Какво повече НЯМА да купя - 28

• 93 283
  • 723
  •   3
Отговори
# 645
Химията бива органична или неорганична. Седми клас, първи срок.

Боже мой, намери се педант ...
Химията може да е органична и неорганична, но химическите елементи не са, те са универсални. Органичната химия се занимава със съединения (въглеводороди) , съдържащи въглерод и водород плюс по-голямата част от цялата Менделеева таблица. А и въглеродът и водородът може да се добива от неорганични съединения и да се произведат въглеводороди.

# 646
  • София
Не бих купила отново тези сушени чушки на Serena, не, защото не са хубави, а защото са само по 4 в пакет. 😢

Да не би да са големи, и така с 4 бр изпълняват зададения грамаж.

# 647
  • София
И от мен една анти-препоръка. Този чай е ужасен. Не знам как са другите на тази марка, но след опита ми с този, не смятам и да узная Joy

# 648
И от мен една анти-препоръка. Този чай е ужасен. Не знам как са другите на тази марка, но след опита ми с този, не смятам и да узная Joy

А чай липа на други марки купувала ли си? Липата не е от чайовете, които да топнеш пакетчето за 2 минути и да е готов чаят.

# 649
  • София

А чай липа на други марки купувала ли си? Липата не е от чайовете, които да топнеш пакетчето за 2 минути и да е готов чаят.
Да, примерно този на Лидъл в пакетчета не е лош за цената си. Принципно пия много чай и предпочитам насипен, но невинаги намирам и взимам и пакетиран. Относно липата съм доста скептична, защото са ми казвали как я събират (метат я по улиците Joy). Вероятно това не е вярно, но някак ми е останало в главата.

# 650
  • София /Абсурдистан
Аз съм си набрала липа от дървото.

# 651
Много рядко пия чай, аз съм си кафеджийка, но съм купувала чай на пакетчета от Лидл и ми се видяха хубави, доколкото имам преценка. Мисля, че беше маточина.

# 652
Вярно е, че метат прецъфтели липови цветове, виждам ги всяка година. Короната на липата пред нашия блок е на нивото на балкона ми. Чувала съм, че изметеното се ползва в парфюмерията и фармацията. Не знам колко е истина.

# 653
Мак Доналдс в Мадрид! Чикен бургерът няма нищо общо с чикенбургерите в България. Сосовете за зелена "градинска" салата също ги нямаше никакви...
И за куриоз - взех някакъв уж майонезен "специален" сос за картофките и се оказа едно към едно нашата традиционна майонеза Краси в мини кутийка. Посмях се... Simple Smile

# 654
  • София
Къде може да се купят български?, визирам конкретно фъстъци, дори и на по висока цена.
Български сорт Калина купих последно от Коледния базар пред НДК. А преди това от един фермерски.

# 655
  • гр.Пловдив
В нас сирене се купува 3-4 пъти в годината,взех за баницата- на Маджаров,понеже имат малка разфасовка от 0,200 гр,еййй няма такъв солен и корав тебешир ,но нямаше време да го изстопявам -стана мега солена баницата Frowning1
Знам за Бор -Чвора от 20+ години ,че се ползва основно сухо мляко

# 656
Голямо прецакване е кашкаваленото роле "Брей" на Кауфланд! В него няма шунка. Само посипан кашкавал с черен и червен пипер,и завит на руло. Случаят плаче за КЗП с подвеждащо заглавие и външен вид.

# 657
  • София
Не бих купила пастата за зъби на Alverde от dm - това не е паста, а нещо като крем (за ръце), с което се опитваш да си измиеш зъбите. То са го написали на немски, че е крем за зъби, но го видях чак след като ентусиазирана реших да си измия зъбите с пастата с мароканска мента - очаквах хубава ментова паста за зъби. Чудя се дали да се занимавам да им пиша, поне да оправят описанието на български.

# 658
Голямо прецакване е кашкаваленото роле "Брей" на Кауфланд! В него няма шунка. Само посипан кашкавал с черен и червен пипер,и завит на руло. Случаят плаче за КЗП с подвеждащо заглавие и външен вид.
В някоя от темите бяхме коментирали точно странния външен вид на ролето - като навито и желирано в правоъгълна формичка...🙂 Може и тук да е било. Не става и на вкус явно.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 17:41 от dolce miele

# 659
Не бих купила пастата за зъби на Alverde от dm - това не е паста, а нещо като крем (за ръце), с което се опитваш да си измиеш зъбите. То са го написали на немски, че е крем за зъби, но го видях чак след като ентусиазирана реших да си измия зъбите с пастата с мароканска мента - очаквах хубава ментова паста за зъби. Чудя се дали да се занимавам да им пиша, поне да оправят описанието на български.

И ние така се прецакахме. И какво точно трябва да означава крем за зъби?

Общи условия

Активация на акаунт