ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ 2025/2026

• 28 937
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Няма скала за приравняване. За какво  е нужна на  госпожата скала, то е в точки резултатът. Дори списъците, които идват,  са само с точки, докато на ДЗИ  има точка и оценка.

По нея щеше да им оставя годишни оценки по ИУЧ БЕЛ. Но ги нанесе вчера. По всички предмети ги оформиха вчера. И сега усещам как набора е ощетен. Здраве да е!

# 76
Тони, почвам да се замислям, че май трябва да запознаем наборите 😁 Ми те и на НВО-то май еднакви 😂
На кой му пука за точките 😁🥳 Виж по английски е с 97т. 😂

# 77
Аз трябва да проверя кога ще могат да се проверяват работите и ако имам възможност да отида и да ги видя. Страшно ме гложди любопитството какво е сътворил на онова чудо, как беше "Да имаш или да бъдеш". И ми е интересно какво е писал, и как са го оценили. Като му гледам резултата, явно не е успял да омае проверителите със своите творчески излияния 🤣

# 78
  • Сф
Привет! Резултатите са ни прилични. Странното е,че от бел очаквахме повече. Явно не се е справила със ' Странника'. Simple Smile
По биология се е преборила вчера. Свърши вече, върнахме учебници, оформени сме . Това е важно, край 10 ти клас!

# 79
Ние благодарение на госпожата по български( тя им преподава само в 10 клас) , която навакса 8 и 9 клас, докарахме до 78 по Бел. Наборката искаше повече, но подозира че се е оляла с резюмето. По мат си ги сметна сама макс 49, получи 48.
Но по мат е резултат на самообучение в 8,9 , 10 клас. Без подготовка, без преподаване и без преговор.
Не пожела да дава пари за уроци по мат за тази матура. Тя обича много математиката, но не се харесват с госпожата. Тя с 2 петици и 2 шестици и остави 5 за срока и годината. Здраве да е.

# 80
Няма скала за приравняване. За какво  е нужна на  госпожата скала, то е в точки резултатът. Дори списъците, които идват,  са само с точки, докато на ДЗИ  има точка и оценка.

По нея щеше да им оставя годишни оценки по ИУЧ БЕЛ. Но ги нанесе вчера. По всички предмети ги оформиха вчера. И сега усещам как набора е ощетен. Здраве да е!
Няма скала за 10-ти клас, но преобразуването не би трябвало да не се различава от това в 7 -ми и 12-ти. В случая тази оценка от 10-ти клас не влиза в дипломата за средно образование и не му е важна. Но все пак може да говорите с учителя/ката и да изясните, защо се получава такова разминаване в оценяването. Истината е, че при оценяването в училище винаги е възможен субективизъм. Както писах, оценките по БЕЛ и МАТ на моя син съответстват на тези в училището. Лошото е, че много е смъкнал резулата по БЕЛ, т.е. за 12-ти клас отново ще трябват сериозни уроци, ако иска по-висок резултат. Дали смъкването се дължи само на него или и на работата в училище, не мога да кажа. Като започна да учи в 23-то СУ той имаше голям ентусиазъм да учи по БЕЛ. После рязко му се изпари. Т.е. ще трябва отново да се обръщаме към паралелната образователна система на частните уроци, за съжаление. Иначе по други предмети, според мен има субективизъм. Само че не винаги той е ощетен. Има предмети по които му додават.

# 81
  • Mars Hotel
82 по БЕЛ и 84 по математика. Без грам подготовка и преговор - толкова.

# 82
Това е скала за ДЗИ:
Слаб: до 29 т.
Среден: 30 т. – 40,5 т.
Добър: 41 т. – 62 т.
Много добър: 62,5 т. – 83,5 т.
Отличен: 84 т. – 100 т.
Краси, да говори с преподавателя, не може да е ощетен. Може да  редактира годишната оценка

# 83
Ина, по скалата е за 5, макар и горна граница. Той има проблем с говора, мрънка под носа си, не е оратор и е срамлив, т.е. не взима участие. В това е проблема. Помолих я, като има пълна информация да ми пише на кое място е. Мисля, че е справила и ако сред първите ще го оцени. Но не знам дали ще може да промени вече оценките.

