Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 722
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Уикенда открих, че едното рамо на наборката е по-ниско от другото. Предполагам, че е сколиоза и ще я водя на лекар, но можете ли да ми дадете препоръки за добър отропед. И ще помоля да не ме наплашвате, знам, че се оправя и така ще си го мисля.
Не съм от темата но я отворих по погрешка и този пост най-отпред Simple Smile

https://www.scoliosa.bg/bg/
Миналата година и аз се притесних за същото.
Записах час за преглед в този център. Като те са по-скоро кинезитерапевти.
Ако се налага и детето наистина има изкривяване, работят с ортопед от Пирогов и там изпращат за снимки.
При моето беше от бързото израстване - неправилана стойка.
Ходи на курс по изправителна гимнастика. За него избрахме друг център, че му беше по-близо.
Цените бяха подобни на тези, които педложиха в този център.

# 406
  • Варна
Шрот гимнастиката дава чудесни резултати при гръбначни изкривявания. И ам близко дете, което се оправи само с гимнастика. Но беше редовна, благодарение на мърморенето на майка си.

# 407
  • София
Уикенда открих, че едното рамо на наборката е по-ниско от другото. Предполагам, че е сколиоза и ще я водя на лекар, но можете ли да ми дадете препоръки за добър отропед. И ще помоля да не ме наплашвате, знам, че се оправя и така ще си го мисля.
Не съм от темата но я отворих по погрешка и този пост най-отпред Simple Smile

https://www.scoliosa.bg/bg/
Миналата година и аз се притесних за същото.
Записах час за преглед в този център. Като те са по-скоро кинезитерапевти.
Ако се налага и детето наистина има изкривяване, работят с ортопед от Пирогов и там изпращат за снимки.
При моето беше от бързото израстване - неправилана стойка.
Ходи на курс по изправителна гимнастика. За него избрахме друг център, че му беше по-близо.
Цените бяха подобни на тези, които педложиха в този център.
Аз също имам сколиоза от малка. От една страна носех раницата си на едно рамо, от друга тренирах активно гимнастика, а бях мъничка и слабичка и явно мускулатурата на гърба ми не е била много развита и от натоварванията се е получило изкривяване. Правех упражнения, но не много активно и нямах положителна промяна. Сега като вървя дълго започва да ме боли гърба, така че е добре да се вземат мерки на време. Даже се замислих да ги питам в този център, дали работят и с възрастни, не само с деца, защото ми е на пешеходно разстояние от работата и мога да се възползвам!

# 408
  • София
Ahoney, след като един прехвален доцент в Токуда ни изкара акъла с баткото, отидохме при д-р Чонгов - много е добър. Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 409
Аз съм ги водила в МЦ Д-р Хайвазов някога. Доволна съм. Не ми измисли хиляда неща, а каза, че нищо им няма. Такива лекари обичам аз Simple Smile А и не се тревожи толкова за рамената, вероятно е от раницата и ще се оправи. Сестра ми беше така като дете и не е правила нищо конкретно. Не се водеше сколиоза тогава.

# 410
ОТ сколио центъра работят с доктор Хаджиниколова. Има я в супердок. Млада, начетена, работи и в Пирогов, така че има опит. Тя обръща голямо внимание на сколиозата.

От сколио центъра, за който имате линк по напред в темата, съм с добри впечатления: водих синът ми и ме консултираха адекватно, направи един курс гимнастика като ми казаха, че няма смисъл да ходи след това стига да си ги прави в къщи. Т.е. не търсят неяременно печалба и клиенти, а подхождат индивидуално. Според тях в неговия случай е по-скоро въпрос на стойка.

Но си направиха сериозно замерванията, свериха със замерванията на лекарката и т.н.

Преди година от се разделиха с някои от терапевтите и сега има още един център в Младост, на бул.Малинов. Те работят също с шрот терапия.

Пожелавам успех,

# 411

Д-р Ели Иванова - 0887981574
На ул. Казбек е кабинета и.
При преглед за болка в коляното на дъщеря ми преди година и половина  и откриха сколиоза . Ортопеда при който бяхме ни насочи към нея.  19 градуса изкривяване имаше. В момента е 9 .

# 412
  • София
Момичета, много ви благодаря. Наборката вика, че в някакъв момент си била изтеглила ръката рязко напред и усетила, че се е изместила и не се върнала. Не знам доколко това е вярно, но се надявам да се окаже нещо лесно оправяемо. Аз уж я гледам от време на време, та мисля, че не е отдавна това положение. И какво я гледам.  Всъщност го открих на една игра като видях, че поставя двете си ръце на различна височина.

# 413
Ahoney, заведи си я на преглед, да сте спокойни. Такива асиметрии се получават от носенето на едно рамо на багаж и не винаги означават сколиоза. С малко гимнастика или фитнес всичко си идва на мястото.

# 414
  • София
Д-р Кацаров, Ортомедика, ул. Г. Вашингтон 22. Работи и с направление. При моята я откриха случайно, след контузия на волейбол в училище в 6 клас. После й взех едно направление за изправителна гимнастика, или както тя й казва "бабешки фитнес". Прави си я и до днес, този месец сме пак на контролен, въпреки че миналата година беше вече ок.

# 415
Първо не е задължително да има гръбначно изкривяване - трябва да се провери. На дъщеря ми (каката на набора) бяха открили начална степен на сколиоза на около 11 годишна възрааст. Мен ме е страх от това, защото имаме близки, чието дете за съжаление се влоши. Затова започнахме здраво с упражненията. Всички лекари препоръчваха плуване. Ходи няколко години и толкова й хареса, че изкара и курс за спасители. Впоследствие проблема се излекува, а тя си работи лятото като спасител. Много вредни са чантите на едно рамо за съжаление...

# 416
Ех, успяхме да приключим годината с успех Добър (3,52). Ако не беше освободена по ФВС още малко щеше да си вдигна успеха с още една петица, а защо не и шестица, но здраве да е. Не мога да не съм доволна - постигна го  самостоятелно, при това пет дни от седмицата на общежитие. Изпратих я с известна доза страх, но тя се справи чудесно. За съжаление, курс по френски при нас просто няма шанс да се организира, а на частни уроци цената е доста по-висока. Ще го помисля. Знам, че има вариант и за онлайн курсове, но не съм сигурна доколко подходящи са при моето дете.
Весело лято на наборчетата, момичета.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 19:08 от Mama Ru

# 417
Поздравления! Организира се и се справи с предизвикателството.
А защо курс по френски?

# 418
Ще й е втори чужд от догодина.

# 419
Ясно. Ще изкажа еретична мисъл, но не виждам смисъл от втори чужд език  за някои училища и много професии. Губене и разпиляване на време и ресурс.  По-добре бел и мат.

Общи условия

Активация на акаунт