🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-32

• 22 608
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Кога мислите, че ще пуснат филма? Надявам се да няма чакане като по нетфликс.
Ето какво пишат за това:

Poll Films е отпуснала значителен бюджет за „Sleepyhead“ и е планирано филмът да бъде международно издаден. Премиерата на филма е насрочена за началото на 2026 г. Водят се и дискусии с дигитални платформи, което позволява филмът да бъде пуснат едновременно в кината и дигитално или с кратки паузи.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

# 661
Колко удобно, прочетоха ни очакванията днес и се събират да работят по сезон две. 😀

# 662
Колко удобно, прочетоха ни очакванията днес и се събират да работят по сезон две. 😀
Нали?
Гьозде ни беше чела, сега и сценариста ни прочете и сезон 2 е на дневен ред.
Явно, които са свободни, ще започнат подготовката, а заетите ще се включат по-късно.
А Чачо най-вероятно ще се включи последен, защото след снимките на филма ще му дадат поне 2-3 седмици почивка.

Ето и още едно потвърждение, че наистина започват подготовката

Ооо, ще има и нови попълнения!

# 663
Може би е рано за снимки, ама сценарий, нови сетове, щом Ешреф и Нисан няма да живеят на старите места, кастинги за нови актьори, има какво да се подготвя. Не очаквах да е толкова скоро, ама няма кой знае колко време.

# 664
Добро утро, момичета! Flowers Hibiscus

Хриси, така е! Подготовката си е доста дълъг процес, докато дойде време за снимки.
Сценариста, даже най-вероятно не е спирал да пише, дано си продължи линията, да не бяга много встрани
и да оставя недоразвити образи, защото често им се случва на техните сценаристи.

Момичетата на Ешреф Руя

И една сладка Елчинка

Ели добре си дошла!
Да имаш хубави моменти на родна земя!
Хубав ден!

# 665
Добро утро, момичета!
Подготовката е дълъг процес и предполагам, че първоначално е работа основно на екипа. Актьорите се включват, когато всичко е готово. Някъде бях споменала, че снимките ще започнат в края на август.
А сега усилено върви подготовката на филма "Uykucu ".
Първите снимки ще бъдат  Истанбул в квартал "Sarıyel - в  Национален парк Бентлер на моста
" Султан Махмут  Бенди "

Дано се появят и някакви снимки зад камера!
Желая ви прекрасен ден!
Имате ли идея за днес или да помисля?

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 09:16 от NeZ_9

# 666
Ферит Кая е новото име във филма UYKUCU/СЪНЛИВЕЦ с Чаатай Улусой.

В ход е подготовката за филма „Uykucu “ с участието на Чаатай Улусой .
Към проекта, се присъединява изключително успешния актьор Ферит Кая.
Той ще играе партньора на Ферман

# 667
Кой е Ферит Кая

Филми и сериали

# 668
Снимките на „Спящият“ ще бъдат обявени следващата седмица.

Значи този актьор Ферит Кая в момента играе в най-рейтинговия сериал „Далечен град".

Аз нещо взех да се обърквам „Спящият“ ли е или „Сънливец"

# 669
Жаки, вчера бях публикувала как буквално се превежда uykucu.
На турски:
Uyku = сън
-cu / -çu = наставка за човек, който се занимава с нещо
Следователно:
Uykuçu ≈ човек, който спи много, обича съня → „сънливец“
Кой превод би бил по-точен?
Подходящ в контекста на обяснение-Сънливец.По-ежедневен, неформален.   Означава човек, който е винаги сънен, поспалив.
Сънотворец е по-метафоричен, художествен.   Звучи мистично или като човек, който „предизвиква сън“.
Спящ агент / Sleeper   е по-подходящ за шпионски трилъл.
Може да е термин за агент, който се прикрива в покой и се активира по-късно.
Това ще стане ясно така или иначе по-късно, но, тъй като „Uykuçu“ е шпионски филм, както показва и английското заглавие „The Sleeper“, най-точно според мен би било:
🎬 „Спящият“
🎬 или „Сънливецът“, ако търсят по-метафорично звучене.
Да, „сънливец“ е точен и добър превод на „uykuçu“, ако филмът играе с идеята за сънлив, отпуснат герой. Но ако става дума за спящ агент или прикрит шпионин, както подсказва жанрът, по-точно е:
„Спящият“ (буквален превод на „The Sleeper“)
И една идея от мен за днешното предизвикателство:
Кога човек сам се превръща в своя затвор?“

