Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 675
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
При нас половината клас кажи-речи си ползва дните по семейни причини, няма лошо. Вчера приключи оформянето и донесе новите учебници. Питах я иска ли да я пусна в петък и понеделнк, ама явно не й е важно. Предполагам, че нещо си се забавляват през деня, то сега ще е и лежерно.

# 166
Нашите само по ФВС нямат оценки още, преподавателят им го няма. Ще взима стипендия поне още един срок.
Аз ще я освободя само в понеделник, че малко ще отскочим на море.

# 167
Нашите утре връщат и получават учебници, няма да ходят в понеделник. Засега само 1 оценка.

# 168
  • София
Само по философия няма въведена оценка. Там чака 5. Ако не променят условията догодина, хваща стипендия.
Днес връща учебници. Утре ще са навън, в парк. Не разбрах обаче къде точно.
Той иска да си ходи на училище, за да е със съучениците си. Няма да пиша бележки за него.
Виж, кака му само се чуди как да се покрие. А е за изпитване още по 3 предмета.

# 169
  • София
Моята тръпне дали учителката по ФВС ще се смили да й пише 6. Останалото го избута - някъде лесно, някъде не толкова. Само тъпото физическо е проблем. Както обикновено.

# 170
  • София
И моята приключи повече от успешно, донесе учебниците за 9 клас, което е добре, ще ги подвържем сега и септември ще се занимавам само с брат й. Тия дни са на пикник, водни игри и т.н. живот.

# 171
  • София
И аз съм много доволна от щерката, надмина с много моите очаквания, за малко и стипендия да хване, но пак 8 клас 2 сайта правиха по 2 предмета, на мен ми беше тъмна индия.
Младежът малко по-назад остана, но с 20ч ФЕ на седмица, мисля, че е супер.
Аз им казах да не ходят вече на училище, да си почиват.
А и аз покрай тях.

Но с математиката не сме добре и с мъжо говорихме да вземе пак учител. Вашите деца как се справиха в 8 клас с МАТ?

# 172
За 10 кл са излезли резултатите, ако някой ги чака.. ✌
Подскочих като видях в канала на мон да постват “резултати” 🤣

# 173
Моята подозрително твърди, че ѝ е лесно по математика Rolling Eyes
Аз, предвид че, както вече ви се оплаках, не съм я видяла да учи тази година, съм изключително скептична.
Факт е, че има шестици, ама аз продължавам да си мисля, че нещо не е наред и сигурно им дават много лесни задачи. Или пък още не може да ме пусне от миналата година.

# 174
Моето с математиката се справи много добре, може и лесни задачи да са давали, нямаха сборник, само с учебник. И с другите предмети добре се справи, най-проблемен беше английският. Краткосрочната памет е зле, трудно е да помни нови думи.

# 175
Моята си е втълпила, че не е "силна" по математика, а де факто си я понамързява. Склони да отиде при бившата си учителка за преговор преди новата учебна, ама още не съм й звъняла. Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 12:27 от zlatenceto

# 176
  • Пловдив
Наборът е готов, останаха само английския (при класния) и някакво от програмиранията.
По БЕЛ, изненадващо и за мен, го изпита и му остави 6 за годината.
Учебниците вече върна и като гледам (в ИГ), обикалят цел ден из града и околностите Simple Smile
В понеделник нямало изобщо да учат, та е петък ще си го прибираме вече насам. Днес чакаме решение на директора, защото иска, да сменя съквартиранта.
За децата не знам, но за мен лятото вече започна Joy

# 177
На моето математиката му е трудна, та продължи и тази година с уроците. Според мен обаче, не че му е чак толкова трудна, просто той няма правилна система на учене. Повтарям му, че математика се учи с решаване, ако всеки ден отделя по половин час да пререши задачите от урока и тези след урока, сигурна съм, че и без уроци ще се справи.
Не знам за вашите деца, но моето определено не знае как да учи правилно. По разказвателните е същото, едно време ние си знаехме, че трябва да прочетем урока, после точка по точка да разказваме, да отговорим на въпросите след урока, после да преговориш предните два .. Сега няма такива работи, пък и защо, нали само тестове решават, каза, че няма нужда да разказва, защото никой не го изпитва така. Изкарва тестовете, да, има отлични оценки, но трайни знания няма
Иначе е по всичко оформен без по английски, ама там има 43 оценки този срок, от които само две петици, та нямаме притеснения

# 178
Plami80, точно! И с тия видеа в Уча.се... да искаш да учиш само Simple Smile
Моето го гепих, като измрънка, че за домашно имат задача, която "не е по урока". "Я, дай учебника да видя урока!" Чета, чета, гледам примери, "Ей, къде е същата задача! Даже е в *решените* примери." Следва мълчание Simple Smile

# 179
Ех! Като прочетох, че са им дали учебници за другата година се зарадвах. Викам си, ще има от какво да попрочете, че с тези два години за една на куп... Но уви! Няма такива неща при нас. Върнали са ги днес, но нищо не са им дали.
По математика съм споделяла, че учителката ни прави часовете загубено време. Децата учат самостоятелно, понеже тя не може да им обясни задачите. Много се надявам или да я махнат, или да я оставят на следващия 8 клас, а на нас да сложат поне малко по-добър преподавател. Не очаквам чудеса, тъй като ФЕГ не се слави с добри учители по математика. Вчера се шегувахме с една майка от класа, че и аз да отида, по-добре ще им обясня нещата, нищо че изобщо ме няма при това ниво. Ама щом едни прости вектори тя не можа да им обясни, а аз се справих за 15 мин, май ще съм от по-голяма полза за децата.

Общи условия

Активация на акаунт