Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 796
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 300
Аз пък току що видях в решение, че скоростта на автобуса е 420 км/ч,  а на автомобила 435 км/ч.

Подобно на една задача от сборник, но не помня кой, за някакъв тролей, който се движел между две спирки и направил някакво закъснение. С колко трябвало да кара, за да го навакса и решението беше 2000 (две хиляди) км/ч.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 22:52 от Soul Free

# 301
  • София
Проверката по математика се извършва в Джон Атанасов. Вече трета година арбитрирам там и наистина съм очарована от възпитанието и отношението на учениците. Много стегнати хлапета.

# 302
  • ПЛОВДИВ
Подкрепям Грета Ей най-вече, защото БЕЛ НВО 2025 - с елементарни въпроси, обидно лесни, а НВО математика 2025 - със задачи, присъщи за мегейци.
Ами не е честно спрямо децата, които не учат в МГ, без значение София, Пловидв, Варна, Кюстендил.... Горни Дъбник. Не е честно спрямо децата, които са се готвили, които са положили усилия, които са подведени от вариантите, падали се последните две-три години и общата тенденция, че изпитът е върху ООП по математика.
Не могат да се сравняват деца, които математиката им е вродена и които имат 10 часа седмично математика с деца, които учат в непрофилирани училища и имат 5 часа седмично математика.  Несравнимо е!!!

Изключително много уважавам децата, които са успяли да влезнат в МГ след 4 клас. Имам много познати деца, знам какъв стрес е за тях цялата учебна година на 4 клас, наясно съм, че подготовката им често започва още 1-2 клас. Възхищавам се на тези деца! Истински бойци!

Но не съм съгласна деца от стандартни училища да излизат с думите - аз съм провал, майко, татко, провалих се ... нищо не става от мен и прочие. Не е нормално и деца в 7 клас, виждайки условията на задачите от модул 2 да получават паник атаки... нещо много е сбъркано

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 17:53 от viosisida

# 303
Аз пък току що видях в решение, че скоростта на автобуса е 420 км/ч,  а на автомобила 435 км/ч.

Подобно на една задача от сборник, но не помня кой, за някакъв тролей, който се двивел между две спирки и направил някакво закъснение. С колко трябвало да кара, за да го навакса и решението беше 2000 (две хиляди) км/ч.

Детето живее в бъдещето Simple Smile

# 304
Mur, знаем ти мнението...
Значи ясно се изразявам Simple Smile
Хайде сега ми обясни, ей това :
Ако изразът е представен като (х-1)(х+1)³, дори, ако е във вида (х+1)²(х+1)(х-1) даваме пълен брой точки.
Разлагането в тези два варианта до 1-ва степен ли е или не е, че на мен пък не ми е ясно ?

# 305
  • София
Ако изразът е представен като (х-1)(х+1)³, дори, ако е във вида (х+1)²(х+1)(х-1) даваме пълен брой точки.
Разлагането в тези два варианта до 1-ва степен ли е или не е, че на мен пък не ми е ясно ?
Всеки един от простите множители е от 1 степен.

# 306
Както писах доста по-напред, всеки гледа от собствената си камбанария и няма единна и обективна истина. Мисля да спра да пиша по тази причина.
Но все пак има една май обективна истина - не може изпит, който е не само 2 в 1, ами на всичко отгоре е и за специализираните училища, да свърши добра работа. Ама пък то недоволни винаги ще има както и да го направят, затова всеки да се спасява както може и да продължава.  Универсална справедливост не съществува.

# 307
Mur, 10.10.10 равно ли е на 100.10? А на 10^2.10? Абе, хиляда равно ли е на хиляда? Какво търсиш под вола теле.....и какво се опитваш да докажеш?!

# 308
Има деца на ниво на МГ и даже повече и извън МГ.
Има деца, които обичат мат, но не искат да са в МГ, защото не харесват атмосферата там и обичат И други неща, освен натягане по мат.
Съвсем честно е задачите от НВО да са трудни. Не е важно какъв ти е бала, а къде си спрямо другите

При трудно НВО, добрите влизат с висок бал по мат в СМГ, а в  другите училища с висок бал по бел
Мисля, че е просто

# 309
  • София
Ще им направят отделни изпити на МГ. Вероятно още от следващата година, приетите в 4-ти клас в МГ/ПМГ ще продължават автоматично в 8-ми, а за останалите свободни места /ако има таква/, ще се кандидатства с допълнителен изпит, който вероятно ще е с най-голяма тежест в балообразуването. И всички ще мирясат. Може би... Rolling Eyes

# 310
Аз пък току що видях в решение, че скоростта на автобуса е 420 км/ч,  а на автомобила 435 км/ч.
Реших, че това е уловка и се очаква, ако детето получи такива резултати, да се замисли, дали е решавало вярно.
После прочетох и за 2000км.и вече не знам какво да кажа. 😱 Няма да има оправия в това образование явно...искат да създават мислещо поколение, обаче с тези формулировки как да стане 🤔

# 311
Не е важно какъв ти е бала, а къде си спрямо другите

На някои хора им е много трудно да го проумеят. Това е явно, защото грам понятие си нямат от математика. От елементарна логика също така.

# 312
Ganis, си проверява НВО. Някой сладур е получил такива скорости...

Нека не забравяме, че има деца, които са много спечени на изпит. Тук е лесно да си пишем...

# 313
Още повече, че сегашното НВО беше много далеч от трудно.

# 314
  • В Страната на чудесата

Условието на 21-A задача е некоректно зададено спрямо верния отговор от ключа на МОН.
Има разлика дали ще се формулира задачата като "множители ОТ първа степен" или "множители НА първа степен". "ДО първа степен" още не е коментирано към този момент.
Добре, че беше "диванният наблюдател" да им отбележи грешката още в деня след изпита. Joy Joy Joy

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 19:02 от Алисса

Общи условия

Активация на акаунт