В Eşref Rüya често виждаме герои, които са свободни физически, но емоционално заключени.
Ешреф не може да избяга от миналото, въпреки че светът му принадлежи.
Нисан изглежда силна, но често не действа, когато най-много трябва.
Чийдем живее с огромна вътрешна болка и избира да наранява, за да бъде забелязана.
Кога страхът, вината и нереализираната любов се превръщат в окови?
Може ли човек сам да бъде затворник на собствения си избор, принципи или чувства?
Изчезвам на урок, ще пиша после.
Wink

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 11:55 от NeZ_9

# 670
Да, Нези, аз го видях вчерашното тълкуване, но из нет пространството ги виждам и двете заглавия.
Ама явно и двете са верни.
В последно време имената на сериалите и филмите му са с поняколко заглавиям но означаващи едно и също.

Аз този актьор Ферит Кая не съм го гледала, но в СМ са много въодушевени, вчера и за Гюрген бяха добри отзивите.
Изглежда актьорският състав, ще е много добър.

Добре дошъл, старче. Присъедини се към филма „Спящият“. Той ще бъде приятел на легендата във филма. Боже мой, той увеличи ентусиазма ми, а актьорският състав е прекрасен. Нуждаем се от креативен актьор, който се е доказал в града. Честно казано, развълнуван съм от него.

# 671
Животът не е състезание, а пътуване, на което трябва да се наслаждаваш всеки миг...
Добро утро приятели!
Чудесен въпрос Нези!

Човек може да бъде физически свободен – да се движи, да говори, да живее сред другите – и въпреки това да е заключен в себе си. Това се случва тогава, когато престанем да изживяваме чувствата си, а започвам да ги тайм.
Страхът, например, е нужен. Той пази. Но когато започнем да отстъпваме пред него всеки път, когато нещо истинско ни доближи, той вече не ни защитава, а пречи. Вината е другата окова. Всички я носим с години – за нещо, което сме казали, направили, предали или пропуснали. И вместо да си простим, започваме да вярваме, че не заслужаваме прошка. Превръщаме се в грешката си. И колкото по-дълго я носим, ​​толкова повече се отдалечаваме от възможността да се "изцелим."
А нереализираната любов... тя е най-тихият често затвор. Любов, която е останала в мисълта, в писмо, което не сме изпратили, в поглед, от който сме се отдръпнали. Живеем с нея като с призрак. И без да усетим, започваме да се сравняваме с онова, което може би  е щяло да бъде или може да бъде.
Да. Човек може да стане затворник на собствените си избори. На собствените си принципи. На това да бъде „верен на себе си“ до степен, в която вече не е способен да мисли трезво.Да. Всеки избор създава пътека, но понякога се вкопчваме в любовта, дори когато вече не води никъде. Превръщаме принципите си в догми. Издигаме чувствата си в стени вместо да ги преживеем, да ги пуснем и да видим новото . Та в този ред на мисли и тримата герои са жертва на самите себе си под една или друга форма.

# 672
тримата герои са жертва на самите себе си под една или друга форма.
Нинче, много добре казано и съм напълно съгласна!

А Ферит Кая е играл с Чачо в Кюбра
Али Кемал

# 673
Нинче, благодаря за споделеното мнение! Много хубаво козано и съм съгласна с всичко.
Ако се запитаме може ли човек да бъде свободен, ако живее в страх от любов, истина или загуба, отговорът е категоричен- не.
Свободата не е просто липса на окови, а способност да избереш истината пред илюзията, любовта пред контрола и настоящето пред миналото.
Ешреф и Нисан се страхуват и от трите, затова често изглеждат като хора, които тичат, но никога не стигат.
Страхът ги заключва и всичко, което не казват, ги задушава повече от всяка клетка.
Според мен най-затворен вътрешно е Ешреф.
Въпреки че привидно контролира всичко, той всъщност живее най-задушаващата форма на затвор, затвора на неизказаното.
Той не изразява чувства, не прощава, не си позволява слабост. Неговата вътрешна килия е изградена от вина, минало и фанатична вярност към принципи.
Това го прави силен отвън, но емоционално парализиран отвътре.
После ще пиша и за другите.

# 674
Нези Hands Plus1

Чакам да видя дали и днес сме се изкачили с някое местенце на платформата Шахид

Общи условия

Активация на акаунт