Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 443
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • пустинята Гоби
Нямам детайлни впечатления от гимназиален етап в 7 мо, само от средата и училището като цяло, децата ми са в прогимназиален етап там. Училището няма особена база за спортуване, дворът е малък, салонът още по-малък. Отбиват номера като цяло.

# 526
Това за спорта в 7 мо е невярно. Маркират се заниманията там, като цяло учителите по физкултура са гола-вода.
Аз ги виждам в двора постоянно. Даже и зимата.
Ох, не, за 12 говоря
Извинявайте. То е на "Иван Асен", нали

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 15:15 от Аmanda

# 527
  • София
Да, 12то е с голям двор и на Иван Асен. 7мо е с вътрешен двор. Имат малки салони. Е, играят си физическо, но мн пъти се и скатават. Изискват екипи и тн.

# 528
  • пустинята Гоби
Тъкмо щях да питам как виждате в двора на 7 мо постоянно, като то почти няма двор, а малкото такъв е затулен от ограда. Гимназисти по двора няма как да се видят, те ако изобщо спортуват са в частта на двора, която не вижда грам (аз съм вечното присъствие в училището и не съм забелязала играят ли физическо големите или не). Изобщо дворът на 7 СУ е една голяма пародия на двор, но предвид кога е строено училището е разбираемо.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 23:05 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 529
  • София
Имам един въпрос ако някой знае - колко момичета има в Джон Атанасов горе долу, имате ли някаква информация?
Най-много 3-4 в клас. Има класове и без момичета.

# 530
Тъкмо щях да питам как виждате в двора на 7 мо постоянно, като то почти няма двор, а малкото такъв е затулен от ограда. Гимназисти по двора изобщо няма как да се видят, те ако изобщо спортуват са в частта на двора, която не вижда грам (аз съм вечното присъствие в училището и не съм забелязала играят ли физическо големите или не). Изобщо дворът на 7 СУ е една голяма пародия на двор, но предвид кога е строено училището е разбираемо.

Знаете ли дали в 7-мо учат предвети на англ. език в 9 и 10 клас?

# 531
Не, не учат предмети на английски

# 532
Благодаря. Голямо чудене ще падне кое училище да избере между 7 и 127, в 127 учат няколко предмета на англ. , а и ми казаха, че 7-мо е по-добро за езика / преди тях други ще редим разбира се, но по-вероятно е да се класира тук/, къде английският е по-силен? И като цяло кое училище е по-добро? Локацията еднакво ни устройва. Търся и други алтернативи, но не намирам. За по-високобаловите училища, където са 2БЕЛ +2Мат балът няма да му стигне, а пък за тези с 3БЕЛ е много над миналогодишните.

# 533
  • София
Е как да не учат като тази година по физика примерно само на английски гледам пишеше дъщеря ми в тетрадката. Същото беше и с планове по история.

# 534
Аз също съм в голяма дилема за 7 СУ и 127 СУ, защото при така стеклите се обстоятелства не е сигурно, че бал 440 ще ни стигне дори за 32 СУ. Жалко, че в 127 СУ няма профил "Чужди езици", нещо от сорта на АЕ/ИЕ.
Но пък и не мисля, че изучаването на предмети на езика е чак толкова важно в крайна сметка...

# 535
  • София
Здравейте!
Аз отново задавам въпроса си: Може ли някой да сподели мнение за 105 СУ.

# 536
Аз нямам никакъв страх от квартални училища. Вълнуват ме, да речем, дружбенските училища. В квартала всички казват, че само 108 СУ става. Хубаво, ама то е с предприемачески профил, който не ни устройва. Проучих за училище, в което има профил природни науки. 68 СУ  се оказа такова. Но абсолютно всичките ми познати, както и приятелите на детето, казват - "ужас, не си и помисляйте". И не дават никакви доводи. Просто казват, че е ужасно и това е. Само 108-мо ставало в "Дружба".
Разгледах снимките на училището,  на 68, хубави деца ми се струва, че завършват тази година. Симпатични преподаватели виждам. Не мога да разбера защо е толкова ужасно. А и детето ми казва, че всички щели да мислят, че има много нисък бал, ако отиде там. Така се раждат образователните гета.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 21:56 от Аmanda

# 537
  • софия
Здравейте!
Аз отново задавам въпроса си: Може ли някой да сподели мнение за 105 СУ.
Дъщеря ми завърши 7 клас в 105,много съм доволна препоръчвам с две ръце,за нас също беше вариант,но тя изкара бал 450 и реших да се оглеждам за училища с такъв бал.
Новата паралелка с интериорен дизайн е интересна,от миналата година има нов директор,тази година направи квоти и само хубаво го чака това училище.

# 538
Само да кажа, че това с лесните високи оценки в кварталните не е съвсем така. В нашето квартално се учи много и оценките се изкарват трудно. Има много деца оставени на поправка по най-различни предмети. Едното ми дете учеше в СМГ до седми клас, другото в кварталното до седми клас и в кварталното беше много по-тегаво, отколкото в СМГ. И не само това, но се държаха и лошо с децата, доста от учителите ги подценяваха. Такава беше практиката им и с големите, от 7 до 12 клас, а децата са си добри и някои доста учат. Добре е да се проучи училището преди да се търси лесно изкарване на оценки

# 539
Благодаря. Голямо чудене ще падне кое училище да избере между 7 и 127, в 127 учат няколко предмета на англ. , а и ми казаха, че 7-мо е по-добро за езика / преди тях други ще редим разбира се, но по-вероятно е да се класира тук/, къде английският е по-силен? И като цяло кое училище е по-добро? Локацията еднакво ни устройва. Търся и други алтернативи, но не намирам. За по-високобаловите училища, където са 2БЕЛ +2Мат балът няма да му стигне, а пък за тези с 3БЕЛ е много над миналогодишните.

Това все едно аз съм го писала

Общи условия

Активация на акаунт