Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 17 774
  • 725
  •   1
Отговори
# 720
Това също е възможно. Честа смяна на гърдите може да помогне. Също съм чувала и че топли компреси преди кърмене може да помогнат, но нямам опит в това

# 721
За топлите компреси категорично мога да кажа, че ще влошат нещата с гърдите. Още в болницата, а и след това сума лекари ме предупреждаваха да не слагам топли компреси, а само студени, за да подпомага било то утоци или потръгване на кърмата. Това мога аз да дам като съвет.

# 722
Мерси!
Аз също знам преди кърмене топли, а след студени.
Някой път си взимам душ преди кърмене специално.

# 723
При мен на едната гърда струята е много бърза. Ако може да се съди по помпата, е бърза и кратка .... Виждам я , че се дразни на това , но не успявам да коригирам проблема, опитах да изцеждам малко, но като засуче пак е силна.

# 724
Ако мога да ви успокоя поне малко - при по-големите кърмачета, които са вече захранени, почти няма “капризи”, стачки и тн. Така че мислете си, че с времето нещата ще се подобрят значително. 😌

За мен 490 грама за 3 седмици за тримесечно бебе не са хич малко!

# 725
Аз искам да питам, на някой случвало ли се е - кърмата от едната гърда просто да не тръгне?
При мен се е случвало да се забави, но да не тръгне, не се беше случвало. Бебето веднъж да реши да суче будно , като хората, и от едната гърда поток не тръгна, или поне не чух да гълта. Иначе седя 30 Мин, сучеше, но гълтане не чух. Ядосваше се по едно време....
Не знам дали има значение, на предното хранене два часа по-рано беше много обилно.
Как да избегна това, има ли някакъв механизъм?

Общи условия

Активация на акаунт