Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 661
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Погледнете и снимките на учениците в училището, преди да го препоръчвате за чужди деца.

# 286
Погледнете и снимките на учениците в училището, преди да го препоръчвате за чужди деца.
Това е бая расистки коментар, няма нужда Simple Smile Резултатите от ДЗИ са по-красноречиви.
Едно време БУЗЕМА беше символ на най-голямото дъно в София. Аз искрено се надявам в някакъв момент нещата да се променят и това училище също да живне.

# 287
Веднъж дъно, форева’ дъно.

# 288
Не, категорично не е така. Винаги има надежда.
Ще отбележа само още нещо и приключвам темата - ромски деца, стигнали до гимназия, е гигантско постижение.

# 289
  • София
Коментарът не е расистки, просто не е лицемерен. Чудесно е, че деца от малцинствата стигат до гимназия. Повече от прекрасно е, че сред тях има и чудесни деца, които се развиват и успяват /познавам такива/, въпреки ограниченията на средата. Но и съм убедена, че никой от пишещите тук не би си записал детето в училище с 90% деца от ромски произход, колкото и политкоректни коментари да пише.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 14:06 от sanaka

# 290
  • София
Погледнете статистиката за резултатите от ДЗИ 12 клас - трима явили се, среден успех 2,36.
От приети с нисък бал къде има впечатляващи резултати на ДЗИ? За да управляваш комбайн не ти трябват академични познания, но със сигурност има по-голяма вероятност да намериш реализация, отколкото със същите академични познания и диплома "природни науки". За състава на учениците ще кажа, че лично аз предпочитам скромни деца без значение произход, отколкото богати наследници с маркови дрехи и липса на ценности.

# 291
Не, категорично не е така. Винаги има надежда.
Ще отбележа само още нещо и приключвам темата - ромски деца, стигнали до гимназия, е гигантско постижение.
Да, и после са излезли трима души с дипломи. Ето това е драмата на НВО. Ако стане техническа издънка, детето ти отива там.
113 то училище за продавач консултанти е същото. Влизат два класа, излизат няколко човека. А иначе училището е ремонтирано, направо свети, не е като 35 то порутено

# 292
И аз умирам от страх от техническа издънка. Даже не смея да питам за училища, толкова ме е страх. Сто пъти го попитах правилно ли е попълнил бланките.

# 293
  • у дома...
Погледнете статистиката за резултатите от ДЗИ 12 клас - трима явили се, среден успех 2,36.
От приети с нисък бал къде има впечатляващи резултати на ДЗИ? За да управляваш комбайн не ти трябват академични познания, но със сигурност има по-голяма вероятност да намериш реализация, отколкото със същите академични познания и диплома "природни науки". За състава на учениците ще кажа, че лично аз предпочитам скромни деца без значение произход, отколкото богати наследници с маркови дрехи и липса на ценности.
Диплома за средно образование е необходима все пак. С 2,36 на ДЗИ БЕЛ как точно ще завърши? Курсове за управление на строителна и селскостопанска механизация също се предлагат. Вие бихте ли избрали това училище за детето си?

# 294
В БУЗЕМА надали учат как се управлява трактор, не са такива специалностите...Laughing

# 295
С 2.36 среден успех те не могат да вземат диплома. Няма нищо лошо да управляваш селскостопанска техника, но за целта не е необходимо да завършиш Бузема. Можеш да изкараш и курс. Основната цел на ДЗИ е да вземеш диплома за средно, а с тези резултати това няма как да стане.

# 296
97-мо как е като гимназиален етап? Питам, защото балът е нисък, а махалата близо?

И друг въпрос, 125-то дали ще птредложат математика за паралелка софтуер, като няма математическа сега?

# 297
И друг въпрос, 125-то дали ще птредложат математика за паралелка софтуер, като няма математическа сега?
Няма паралелка софтуер или математика сега там. Какъв е точно въпросът?

# 298
  • София
В Бузема в 10ти и 11ти клас имат предмети УП земеделска техника/трактори. Ако моето дете имаше интерес към земеделие/растениевъдство и нямаше интерес към академични дисциплини, точно това училище щях да избера без да се замисля. Резултатите на ДЗИ не зависят от останалите учениците в училището, за да изкараш 3 със сигурност не са нужни години допълнителна подготовка.

# 299
Моето има интерес по-скоро към птицевъдство и животновъдство. В годините сме имали най-различни животни, включително и мини кози. В момента отглежда пъдпъдъци, най-различни видове птици, кокошки, джинки, папагали. Преди да тръгне на училище ги обгрижва. Но и дядо му е така от дете, но въпреки това е и биолог. Другият му дядо, лека му пръст, също е бил биолог. И той е гледал всякакви животни.
Брат му също се насочва в тази област, но той няма интерес към животновъдство. Малкият и фермер би станал, даже най-много това иска, не ми е проблем, но не искам тройка на ДЗИ:stuck_out_tongue:

Общи условия

Активация на акаунт