Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 15 557
  • 621
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Какво точно усещате? Гърдата отекла ли е или е спокойна, но ви боли?
Ето тук има идеи какво да правите https://xedra.me/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B … 0%BD%D0%B0%D0%BB/

# 571
Какво точно усещате? Гърдата отекла ли е или е спокойна, но ви боли?
Ето тук има идеи какво да правите https://xedra.me/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B … 0%BD%D0%B0%D0%BB/
Не е отекла, а боли. Усещам твърдо на едно място. И понеже се цедя кърмата от тази гърда намаля.

# 572
  • София
Бебето не суче, така ли? На каква възраст е, колко пъти на денс е цедите?
Вероятно не кърмата е намаляла, а се е блокирал рефлексът за потичане от тази гърда, заради болката и отичането на тъканите. Важно е да цедите често, ако бебето все пак суче - слагайте и него често. Може да си сложите компрес от зелево листо - много жени споделят, че помага. Друго нещо, което кърмещи жени споделят, че им е помогнало е да взимат лецитин. Той е хранителна добавка, има го почти винаги в опаковани храни като шоколадови десерти. Разгражда мазнините и се смята, че помага да се разнесе задържаната кърма. След преминаване на симптомите е нужно да го спрете постепенно - т.е. ако сте взимали по 4 на ден, взимате три, на следващия ден 2...после само едно.
Студен компрес, после цедене/кърмене...за болката можете да взимате ибупрофен или парацетамол, първото е по-подходящо.

# 573
Присъединявам се към всичко казано от Дези. Всичко е изпробвано при мен и работи.

# 574
Мацки, хелп. Изби ми херпес покрай студа на пързалките, почти винаги като ме щипне студ се случва. Сега съм в чудене какво да слагам. Вкъщи имам само това https://apteka.framar.bg/30035323/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0 … B5%D1%81-5-%D0%B3 Някой да похвали нещо позволено? Ще ми се да пробвам някакви лепенки, за да не се налага да мия фанатично ръчичката на зверчето, ако ме забърше, но до сега не съм.
На всичкото отгоре другата седмица дребното е на ваксина Confused не ми се ще да слагам маска, но може би ще е добра идея.

# 575
Най-бързо минава с ацикловир крем.

# 576
Абе избие ли нищо не помага, ама съм длъжна да пробвам. От ацикловира се бях отказала преди години, благодаря, че ме подсети, абсолютно съвместим Simple Smile Ще скокна до аптеката.

# 577
Мацки, хелп. Изби ми херпес покрай студа на пързалките, почти винаги като ме щипне студ се случва. Сега съм в чудене какво да слагам. Вкъщи имам само това https://apteka.framar.bg/30035323/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0 … B5%D1%81-5-%D0%B3 Някой да похвали нещо позволено? Ще ми се да пробвам някакви лепенки, за да не се налага да мия фанатично ръчичката на зверчето, ако ме забърше, но до сега не съм.
На всичкото отгоре другата седмица дребното е на ваксина Confused не ми се ще да слагам маска, но може би ще е добра идея.
Всичко съм пробвала, сега успях да овладея положението, но не е минал още. Преди три дни ми излезе и започнах да мажа с фенистин няколко пъти на ден и редувам с едно мазило на урго, който прави като защитен филм върху херпеса.
И пих няколко таблетки валтрекс. Но не съм чела дали става при кърмене.
Когато съм с херпес не целувам мъжа ми, защото той целува бебето, пък на мъжа ми не му излизат. Не съм слагала маски, но гледам като държа бебето да не й говоря много много, за да не скокне неволно някоя капчица слюнка.
Почти е минал херпеса, но не знам дали от тези мерки, които взех или просто този път по-бързо мина. Не съм успявала да потушавам, ползвала съм мазила и в момента, в който усетя гъделичкане, ноооо…
Иначе с лепенките е ок, но ако са вече мехурчета ми се е случвало да отлепя кожата на мехурчето и после става рана..

# 578
Помощ за приятел- моя близка кърми, бебе на 1м, болна е, явно начало на разболяване, какво да пие, прави?Аз съм забравила и не мога да я консултирам  за това.
Благодаря.

# 579
Да продължи да кърми.

https://e-lactancia.org/

Тук може да провери лекарствата. Повечето не са проблем изобщо, но да не пие псевдоефедрин, защото той намалява кърмата

# 580
Здравейте!
Въпросът ми не е за кърмене, но пък става дума за гърди на бременна.
Преди няколко дни получих изключително изненадващ и зверски сърбящ и дразнещ обрив между гърдите и малко под и над тях централно към корема и деколтето. Също така, няма пъпки по самите гърди.
Пояснявам, че нямам огромни гърди и дори след набъбването от бременността не се получава търкане.
Самите пъпки са едри и почти сякаш имат бели върхове, но нямат реално.
Имам промяна в праха за пране, но е от преди месец и нося едни и същи дрехи, които пера през ден и вече съм ги слагала след промяната.
Таа, някоя от вас да се е сблъсквала с това?

# 581
И на мен ми се беше случило, точно след като родих. Отдадох го на претопляне и на хормони. Мина за няколко дни.

# 582
Момичета дали е проблем за замразената кърма във фризер , че е прибрана в пликчета от който не съм изкарвала малкото въздух? Четох статия , че трябвало да се изкарва въздуха от торбичките като се напълни млякото, незнам защо до сега не съм го правила...

# 583
Не е възможно да се изкара на 100%. Ползвайте смело. Все пак и в бурканчета се съхранява, а там такава опция няма Simple Smile

# 584
Подкрепям, че не е проблем и че даже е невъзможно да се изкара 100%

Общи условия

Активация на акаунт