Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 667
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 60
И аз си мисля за понеделник 30.06.
Голяма проклетия са тези учители, които ги правят тези мизерии и тормозят децата...пфу...

# 61
При нас ще се оформя до 25 включително. След това администраторът започва работа по удостоверенията. Всъщност днес е първият ден, през който може официално да се вписват срочни и годишни оценки в дневника.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 18:02 от galerida

# 62
Нашите днес не учат, защото вчера имахме избори за кмет на район. Късметлии. Иначе по повечето предмети е оформен, но нито една срочна или годишна оценка не е нанесена. Само физиката ме притеснява, защото евентуално ще му е балообпазуваща. Чакам да видя писмено и БЕЛ и МАТ. Другите не ме интересуват.

За резултатите залагам на 30.06.

# 63
  • Стара Загора
При нас има съобщение в Школо, че на 26-ти юни трябва да върнат учебниците. Така, че вероятно до 25-ти ще ги оформят. За сега има само срочна и годишна по физическо Simple Smile)))

# 64
  • софия
Благодаря ви за новата тема, пожелавам оценки над очакваните, заслужават децата.

# 65
  • София
Получили сме един полезен мейл от Междучасие (това с консултациите не знам дали е само за техни курсисти, но има посочен телефон за връзка, така че го оставям):

---------- Forwarded message ---------
From: Образователен център Междучасие <office@mejduchasie.com>
Date: Mon, Jun 23, 2025, 14:31
Subject: Важни моменти при подаването на документи за класирането на седмокласниците и помощна програма за изчисляване на класирането
To: ХХХ

Уважаеми деца и родители,

Съвсем скоро ще излязат резултатите от изпитите по БЕЛ и МАТ на Националното външно оценяване за 7. клас. Надяваме се всички да сте се справили добре и получените оценки да ви дадат възможност да се класирате в най-добрите училища.

На вашето внимание предлагаме няколко важни момента от кампанията за записване, които ще ви помогнат при подаването на документи за класирането.

ДВА ОСНОВНИ ПРИНЦИПА при подредба на желанията Ви за УЧИЛИЩА:

1. На Първо място сложете НАЙ-ЖЕЛАНОТО от вас училище и подредете останалите училища по реда на желанията си надолу, като обмислите особено внимателно мястото на училищата (или паралелките) с бал от миналата година, близък до вашия. Ако сте приети по Първо желание, не остава нищо друго освен да се запишете.

2. В случай че вашето Първо желание не е удовлетворено, търпеливо изчакайте и Второ класиране. При него компютърът може да ви премести само напред, т.е. да се качите в класацията към по-предно желание, или да запази мястото ви от Първо класиране, така че нищо не губите. Запишете се след Второ класиране.

3. Третото класиране не ви пази постигнатото място. За него трябва отново да подредите желанията си.

За ваше улеснение при подредбата на желаните училища предлагаме ПРОГРАМАТА на нашите партньори от интернет портала изпитай.ме - https://www.izpitai.me/client/schoolScores

Програмата изчислява условно възможностите за класиране на вашето дете. Тя дава приблизителни резултати, тъй като отчита вашия бал от тази година, НО използва баловете на училищата и статистиката на успеваемостта от миналата учебна година на 1-ВО или 2-РО КЛАСИРАНЕ, така че най-важното за вас е да подредите училищата според вашите желания и да изчакате Второ класиране.

Забележка:

Тази година сме добавили училища с паралелки, за които балообразуващите предмети са различни от БЕЛ и Математика.

Как да пресметнете бала си за такива паралелки с автоматичната таблица:

1. В началния формуляр, където въвеждате оценките от изпитите, натиснете тогъл бутона "Покажи допълнителни предмети".

2. Попълнете оценките от дипломата на детето в съответните полета и натиснете "Виж резултатите".

3. Таблицата, която ще видите, взима предвид съответния балообразуващ метод на всяка паралелка и ще го изчисли спрямо съответната оценка от дипломата на детето.

Ако имате нужда от помощ при подреждане на желаните училища, можете да запишете час за индивидуална онлайн консултация за някоя от следните дати:

01.07.2025 (вторник) в интервала от 10:00 - 17:00 ч.

02.07.2025 (сряда) в интервала от 10:00 - 17:00 ч.

03.07.2025 (четвъртък) в интервала от 10:00 - 17:00 ч.

04.07.2025 (петък) в интервала от 10:00 - 17:00 ч.

Записване за консултация може да направите на тел. 02/427-73-33 и 02/981-95-90.

Хубав ден!

Екипът на Образователен център "Междучасие"

# 66
А къде може да се види броят на седмокласниците тази година и разликата от миналата година например? За София става дума.
Би ми било интересно.
Говарих с майка на седмокласник и едновременно учител в едно от хубавите столични училища. Каза, че и те си коментират в учителската стая НВО-то и според тях бала тази година щял да падне. Така си прогнозират, пък ще видим.
Според нея, това и се целяло.

# 67
Добре е балът да е по-нисък. Миналогодишната ситуация беше супер изнервяща, и реално деца, които са знаели, но от притеснение са се спекли бяха ощетени.

# 68
Сам по себе си балът нищо не значи. Статистиката е важна и къде е детето спрямо нея.

# 69
https://dideva.alle.bg/p/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D … D1%81%D1%82-2025/

Тук има информация за броя седмокласници.

# 70
  • София
Моята днес не е успяла да избяга по история и завършва годината с четворка. За изпроводяк тройка на изпитване, пет на проект.  Можеше и две да е на изпитване, съмнявам се, че моята знае за три.
Ох, тази история.
При нас историята, географията и биологията оправдават абонамента за Уча.се.  Младежът обожава да "учи"   клатейки се на стола пред компютъра. Забранено му е да участва в разговори за политика, че историчката  им явно има своите пристрастия. Но тези оценки не са ни важни. По немски е с 5, което е от значение, но не му се учи немски.

# 71
Добре е балът да е по-нисък. Миналогодишната ситуация беше супер изнервяща, и реално деца, които са знаели, но от притеснение са се спекли бяха ощетени.
Аз вече писах конкретно за Варна.
2023г 41бр 100 точки, но >92 само 230.
2024 24 бр 100 точки, но >92 над 400 деца.
Големи изненади е имало в класиранията.
Паралелката, която ни интересува има 20т. разлика между тези две години.
Сега мисля, че разпределението ще прилича повече на 2023г.

# 72
  • София
По данни от очаквани резултати на познати деца резултатите по български ще са съпоставими с тези от 2024, но по математика с тези от 2023. Та аз очаквам баловете за София тази година да са някъде между предишните две. Да видим.

# 73
Моят пък пише проект по история - плюсове и минуси на комунизма😅 За 6 - той и 4 не заслужава...

По БЕЛ днес са имали контролно, но като слушам вече е претръпнал!

По Мат са коментирали НВО - и тяхната учителка е споделила, че е било по-трудно, в сравнение с миналата година. 23 Б и 21 А и Б - за тях иде реч:) Не за първи модул.
 Ще видим какво е общото представяне обаче, като излезне статистиката.

Гледах за София, от 2024 г. над 90 т е имало двойно повече деца, в сравнение с 2023 г.

Пп: писали сме едновременно с Bacu, да и за СФ е подобна картинката.
2023 г. по БЕЛ не съм гледала, дали може да съпоставим. Само се сещам, че имаше пак една глупост с въпрос, подобен на нашия 16!
А и с тезата и преразказа е мното шарено...

# 74
Освен това във Варненското МГ приемат 1 клас повече Wink което съвсем ще доведе до смъкване на бала и статистиката ще е объркваща

Общи условия

Активация на акаунт