ЛОНДОН - 15

• 12 546
  • 246
  •   2
Отговори
# 75
За изгодно, сигурно е така. Нешънъл експрес си покачва цените с изчерпване на билетите обаче.
Вероятно с влак е по-бързо, но не е най-евтино.
Ако имате безконтактни банкови карти за всеки възрастен, по-добре с тях, отколкото ойстър. Ако не, може направо pay as you go, рядко ще се случи да е по-изгодно със срочни карти.
Карта - каквато намерите най-лесно, аз бих ползвал еSIM.

# 76
Колко дни ще сте в Лондон? Ако са повече от 4, седмичната карта беше по-изгодна. А и няма да се занимавате да зареждате всеки ден.
Ако пътувате с влак, ще може да ползвате офертите 2 на цената на 1 за някои забележителности и както сте 6-ма, ще платите само за 3 билета.
За интернета-вижте дали българските ви карти нямат добър план за там. В нашия план на Виваком имаме 2 GB безплатен интернет в страни извън EU, а когато го използваме, се плащат стотинки. Иначе аз харесвам предплатените карти на O2  и Vodafone.

# 77
  • В офиса
За транспорта от Станстед аз бих отчела не само цена, но и колко транспорта трябва да се сменят докато се стигне до хотела. Тime is money също.
Иначе мога да споделя за цени на билети, купени на място: автобус - беше 15 паунда еднопосочно, взех го веднъж, защото спираше близо до хотела. Минуси: по-бавно, по-тясно. Влак - еднопосочно 25 паунда, двупосочно 37 паунда, билетът за връщане може да се използва в рамките на 1 месец. Много удобно, ако хотелът е близо до Ливърпул стейшън.
И пак да кажа, зависи къде ви е хотелът, ако ще пътувате 2 часа и ще пристигнете пребити като кучета, не е моето. Като се сетя и че може да говорим за онзи ранния сутрешен полет, където ставаш преди петлите, а си планирал целия ден, или вечерния, който ако закъснее малко, буквално можеш да си в хотела чак в 11 (и да трябва да си купиш вечеря от тъпия WHSmith на летището), времето на придвижване между Станстед и Лондон не е маловажно.

# 78
Предполагам (някой може да провери) че с влака можеш да му дадеш до някоя спирка на метрото и да ти влиза в билета и метрото до там, с автобуса няма да е така.

# 79
Тинкърбел малко не ти разбрах мисълта, извинявай. Те всички летища са отдалечени от централната част на Лондон.
Пътуването от/до летището го правим 2 пъти за целия престой. Пътуването от хотела до желаните места го правим 2 пъти дневно за целия престой.
Не бих пътувала с автобус, защото той попада в трафика и зависи от трафика.

# 80
Тинкърбел малко не ти разбрах мисълта, извинявай. Те всички летища са отдалечени от централната част на Лондон.
Пътуването от/до летището го правим 2 пъти за целия престой. Пътуването от хотела до желаните места го правим 2 пъти дневно за целия престой.
Не бих пътувала с автобус, защото той попада в трафика и зависи от трафика.
В Лондон е скъпо да караш кола из града, затова и трафика не е кой знае какъв, влаковете пък също имат закъснения или пък ги отменят

# 81
  • софия
Ако ще избирам между влак и автобус, избирам второто. Като избереш автобус с аванс във времето си сигурен,че ще се качиш без проблем и ще стигнеш. С влаковете, ако си във време, в което се ползват активно и си с голям багаж, е адреналин, който бих си спестила без колебание.

# 82
Привет,

Какво мислите за посещение в Бъкингамския дворец? Ходили сме в много дворци в други държави и се чудя дали да го включим в програмата си. А и все пак са почти 100 паунда само за билети.

# 83
Здравейте! Бихте ли ми обяснили (като на идиот) транспорта до Студиата на Хари Потър с обществен транспорт от Падингтън? Благодаря!

# 84
  • Berlin
Някой може ли да ми каже защо e изтрито мнението ми за моя избор на oyster карти? Мод, към вас ми е питането. Все пак споделям конкретна информация по темата, от която и аз активно се интересувам, ако не е станало ясно. Особено като планирам или съм планирала точно неща, за които се пита в последните няколко поста.

# 85
  • София
Привет,

Какво мислите за посещение в Бъкингамския дворец? Ходили сме в много дворци в други държави и се чудя дали да го включим в програмата си. А и все пак са почти 100 паунда само за билети.

На мен и моето семейство много ни хареса - препоръчвам. За разлика от всички други дворци, които съм посещавала в Европа, този е актуален дом на настоящия английски крал.

# 86
Здравейте! Бихте ли ми обяснили (като на идиот) транспорта до Студиата на Хари Потър с обществен транспорт от Падингтън? Благодаря!
От метростанция Падингтън се качвате на метро по линия Circle или  Hammersmith & City и слизате на спирка Euston.
Посоките и спирките на метролиниите са много добре описани на табла в метростанциите. Слизайки на метростанция Юстън (Euston), следвайте табелите към гарата, която е точно до метрото и се качете на влак за Watford Junction. Билети може да си закупите предварително през телефоните, или да си вземете от машините на гарата. Следва около 20мин. пътуване, а когато слезете от влака, пред гарата ще се качите на автобусче, което ще ви закара до студиата. Билета за това автобусче е включен в цената на билета за студиата. Няма как да се объркат тези автобуси, защото са облепени с реклами на Хари Потър.
А ето и описанието за придвижване от сайта на студиата: https://www.wbstudiotour.co.uk/getting-here/

# 87
  • Абсурдистан
Момичета, препоръчайте квартали, които са с лесен достъп чрез метро до забележителностите, в които да се наеме апартамент

# 88
Lucky in love, благодаря от сърце 🌸
Точно такова обяснение от първо лице ме интересуваше.

# 89
  • София
Момичета, препоръчайте квартали, които са с лесен достъп чрез метро до забележителностите, в които да се наеме апартамент
Ние в момента сме в апартамент в Челси близо до метростанция Earl's Court. С линия District се стига директно до всички забележителности. На следващата спирка на метрото Gloucester Road е още по-удобно - там минава и Circle line, има много заведения, Tesco, което работи до 24 часа. Районът е спокоен и оживен. Две вечери вече се прибираме към 23.00 - пълно е с хора.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 10:53 от annie13

Общи условия

Активация на акаунт