Лидл 192 - летни клиентски трепети ;)

• 95 734
  • 1 198
  •   2
Отговори
# 510
Зареждането може да става извън работното време за клиенти. Това ще рече служителите или да започват работа малко по-рано за да заредят непосредствено преди отваряне или да приключват работа след като затвори магазина за клиенти и да заредят за следващия ден. Има си начини и без да има нощна смяна.

# 511
Зареждането може да става извън работното време за клиенти. Това ще рече служителите или да започват работа малко по-рано за да заредят непосредствено преди отваряне или да приключват работа след като затвори магазина за клиенти и да заредят за следващия ден. Има си начини и без да има нощна смяна.

Служителите започват работа в 6 сутринта и остават до 22:30 следработно време за да оправят магазина след клиентите. Колко по-рано питам аз, искате вие да започват? Те семейства  и деца нямат ли си?

# 512
Jubel, не го приемай лично. Всичко е въпрос на добра организация и адекватно заплащане. 

# 513
  • София
Не са виновни служителите и никой не очаква да ги смажат от работа за удобство на клиента. Въпрос на добър мениджмънт е. Като е необходимо, ще си назначат допълнително служители или хора, които са на частично работно време и се грижат единствено за зареждането на стоките. Мисля, че с печалбите, които реализират няма да им е проблем, само алчнотията им пречи.
И аз към тези, които драстично намалиха пазаруването в Лидл за сметка на други вериги.

# 514
От организацията е, не от служителите. Правят някакви схеми уж да оптимизират човекочасовете, преди време някой мисля че сподели че гонят някакво съотношение между човекочасове и оборот или нещо подобно да беше... А като гледам колко често са постове как все по-малко пазаруваме там, по тая логика и персоналът на смяна по-трудно ще смогва с всичко. Подреждане и чистене са си същата работа и време, независимо от обема на оборота, особено почистването.
В първите им години наистина нямаше такива изпълнения, а напоследък все по-често като отиде човек, гледа как вършат неща които не е най-логичното да се вършат измежду клиентите и ние да заобикаляме стока още в кашоните че ще я подреждат тепърва.

# 515
Кои са алтернативите, които предпочитате? Кауфланд ми е далече, във Фантастико е още по-скъпо, а Билла и Т Маркет са ми мизерни. Моята алтернатива щеше да е само К., ако ми беше удобен.

# 516
  • София
Кауфланд, Фантастико има голямо разнообразие на стоки и много добри промоции. Месо вече купувам предимно от месарница. Цената му в Лидл е неоправдано висока.

# 517
Кои са алтернативите, които предпочитате? Кауфланд ми е далече, във Фантастико е още по-скъпо, а Билла и Т Маркет са ми мизерни. Моята алтернатива щеше да е само К., ако ми беше удобен.
На мен, към настоящия момент, никой от изброените не ми е удобен без кола, като се връщам от работа например. Затова по-често влизам в Била, която пък доста избягвах преди, именно заради Лидл...

# 518
За мен голям проблем е в работно време да се препречва пътя с палети, колички и кашони. Особено в по-малките магазини, където оттам и един човек не може да премине примерно с малка количка.
"Любимо" ми е, когато се зареже нещо като голям хладилник примерно пред млякото и сметаната. Отбивам се специално до сметаната, а там ме чака "изненада".😂
Преди (доста вече) години нямаше толкова масово препречване и "изоставяне" на колички и палети. Не обвинявам служителите за това, но е неприятно. И работа Х обикновено се върши от хора Y, няма как с някаква "ефективност" (особено пък, ако е обвързана с оборота) това да се промени коренно. И точно това е работата на ръководството, да помислят как по-добре да организират тези неща.

# 519
Тъпо си е, освен че звучи сякаш това е спуснато от някой който представа си няма от реалната работа в обектите. То просто не става механично да сумираш часове, а пък реално всеки да започва и захвърля нещо, че все и нещо още по-спешно излязло но не стигат хората. Като не можеш да довършиш нещо започнато, не стига че ти ходиш до там и обратно няколко пъти докато приключиш, ами и междувременно се пречкат неща на клиентите. Голяма ефективност, няма що, ако половината си време само крачиш насам-натам към най-спешното нещо.

# 520
Обаче може почти едновременно няколко неща да са "по-важни", а времето между тях едва да стига, за да може служителят да се върне на предишната си задача. Хората не са роботи и при прекалено много задачи все някоя няма да е свършена добре или навреме. И, докато тичат от задача на задача, за разкош някой изпуска примерно стек с бири и трябва да се чисти...

# 521
На мен толкоз ми е писнало да ми изпушва мозъка от прехваления "интелектуален труд", че някой път се заканвам да почна работа в някой склад и да подреждам, да подреждам... Ма дисковата ми херния не мисли така.

Не ми се смейте, ама някой на прима виста може ли да каже цена на тая ТХ? Че имам купон, ама не и цена преди/след. Чудя се дали да я влача чак от Лидл.

# 522
И мен много ме дразни да се спъвам в палети и т.н., но виждам, че хората, които работят там дават всичко от себе си. Не им се сърдя и влизам в положение. Все пак, очаквам същото насреща в своята работа, в която също правилото е: "клиентът да е доволен", макар този клиент да не знае какви усилия ми коства крайният продукт и да не очаквам разбиране. И така...
Adalind, баш за интелектуалния труд говоря и всеки ден си казвам, че не желая да се подлагам повече на тази мелачка, колкото и за хората да е неразбираемо.

# 523
И аз им влизам в положение на служителите, просто в по-малките филиали мястото е малко и е доста неприятно постоянно да се заобикаля, особено с пълна количка. Мисълта ми беше, че щом преди години е било възможно да не е чак толкова масово, то явно някои неща са се променили (не може да се очаква по-малко служители да вършат работата на повече).

# 524
И аз им влизам в положение на служителите, просто в по-малките филиали мястото е малко и е доста неприятно постоянно да се заобикаля, особено с пълна количка. Мисълта ми беше, че щом преди години е било възможно да не е чак толкова масово, то явно някои неща са се променили (не може да се очаква по-малко служители да вършат работата на повече).
Ок, но Лидл не е премиум магазин. А и си знаем българската реалност. Ясно е, че всеки иска да му е комфортно, щом плаща за това. Но не мисля, че е болка за умиране ако всичко не е изрично подредено в точния момент. Като си спомня как хората в началото се редиха на опашки пред магазина за евтините стоки... Ето, аз ходих преди 2-3 седмици да си взема ножове в неделя. Промоцията беше от следващия ден-понеделник. Аз запалих колата и в 20:30 часа бях в магазина. В 21:00 имах, каквото искам, заредено от служителите един ден по-рано. Подготвяли са новия асортимент за следващия ден. В края на предишния работен ден. И да, закупих си артикулите на цената от брошурата, която е обявена за следващия ден. И всички бяха любезни.

Общи условия

Активация на акаунт