Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 82 199
  • 1 852
  •   3
Отговори
# 30
  • София
Във всяко училище пристигат резултатите на децата и преподавателите имат достъп до тях.
Как иначе ще ги попълнят във свидетелството за завършване на 7 клас?

# 31
По каква скала ще преобръщат точките от НВО в оценки? Старата, или за тази година ще излезе нова след като видят резултатите?

# 32
  • София
И НВО 4 клас май беше вписано в свидетелството, но като точки

# 33
  • София
При нас нанесоха почти всички срочни и годишни оценки без БЕЛ и английски език. Върнахме учебниците. Казвам върнахме, защото всъщност ги занесох аз. 😁

# 34
Във всяко училище пристигат резултатите на децата и преподавателите имат достъп до тях.
Как иначе ще ги попълнят във свидетелството за завършване на 7 клас?

Как иначе - нали писах, че не знам дали се попълват в свидетелството. И като не знаеш това, съвсем резонен си е й първият въпрос.

Редактирах си веднага въпроса, така че .... да. Би трябвало да сте го видели...

Кроу, в точки се вписват..в сайта на РУО София поне така пише за 2021 и 2022г...

# 35
Абсолютно е невъзможно да се чакат резултатите от НВО, за да оформят децата,  и никакви обяснения не се дават за разминаване между НВО и годишна оценка в 7. клас. НВО е върху материала от трите години на прогимназиален етап, а оценката за годината е само върху съдържанието, залегнало в учебната програма за 7. клас. Има си срокове за оформяне и след това администраторът заключва дневника, за да  не може никой учител да променя оценки,  когато вече се правят удостоверенията.

# 36
Благодаря за темата!

НВО не се преобразува в оценка, пишат се точките.

# 37
Точките обаче отговарят на оценки. Това е официалната скала на МОН.

Слаб: до 29 точки;

Среден: 30 - 40,5 точки;

Добър: 41 - 62 точки;

Много добър: 62,5 - 83,5 точки;

Отличен: 84 - 100 точки.

# 38
Не, не отговарят. Тази скала не се отнася за НВО, а за ДЗИ. Няма нормативно основание да се ползва.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 17:08 от rire

# 39

Точките от НВО НЕ се преобразуват в оценки. Няма скала за преобразуване и ако някой учител държи да прилага тази или друга, то е неправомерно. НВО се оценява САМО в точки.

Това е скала прилича на тази за ДЗИ, но тя е много по детайлна (с 5,58 например, което тук го няма).

# 40
Много хора казват оценки като резултати от НВО, явно им звучи по- добре някак приравнено към оценка, а не точки.
Като ви чета какви учители имате и изпитват сега, дават контролни и т.н....ужас...Да се свършва това чудо, че явно не приключи за всички с НВО- то.
Благодаря и аз за новата тема!

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 15:36 от UnaDesconocida

# 41
Какво са спали цял срок, че сега се сещат да изпитват, още повече да пишат ниски оценки? Малко ли се изтормозиха децата с тези изпити?!?

# 42
Благодаря за новата тема! Ученолюбивият се е отказал от рисувателния изпит, оставил е брат му там да се бори. Не е неочакван акт, но ми стана кофти. Може би, не трябваше изобщо да го записвам.

# 43

Точките от НВО НЕ се преобразуват в оценки. Няма скала за преобразуване и ако някой учител държи да прилага тази или друга, то е неправомерно. НВО се оценява САМО в точки.

Това е скала прилича на тази за ДЗИ, но тя е много по детайлна (с 5,58 например, което тук го няма).

Грешката е моя, тази скала важи за 4 и 12 клас. Така или иначе, мен не ми е ясно какво общо имат учителите и срочните/годишни оценки с НВО? Тяхна работа е да оценят децата, на база представянето им през годината, не на база НВО. А дали в дипломата ще фигурират точки или оценки от НВО едва ли е от такова значение. В нашето училище всички деца бяха оформени преди матурите.

# 44
Няма официална скала от МОН за превръщане на точки в оценка, а няма и причина за подобни действия. В удостоверението се записват резултатите от НВО в точки, а за балообразуването  годишните оценки се преобразуват в точки.
Учителите по БЕЛ и математика   оформят годишния успех въз основа на текущите през срока оценки, а не според представянето на НВО.

Общи условия

Активация на акаунт