Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 15 373
  • 562
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Е , айде сега. Диня и мастика. Мислете положително. Ти нали не им разказа за случката с пълнента диня  с мастика ? Joy

# 46
То оставаше и пример да дава:-)))
Дано изкарат добре децата и да няма никакви проблеми!

Мама Ру, честита да е!

# 47
  • София
Дано изкарат добре децата и да няма никакви проблеми!

тогава няма страшно... Joy

# 48
Сега поне може да се надява че сами няма да се сетят за същото 😅

# 49
Мама Ру да ти е жива и здрава рожденичката! Весело лято и само хубави емоции и желая! Честит празник на цялото семейство!

# 50
Мама Ру, да е жива и здрава рожденичката!
Моята още няма нито срочни, нито годишни. Чакаме тази седмица.
Пускала съм я с преспиване у приятелка, но познавам родителите, отделно бяха и там. Опита да ме убеди да я оставя сама някой път, с друга приятелка, но отказах. След няколко години може.
За алкохола - не съм забранявала изрично. Ние не пием, освен по някоя безалкохолна бира. Когато сме били на гости и подобни, съм й давала глътка вино или бира. На Нова Година - и глътка шампанско.

# 51
Предлагам ѝ да опитва и аз, засега не харесва вкуса на бирата, нито на виното, виж сайдера го одобри.
Сега се сещам, че в началото на годината беше на един рожден ден с приспиване в апартамент на бабата на момичето, а родителите само ги бяха наглеждали. Но се прибра рано-рано сутринта, че явно не е било много добре отоплено и бяха понамръзнали.
Досега не е била на дискотека, но взе да подпитва. Аз пък хич не съм ентусиазирана, че те тези дискотеки са май все чалготеки, а ние у дома сме направо алергични.

# 52
Не предлагам алкохол на децата, дори и на пълнолетните. Сами да се оправят с това, аз не мога да ги подтиквам, дори и минимално с оферти. Просто не ми идва отвътре. Говорила съм достатъчно за пиене, пушене и т.н. Няма да го прилагам и на практика.

# 53
  • София
Мама Ру да ви е жива и здрава рожденичката! Да има късмет, щастливи моменти и много поводи за празнуване!

Искам и аз да почерпя виртуално за моите наборки, които също днес стават на 15 год.

Според едната, която не й се ставаше сутринта, вече била стара и не искала да става на 15г.😄

Относно алкохола, вкъщи аз много рядко пия по някоя чаша вино и лятото биричка, а тях никога не съм ги спирала да пробват по някоя глътка или да топнат пръст в чашата, но се мръщят. Даже днес на рожденият им ден им сипахме да се чукнат по една глътка ликьор и едва близнаха и го оставиха.
На гости с приспиване досега не са ходили, но и не са изявявали желание.
Аз като бях ученичка се събирахме в някой от компанията и си правехме пица, говорехме си, слушахме музика и така. Никога не сме се напивали до припадък и да сме правили изцепки.
Наборките освен по рисуване, по нищо друго не са ги оформили. Продължават с изходни нива и изпитвания за оформяне.

# 54
Мама Ру...Да ти е жива и здрава девойката!

За алкохол и цигари поне за момента притеснения нямам...не се знае следващата година.

Ходила е на село на приятелка в преспиване и в братовчедите. Самостоятелно без родителски надзор за момента не бих я пуснала.
Днес купих 2 книги от една поредица на Ребека Ярос за разнообразие през лятото, но ще има още съм сигурност. Това е едиственото нещо, за което моята стисната девойка е склонна да харчи пари.

# 55
  • София
Честити да са момичетата на Mama Ru и Malechka! Нека са здрави, умни и разумни! Весел празник желая!

sisill, дишай спокойно. Каквото има да стане ще стане! Wink
Всичко ще е наред. Не се притеснявай!

# 56
Малечка, честити близначките. Да са много здрави, много щастливи, да успяват във всичко, с което се захванат. Поздрави от астралната им близначка. Може някой ден да успеем да ги срещнем.

# 57
  • София

Що, бе? Нали трябва да даваме пример на децата си? Joy

Честити да са рождениците!

# 58
Malechka, MamaRu, честити да са ви момичетата! Да са здрави, усмихнати, сбъдващи, уверени! 🍀
У нас идва с приспиване най-добрата й приятелка. Тя е от стария клас, радвам се, че поддържат връзка още. Съответно и наборката ходи у тях, но винаги има родители, а и децата са засега разумни. Алкохол не й харесва и няма желание често да опитва. Като почна да говоря да си пази чашата, да внимава, все ми отговаря, че се "филмирам". Виждам, че засега е разумна. Но съм далеч от мисълта, че има застраховани. Всеки може да попадне на неподходящо място в уязвим момент.
Сисил, ще е наред всичко! За диня с мастика мисля, че имат година-две още да се сетят.

# 59
Малечка, честит двоен празник! Да си живи и здрави рожденичките, да сбъдват мечтите си и да са си подкрепа и опора една на друга! Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт