Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 066
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 690
  • София
22ро е без квоти? Не стават ли само момичешки класове?

# 691
22ро е без квоти? Не стават ли само момичешки класове?

Става. Освен, че вече ни е непостижимо, това беше един от минусите му. За нас поне.

mary81, май го писа нящъде преди в темата, но с какво те съблазнява разширеното изуачване на език?
Започнах да гледам и такъв вариант за нас и се опитвам да си избистря концепцията.

# 692
  • София
Елисавета Вазова е с разширено изучаване на езика.

# 693
  • у дома

mary81, май го писа нящъде преди в темата, но с какво те съблазнява разширеното изуачване на език?
Започнах да гледам и такъв вариант за нас и се опитвам да си избистря концепцията.
При РИЧЕ в 8 кл се учат и разказвателните за 8 кл,а при ИИЧЕ в 9 кл за една год /9кл/се изучават разказвателните и за 8 и за 9 клас..

# 694
Здравейте момичета,
Нахълтвам отново в темата Ви да ви кажа, че Математиката е проверена. Имам позната проверяваща. Чакат българския. Може би ще имате по-рано все пак резултати.
Успех на всички дечица!

# 695

При РИЧЕ в 8 кл се учат и разказвателните за 8 кл,а при ИИЧЕ в 9 кл за една год /9кл/се изучават разказвателните и за 8 и за 9 клас..

А какво става в горен курс при РИЧЕ? В 11 клас като влязат профилите ще учат ли и разказвателни или в 10 клас ще вземат 10 и 11, както са ИИЧЕ? Някой дали е наясно?

# 696
  • София
Някакъв шанс за утре към края на деня?

# 697
В infopriem има движение някакво.

Тия от МОН са пълни кретени. Пише, че днес до събота ще можем да видим работите на 10.клас - в две различни училища - Овча купел и в Джон Атанасов. И тея ще правят реформи. Пилешки мозъци. Извинявам се.

# 698
  • у дома

А какво става в горен курс при РИЧЕ? В 11 клас като влязат профилите ще учат ли и разказвателни или в 10 клас ще вземат 10 и 11, както са ИИЧЕ? Някой дали е наясно?
При РИЧЕ в 8кл си учат разказвателните за 8ми,в 9ти за 9ти,в 10 за 10ти-в 11 и 12кл ще учат разказвателен предмет само ако е избран като профил.

Някакъв шанс за утре към края на деня?
Никакъв-още се проверява бел,а после трябва и време за разсекретяване на работите.

# 699
Аз друго недоумявам. Ако работите по математика са проверени, защо трябва да чакаме резултатите по БЕЛ? Така или инак, системата ще е готова за определен диапазон времеви и няма значение. Ако някой може да ми даде логично обяснение.. че нещо не се сещам за такова.

# 700
В infopriem има движение някакво.

Тия от МОН са пълни кретени. Пише, че днес до събота ще можем да видим работите на 10.клас - в две различни училища - Овча купел и в Джон Атанасов. И тея ще правят реформи. Пилешки мозъци. Извинявам се.
Предпочитате всички да се бутате в едно училище?

# 701
  • София
Защото излизат заедно.

# 702

11 и 12 клас се учи само профилиращи/професионални предмети + ООП БЕЛ, ООП Математика и Гражданско образование и ФВС.
РИЧЕ си учат учебниците както са по реда си 8ми клас в 8ми, 9ти в 9ти и 10 в 10ти.
ИИЧЕ учат учебника от 8ми, наречен "и първа част на 9ти" в 9ти клас

и учебника за 9ти клас и продължават нататък в 10ти.
Всички приключват всичко ООП в 10ти. После само ако им е профил, съответните модули.

ПП: Не се ли приключва с "разказвателните" някъде в края на началното образование Thinking
После физика, химия са с много решаване на задачи и малко разказване... Биология също си е учене на радели, класове и т.н. и доста далече от "разказвателен". Някъде в основния курс стават "природни научки", а в гимназията мноооого далече от "разказвателен"...

# 703
Защото излизат заедно.
Много сте компетентна по тия неща и с удоволствие следя публикациите Ви! Резултатите по рисуване също ли чакаме едновременно с тези по математика и БЕЛ?

# 704
  • у дома

Учебен план ИИЧЕ

Учебен план РИЧЕ

При втория ЧЕ няма никаква разлика в часовете ИИЧЕ или РИЧЕ.
При първия разликата е 144 часа общо за пет години обучение.

Допълвам,че в 11 и 12 кл освен гореизброените има часове ооп и за 1 и 2 ЧЕ.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 17:48 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт