Лидл 192 - летни клиентски трепети ;)

• 95 834
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 330
  • shumen
Аз ползвам само обикновен чаршаф.Тези с ластик не ги харесвам.

# 331
  • София
Те не са такива разтегливи както другите с ластик, нали?
Не са, да.

# 332
  • Mediterraneo
Леле, колко съм изостанала. Първо си мислех, че вече никой не ползва обикновен долен чаршаф, а се оказва, че се ползват, НО върху чаршафите с ластик Simple Smile Simple Smile
Лидълски долни чаршафи с ластик имам няколко, супер са, при това у нас се спи директно на тях Simple Smile, не ги предпазвам с друг чаршаф отгоре им.
Протектор на матрака имам, който е памучен, с цип и е тип калъф, нито шумурка, нито се хлъзга, нито спарва.

# 333
В България нямам чаршафи с ластик, само от нормалните. Много си ги обичам, копринен сатен на TAC, най доброто на света за мен. Не се бях сещала, че може под тях да се слага и друг чаршаф... двойно пране. Май ще пасувам.

# 334
  • София
Въпросът беше кога е нормално да сложиш чаршаф с ластик и отгоре друг, със или без такъв.
На скъпия матрак, който има страхотен калъф и може да се сваля и пере, слагаме директно чаршаф.
Но, на вилата имаме еднолицеви матраци  и те нямат калъф, а и лицето им не е 100% памук, та там има две ползи от поставянето на  чаршаф с ластик(от памучно трико):
1. Предпазва матрака.
2. Не се хлъзга чаршафа, на който се спи.
А тези дето нямат обикновени чаршафи, вероятно са си купили само чаршафи с ластик, когато са отишли да живеят в друга държава.
Луксозните спални комлекти са от сатен(копринен или памучен) и са с чаршаф без ластик.
Лидл не е еталон за качество. С всяко ново зареждане качеството на текстилните изделия главоломно пада.

# 335
В България нямам чаршафи с ластик, само от нормалните. Много си ги обичам, копринен сатен на TAC, най доброто на света за мен. Не се бях сещала, че може под тях да се слага и друг чаршаф... двойно пране. Май ще пасувам.
Тези ще се хлъзгат върху каквото и да ги сложиш, така или иначе Grinning

Вярно че и моите които са от Лидл и са си от хубаво памучно трико са на годинки вече, кой знае сегашните какви са. Като знам останалият трикотаж там какъв беше в началото и какъв е напоследък...

# 336
  • Mediterraneo
Точно от трико са и моите, и единичните, и за спалнята. Отдавна не съм попадала на такива.
Чаршафи с ластик ползвам доста отпреди да дойда да живея в чужбина, да речем от едни 20 години... Някои от нас си спомнят ларедутските чаршафи.

# 337
# 338

А тези дето нямат обикновени чаршафи, вероятно са си купили само чаршафи с ластик, когато са отишли да живеят в друга държава.
Луксозните спални комлекти са от сатен(копринен или памучен) и са с чаршаф без ластик.

Еми не сме си купили обикновени, веднъж като свикнеш с едно ниво на спален текстил, не е лесно да минеш на друго. Просто в щатите и марковите комплекти ги шията с ластик ( не знам защо) имам няколко на Дона Карън И Келвин Клайн памучен сатен.

За лидълскикте никой не трърди, че са еталон за качество, напротив, практични и доспъпни стоки.

# 339
Сега ходих до магазина , видях чаршафите с ластик , памучен сатен са. Изглеждат много добре, наистина нямат еластичност и не знам дали няма да се набират при спане. Нямам такъв все още
Ребел , ти ли имаше такива? Набират ли се при спане или си стоят изпънати?

# 340
Мисля че при чаршафите с ластик дебелината на матрака е от значение за размера - може да отговаря на дължина/ширина, но ако матракът е дебел, има и протектор /топ матрак/, чаршафът да не може да се сложи. Не знам дали на всички чаршафи е посочен и този размер /височина на матрака/.

# 341
В последното мнение се крие истината за чаршафите с ластик и как прилягат на матрака.

# 342
  • София
Аз вече писах, че имам от чаршафите - памучен сатен, с ластик. Най-добрите, които съм вземала. Не се разтягат, не се плъзгат, не се свиват (а ги пера само на 60 градуса).

По темата - като имаш малко дете, което скача по спалнята постоянно, чаршафът с ластик е просто необходимост и спасение. Simple Smile

# 343
  • софия
Памучен сатен са чаршафите. Много хубави. Все чакам да пуснат. Взех. На етикетите има посочена височина на матрак - 20 см.

# 344
  • София
Памучен сатен са чаршафите. Много хубави. Все чакам да пуснат. Взех. На етикетите има посочена височина на матрак - 20 см.

Само тези с ластик ли са памучен сатен или и комплектите?

"Модния полъх" от другата седмица - пак обичайните цветове - черно, бежово и бяло. Дори нямам желание да ги погледна. А, извинете, и тук-там оранж...

А ей това чудо (2 в 1 термометър и хидрометър) в ТЕМУ е под 3 лв.
https://www.lidl.bg/p/auriol-2-v-1-termomet'r-i-kigromet' … e=Next_Sales_Week

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 10:52 от РРР

Общи условия

Активация на акаунт