# 84
Ина, по скалата е за 5, макар и горна граница. Той има проблем с говора, мрънка под носа си, не е оратор и е срамлив, т.е. не взима участие. В това е проблема. Помолих я, като има пълна информация да ми пише на кое място е. Мисля, че е справила и ако сред първите ще го оцени. Но не знам дали ще може да промени вече оценките.
Краси, винаги може да се редактира оценка, годината не е приключила, все още се оформят оценки.
Добре, че  в диплота влизат оценките само от 11.  и 12. клас и това НВО не служи за никъде, то и затова беше малко несериозно отношенито на моя

# 85
Краси, не се притеснявай, сега ще гледаме напред, свърши се вече с тази уч. година.
Но не пречи да питаш, може пък както казва Ирчето, да може да се промени. Според мен също, ако иска може, зависи уч - ката дали ще има желание. А относно другото, намери подход и го стимулирай да говори ясно и отчетливо пред други хора.
Мойта и тя е срамежлива, докато се отпусне, може и цял век да мине. Но пък като свикне с другите около нея, проблем няма. При нея е и ат страх, че ако сбърка или каже нещо не на място, ще и се смеят децата, а учителят ще и пише по - ниска оценка. От тази година разбра как да действа и си гонеше целта.

Тататунче, лошо няма, но твойто е с по - високи, мойто ша има да го гони, лелееее, ако знаеш за ко съ сетих. Май шъ трябва на опашка да съ подредите.

Пюрче, хич да не ти дреме за Странника, важното го е преборила - Био., другото е - кот такоа.

Каран, ко да ти кажа, щом съ недолюбват, детето колкото и да се старае, надали ще промени мнението и. Щом при такива оценки и е оставила по - ниската, ко да говорим.

Светлица, добър резултат.

Ирче, тенкс за скалата. Нема ли да съ поФалиш и ти.

Ама аз цяла година като ви казвах - оставете ги да дишат, важен е крайния резултат, ще видите накрая как приятно ще ви изненадат. Вие ко, все съ напрягахте и оплаквахте, видяхте ли ся, децата ви натриха носовете. Вече ша си мълчите, без да гълчите. От другата учебна година само някой да е изревал, ша съ разправяме.

# 86
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Краси, след нанасяне на годишна оценка само класен ръководител може да редактира оценки. Учителя трябва да се свърже с класния и да помоли за промяна.

# 87
На наборката миналата година и редактираха оценката по ИТ.

За резултатите от НВО - по БЕЛ е добре, но по Математика е нисък, което не е изненада.

# 88

Каран, ко да ти кажа, щом съ недолюбват, детето колкото и да се старае, надали ще промени мнението и. Щом при такива оценки и е оставила по - ниската, ко да говорим.

Само предполагам, но определено са влизали в конфронтации. Моята е перде, но и пука за математиката и се ядосва, че нямат читав преподавател по мат. Смениха в 8 и 9 клас сигурно 10-15 пенсионерки. Тази уж прехвалена вече титуляр, но е кръгла нула поне за моята . И предполагам, че и е показала недоволството си. Те децата са и изискващи, не искат да им се губи времето с неможене и не преподаване. Пусна им пробна без минута подготовка или преговор. Те и без това не знаели……
Беше я питала колко и е резултатът , а щом е толкова значи е решила нещо от трудните.
Пълно потъпкване . Затова и детето не записа профил математика, отщя му се.

# 89
Ми няма учители по математика, това е положението. При щерката от 5 клас всяка година нова или на година по няколко се сменят. Качеството на учителите пък няма да коментирам. Сегашната учителка е абсолютно незаинтересована. Седмицата преди класното беше в отпуск и я заместваха случайни учители, в първият ден на завръщане им даде класна работа, няма преговор или упражнение. Подготовка за НВО - даване на задачите от предни години, а тя си работила на компютъра (има частна фирма) и държала да пазят тишина.

Общи условия

Активация на акаунт