Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 81 932
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 45
  • Стара Загора
Добър ден и благодаря за новата тема.
Как да се влияят от резултатите от НВО, като те излизат на 1.07 евентуално...а до тогава те вече са оформени и са казали "довиждане" на 7-ми клас?

# 46
По тази скала превърнаха точките в оценки на училищния пробен изпит и им ги нанесоха като класно в дневника. Тогава им бяха казали, че имали преди практика, ако се различават с две единици двата резултата, на  НВО и годишна оценка, давали обяснения. Тоест ако имаш между 41 и 62 точки, пък ти пишат шест.
Интересното беше, че не дават обяснения ако ти пишат четири за годината, пък изкараш 100 точки на НВО. Но тази практика бе изкоренена от предишния министър, с преместване на датата на НВО, за да не се изкушават.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 16:02 от Априлски душ

# 47
Не е ли до 1 юли...което значи че може и по-рано да излязат?

# 48
Оформянето трябва да е приключило два дни преди първи. Даже и до 30 да оформят, което е малко вероятно. А аз не вярвам да изкарат резултатите преди първи.

# 49

Миналата година беше срок до 02.07 и излязоха на 01.07, така че има надежда за по-рано Simple Smile Аз се надявам на 30.06 да ги видя, че ми се скъси живота направо ...

# 50
По тази скала превърнаха точките в оценки на училищния пробен изпит и им ги нанесоха като класно в дневника. Тогава им бяха казали, че имали преди практика, ако се различават с две единици двата резултата, на  НВО и годишна оценка, давали обяснения. Тоест ако имаш 62 точки, пък ти пишат шест.
Интересното беше, че не дават обяснения ако ти пишат четири за годината, пък изкараш 100 точки на НВО. Но тази практика бе изкоренена от предишния министър, с преместване на датата на НВО, за да не се изкушават.
Това да ползват пробен изпит по формат НВО за класна работа, не ми се вижда много редно. Според Наредба 11 класната работа трябва да е върху учебно съдържание, залегнало в чебната програма за съответния клас и учебен срок. Класна работа по БЕЛ за втори срок трябва да включва само изучаваните през втори срок литературни произведения и съответно преподадения материал по български език. Тест по формата, включващ материал от 5. и 6. клас, ми се струва , че е абсолютно непрофесионално да се дава за класна работа.

# 51
Е, то беше формата на пробен, но нямаше от пети и шести клас материал. Поне по бел. И си беше и с времето за пробен. Добре го бяха направили.
Като цяло аз от бел и мат в нашето училище не мога да се оплача. Държаха децата в кондиция до края и не ги ощетиха

# 52

Миналата година беше срок до 02.07 и излязоха на 01.07, така че има надежда за по-рано Simple Smile Аз се надявам на 30.06 да ги видя, че ми се скъси живота направо ...

2023 чета че са излазли преди първи още.

# 53
Ами дано излязат на 30 юни.

# 54
За 30-ти залагам аз най-рано, май и седмокласниците са по-малко

# 55
30 юни в четири следобед? Хвърлям десет стотинки

# 56
Ще залагаме ли JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 57
Добър ден и благодаря за новата тема.
Как да се влияят от резултатите от НВО, като те излизат на 1.07 евентуално...а до тогава те вече са оформени и са казали "довиждане" на 7-ми клас?
Наистина вече са оформени, но учителката по БЕЛ промени първоначалната си оценка. Реално все още не са наляти в инфоприем оценките.

# 58
И аз за оценката по БЕЛ треперя каква ще бъде, децата казваха, че контролните им са били много по-сложни от НВО по БЕЛ. Съответно са между 5 и 6, но средно нямат 5.50. Надявам се на висок резултат по МАТ и на факта, че за МГ се утроявя Мат.

# 59
  • Пловдив
Петък е като много краен срок за оформяне на оценките, евентуално до 30.06, но ако говорим за 1-2 деца като много крайна ситуация. Ама  пък винаги може да се пусне едно запитване до РУО

Общи условия

Активация на акаунт