Лидл 192 - летни клиентски трепети ;)

• 92 949
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 90
  • Буркина Фасо
Като прочета за това нишесте в мляко и трите милиметра коса ми се изправят 😵‍💫
В кое кисело мляко се усеща нишесте? Кой въобще и по коя технологична или каквато и да е друга причина би искал да влага нишесте в кисело мляко? Някой би си оскъпил ненужно продукта с допълнителна съставка?
използва се допълнителна съставка, за да не се използва истинска.
в общи линии това е идеята.

Глупости 🙃
Мантри които се разпространяват и повтарят ангро.
не е така. истина е.
от 100 кила смлени домати ще получиш 50 (примерно) кила кетчуп и ще се изпарява водата цял ден.
ако прибавиш нишестето ще получиш 100 кила кетчуп за отрицателно време.
при млеката и млечните произведения е същото. подкваси си у дома 2 кофички мляко и си купи няколко различни от магазина. после виж кога ще прокисне истинското и това с добавената химия.

# 91
Като прочета за това нишесте в мляко и трите милиметра коса ми се изправят 😵‍💫
В кое кисело мляко се усеща нишесте? Кой въобще и по коя технологична или каквато и да е друга причина би искал да влага нишесте в кисело мляко? Някой би си оскъпил ненужно продукта с допълнителна съставка?
използва се допълнителна съставка, за да не се използва истинска.
в общи линии това е идеята.

Глупости 🙃
Мантри които се разпространяват и повтарят ангро.
Модифицирано нишесте често се използва като сгъстител и агент за вискозитет.
Най-често се ползва за нискомаслени или плодови млека.

# 92
  • София
Стават ли дините и има ли по-малки?

# 93
Не може да се сравнява домашно и купешко мляко поради много причини. Да не говорим, че домашното си издържа месеци в хладилника без проблем. Та това не са аргументи и доказателства.

# 94
Не може да се сравнява домашно и купешко мляко поради много причини. Да не говорим, че домашното си издържа месеци в хладилника без проблем. Та това не са аргументи и доказателства.
Не е точно.
Домашно подквасено мляко издържа максимум три седмици в хладилник,  а купеното много по-дълго.

Констатация от продължителен личен опит.

# 95
  • Буркина Фасо
домашното ще издържи на студено повечко време, но ще се увеличи киселото в него - т.е. променя се дори и при ниска температура. купешкото и след 1 месец е като току-що произведено.
преди известно време открих застояло 3 месечно к.мляко в една верига. бракуваха го, естествено, но като го отворихме нямаше разлика с читавото. на работата сме държали с.мляко в близост до работещ радиатор. никаква промяна не настъпи.
всеки сам си преценява. Smiley

# 96
Не е точно.
Домашно подквасено мляко издържа максимум три седмици в хладилник,  а купеното много по-дълго.

Констатация от продължителен личен опит.

Квася мляко от 30+ години. От личен опит - издържа няколко месеца (поне, щото го изядохме). Вижте си източника на мляко и/или хигиената.
За вкуса зависи съотношението на бактериите. Заради извратения индустриален вкус масово се слагат съвсем различни съотношения и няма как да стане кисело. Това не значи, че има нишесте + не значи, че харесвам индустриалното мляко.

# 97
Заповядай.
С подходящи аксесоари и колан е чудна old money визия. За съжаление ми стана само единия. Исках ги и двата.

Включвам се само да кажа, че гащеризоните от лидл са невероятна модна находка. Чак не ми се вярва, че ги продават там.

Можеш ли да покажеш снимка?

# 98
Имах същия проблем с метеостанция, купена от Германия. Колкото и да настройвахме часа, все се връщаше на германско време. Ползвахме я само да следим външната температура и накрая детето я счупи.
Зависи от модела. Аз съм попадал на два варианта. На единият се настройваше отместването от гринуич т.е. 1,2,3 и той показваше местното време след избора на часовата зона.
Другият пак имаше настройка но с натискане на едно копче сменяше показваното време - веднъж германкото втори път метстното. т.е. въпровс на настройки е. В сайтана на лидъл с ръководствата може да потърсите по номера на продукта указанията и там ще има как се настройва.

# 99
  • Пловдив
Нящой има ли отзив за капсулите за съдомиялна на Бинго?
Аз съм доволна. Купих за проба. Не намирам разлика в измиването с тях и Fairy platinum.

# 100
Няколко кисели млека от Лидл сме тествали за нишесте, произволно взети, и в нито едно нямаше... Последно около Коледа правихме такива тестове.

# 101
Мисля, че нишесте се е слагало преди много, много години и някак си е останало като "градска легенда". Спомням си, точно преди тези мнооого години, имах колежка /работихме във фирма със съвсем друга насоченост/, която беше завършили "Хранително-вкусова промишленост" и май беше работила преди в "Сердика". Аз бях доста млада и почти всеки ден си носех кофичка с кисело мляко /не си спомням по това време дали имаше проценти/ за нещо като диета. Тя ме попита защо и на отговора ми, каза, че с него поемам доста калории заради "скритото" нишесте. Не помня дали съм я "послушала" или пък да съм имала ефект в плюс или минус, но и сега ми прави впечатление, когато правя таратор, при някои млека, трябва едва ли не да използва бъркалка за да ги разбия добре, при други - не. Това не означава наличието на нишесте, може би някакъв друг сгъстител/консервант или нещо с подобен ефект.

# 102
Не са съвсем градски легенди това. Точно с йод съм установявала че си имаше нишесте, преди съвсем не толкова много години. Не във всички кисели млека, но не и само в едно.
Нещо друго им добавят сега, те така или иначе и нишестетата също не ги пишеха на етикетите, по етикет си имаха само каквото трябва. Не съм запозната какво точно слагат но консистенцията си е малко неестествена на повечето купешки кисели млека.

# 103
  • оттам, откъдето започва България
Хареса ми.
Скрит текст:

# 104
Малко съм закъсняла с търсенето на перящата прахосмукачка и не мога да намеря.Да сте виждали в Пловдив някъде изостанала?   

Общи условия

Активация на акаунт