ЛОНДОН - 15

• 12 649
  • 253
  •   3
Отговори
# 240
  • Berlin
При нас имаше голяма опашка на отиване. Не си спомням колко чакахме обаче… определено беше повече от 30мин. Явно бяхме много хора за студиото във влака. От изхода на гарата до спирката на автобуса се точеше. Предполагам е на късмет. На връщане успяхме веднага да се качим  на автобуса за гарата.

# 241
Здравейте! Бихте ли ми обяснили (като на идиот) транспорта до Студиата на Хари Потър с обществен транспорт от Падингтън? Благодаря!
От метростанция Падингтън се качвате на метро по линия Circle или  Hammersmith & City и слизате на спирка Euston.
Посоките и спирките на метролиниите са много добре описани на табла в метростанциите. Слизайки на метростанция Юстън (Euston), следвайте табелите към гарата, която е точно до метрото и се качете на влак за Watford Junction. Билети може да си закупите предварително през телефоните, или да си вземете от машините на гарата. Следва около 20мин. пътуване, а когато слезете от влака, пред гарата ще се качите на автобусче, което ще ви закара до студиата. Билета за това автобусче е включен в цената на билета за студиата. Няма как да се объркат тези автобуси, защото са облепени с реклами на Хари Потър.
А ето и описанието за придвижване от сайта на студиата: https://www.wbstudiotour.co.uk/getting-here/
А има ли разлика между този влак и Southern?

# 242
  • Berlin
В какъв смисъл? Влакът сигурно е на Southern, гледам, че те ходят от Падингтън до Уотфорд.

# 243
Можете да ползвате всеки влак, който пътува от Лондон до Watford Junction.
Southern е просто един от железопътните оператори в Англия. Не си спомням точно с влак на коя фирма пътувахме.
Можете да проверите как да пътувате от адреса на вашия хотел до Watford junction с Google maps. Дава доста добри описания. Само внимавайте когато се качвате на влака да е бързия, защото другите пътуват доста по-дълго.

# 244
Здравейте, извинявайте че нахлувам така в темата, но имам няколко въпроса:
кацаме в края на месеца на Станстед и ще имаме 7 часа престой до следващия полет.
Ще можем ли да излезем от летището? Ако да, какво и къде трябва да попълня?
И също така, ще имаме ли време да стигнем в Лондон и да разгледаме, дори и малко?

Приемам всякакви съвети и идеи.

# 245
Можете. За да стъпите на английска земя трябва да платите таксата ЕТА през gov.uk, ще я намерите.
Мисля станстед няма транзитна зона, така че задължително трябва да влезете в UK и съответно да платите 16 паунда.
За 7 часа, ако това е цялото време, мисля няма смисъл да се бие път до Лондон и обратно, вижте нещо по-наблизо (примерно Кеймбридж)

# 246
Мисля, че ще е по-лесно да отидат до Лондон, тъй като има влакове на Stansted Express през 15 минути. До Liverpool street station се пътува 50-на минути и от там може да се разходят към Темза или Tower of London. 
До Cambridge се пътува с автобус за 50-на минути. Но автобусите не са толкова често и ще загубят време.

# 247
Здравейте, извинявайте че нахлувам така в темата, но имам няколко въпроса:
кацаме в края на месеца на Станстед и ще имаме 7 часа престой до следващия полет.
Ще можем ли да излезем от летището? Ако да, какво и къде трябва да попълня?
И също така, ще имаме ли време да стигнем в Лондон и да разгледаме, дори и малко?

Приемам всякакви съвети и идеи.

Тези 7 часа до часа на излитане ли са? Ако да, то имате около 5 часа?

# 248
Можете да ползвате всеки влак, който пътува от Лондон до Watford Junction.
Southern е просто един от железопътните оператори в Англия. Не си спомням точно с влак на коя фирма пътувахме.
Можете да проверите как да пътувате от адреса на вашия хотел до Watford junction с Google maps. Дава доста добри описания. Само внимавайте когато се качвате на влака да е бързия, защото другите пътуват доста по-дълго.
Благодаря, а цените на влаковете предполагам са по-високи от тези на метрото. Може ли да се вземе някаква дневна карта, която да включва метро и влак или просто си плащаме с кредитна карта? С  дете на 11г съм и затова се чудя (имам 2 карти на различни банки, може би мога така да платя за него).

# 249
  • В офиса
За 11-годишното можете да извадите Oyster youth - ще има 50% намаление. Мисля че се питаше произволен Tfl служител и той маркираше нормалната oyster карта за 50% дискаунт. Под 11 г. пътуват безплатно.

# 250
Ако се плаща с банкова карта всеки пътуващ си плаща с отделна, т.е. не може с една за двама. На нашето дете заради намалението сме му взели Oyster и зареждаме там като ходим. Важно е да помолите служител да ви активира young visitor discount.
Сега се зачетох, че пишат да се купи Visitor Oyster Card предварително и да се активира на място. Ние купихме на място нормален Oyster и помолихме да активират. Важи за деца между 11 и 15 години.
Влак си купувам билети с кредитната карта. Там не важи Oyster.

# 251
До Watford Junction не можете да стигнете с метро. До там най-бързо се стига от гара Euston в Лондон. До гарата ще се придвижите с метро и после на влака. Може да има възможност и за влака да се плати директно с банкова карта (така е при пътуване от летище Лутън до Лондон), но не съм съвсем сигурна. Аз съм купувала билети предварително. Обикновено го правя през телефона, но може и от машини на гарата или на каса. Децата до 15 години имат намаления и за влаковете. С банкова карта няма да можете да ползвате намалението за дете.

# 252
За влаковете има машини, от които се купуват билети, плаща се с карта.

За градския транспорт в Лондон може да плащате с карта или да си вземете Oyster card, която да заредите с някаква сума. За детето - Oyster card, като може да се ползва намаление, което се зарежда от служител на гише.

# 253
  • София
Как действате с роуминга? Плащате ли специални пакети или според това, което се е натраупало? Питам специално за Yettel, макар че май таксите им са еднакви.

А Myki watch чрез бг оператор ползвали ли сте в UK? Работи ли? Чудим се дали да вземем часовника на хлапето за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт