Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 066
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 780
Мецане, какво пък й е трудното на последната? Два еднакви триъгълника трябва да видиш....Нито трябва да строиш допълнително, нито нищо....

# 781
Ganis, аз пак да попитам, ако е удобно. При нашата фиксация върху профил математика във втори гимназиален, безопасно е да напиша и другите паралелки в 73-то, нали? Сигурно е, че за другите профили ще се предложи и с голяма вероятност сформира група математика?

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 20:26 от Spensa

# 782
Мецане, какво пък й е трудното на последната? Два еднакви триъгълника трябва да видиш....Нито трябва да строиш допълнително, нито нищо....
Не е супер трудна, да, но не е лесна...и чертежът не е от най-лесните. Все пак.

# 783
Все пак и такава задача трябва да има. Няма как да ги изпитват на таблицата за умножение само.

# 784
  • София
Лесно или трудно е субективно. Някои деца са решавали доста сложни задачи на курсове, които имат за цел да ги подготвят за 100т. Други са се готвили сами/с помощ на родител с решени 1001 задачи от знайни и незнайни сборници. Трети са разчитали само на училище. А има и такива, които просто математиката не ги интересува, или пък са влюбени, нещастни и т.н. Единственото обективно би било дали подобен тип задачи са решавани в училище дори и веднъж. Но това е въпрос без отговор.

# 785
Вие усещате ли колко бързо се измина тази седмица, независимо от нетърпеливото ни очакване. Скоро идва ред на следващата, която ще има нужда от насърчаващо заглавие. Joy

Нека резултатите да са на късмет и седмокласникът по първо желание да бъде приет! Flowers Four Leaf Clover

# 786
Чета, че някои потребители считат,  че задачите за 7.клас са сложни.
Бихте ли ми дали пример за сложна задача от това НВО?
ganis, щом са лесни на какво се дължи този нисък резултат? Нормално ли е средния резултат да е 35-40 точки? Това усвоен материал ли е? Заложено ли е да се посещават уроци от масовия, подчертавам масовия ученик? И какво трябва да се промени според теб? Не се заяждам, задавам тези въпроси като към капацитет.

# 787
Минала тя..дрънци...на средата е Stuck Out Tongue Winking Eye

# 788
Всъщност току що разбрах, че е грешно е изтълкувал условието на 21-ва задача, но решението не е грешно, а това е довело до грешен резултат. Той е изтълкувал, че "произведението от множители" трябва да е произведение от едночлени.

# 789
Плийссс..това го минахме подробно при това Joy..моля без пак члените Joy

# 790
Чета, че някои потребители считат,  че задачите за 7.клас са сложни.
Бихте ли ми дали пример за сложна задача от това НВО?
ganis, щом са лесни на какво се дължи този нисък резултат? Нормално ли е средния резултат да е 35-40 точки? Това усвоен материал ли е? Заложено ли е да се посещават уроци от масовия, подчертавам масовия ученик? И какво трябва да се промени според теб? Не се заяждам, задавам тези въпроси като към капацитет.
Не съм Ganis, но според мен е защото децата не решават допълнително задачи извън училище. За математиката е необходима системна подготовка - решаваш, за да разбираш принципа и си навръзваш логично материята. Масово децата не решават задачи извън училище, включително и някои, които посещават школи. Просто няма механизъм, който да ги накара да го правят. Смятат, че е тъпо, щото не им е интересно и не влагат никаква мисъл, а пишат, колкото да си решат домашното (в най-добрия случай, щото и това липсва в голяма степен).

Изреши няколко сборника (но качествено) да видим дали ще са такива резултатите...

На моите деца съм им казала, че винаги трябва да се интересуват къде грешат, за да разберат какво не правят както трябва. Да решават трудни задачи, за да развиват логичното си мислене и да трупат опит.
Без решаване на задачи извън училище и школа, не става.

# 791
Плийссс..това го минахме подробно при това Joy..моля без пак члените Joy
а да не мислиш, че нещо съм задълбала... ма сега ми стигнаха силиците да питам синковеца какво е оакал Joy

Не е супер трудна, да, но не е лесна...и чертежът не е от най-лесните. Все пак.
Максималистът го е нарисувал, просото е обърнал чертежа според неговата гледна точка. Верен му е. (според него де!)

# 792
Ний да идем да видим работите им...тогаз ще разберем. Най-сигурно така. Ся нямя смисъл...нищо не ще схванем....Grinning

# 793
  • София
Минала тя..дрънци...на средата е Stuck Out Tongue Winking Eye
Минала е, щом математиците са готови, то обикновено българиците приключват на другия ден. Друг е въпросът кога ще ги обявят ... Blush

# 794
Не е минала....до понеделник има още толкова дни.
Не ни грее че е проверено.
Чакането си е до 30ти...

Общи условия

Активация на акаунт