Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 539
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 945
Тръпна да видя колко точки ще имаме на гУсин Гуко аз  Joy

# 946
А и само да споделя, че над 80 % от децата в СМГ , също ходят на уроци по мат ,

Това не смятам, че е вярно. Макс по 2-3 деца от клас може и да ходят и то целта им не е подготовка за НВО, а учат за сериозни състезания.

По БЕЛ ходят вероятно всички.
Още в 5- ти клас , се събраха една дружинка от около 10 майки , и единодушно решиха ,че този нашият господин , на 28 години тогава , няма да подготви отрочетата за да останат в СМГ и децата бяха скорострелно записани на някакъв курс , при някакъв мега известен учител ..като тогава курса беше 2,5К на година ....поне 4 при този и другите , незнайно къде) . И не , не става въпрос за състезателна математика ...И да , аз говоря , за нашия клас , в който имаше проблеми и с учителите по БЕЛ , по история, по програмиране и по какво ли не )...
Та права си Соулче- не се изразих правилно ...80% от нашия клас със сигурност ходеше и на уроци по МАТ тази година.

Но както каза Кастрева навремето за приема в първи клас - кой не му харесва къде му е разпределено детето да учи .винаги може да си го запише на частно.
Тук мантрата е същата - кой не му харесва нивото в училище , винаги може да си го запише на 5 школи или в частно училище ...явно си лобират хората от частния бизнес и в интерес на висшестоящите винаги е било , масовката да е тъпа и лесно да се манипулира и купува и да работи за стотинки ...тва не е от днес ..то като ни видиш управляващите ..с малки изключения , но се съмнявам ББ, Прасчо или РР да могат да пишат грамотно дори ..ама наистина се съмнявам Sunglasses

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 12:30 от paulieM

# 947
От няколко дни се чудя как само математиката ни е в "пръстите", а като гледам резултатите от миналата година децата между 90 и 100 точки по математика са двойно повече от тези по български език и литература.

Колкото и да го дъвчем обаче тези 2 дисциплини са основата на грамотността, така че са важни за всички деца. Най-малкото, за да се научат, че добри резултати се постигат с труд.

# 948
Къде следите за излизането на резултатите?
Или в училище ще ни ги кажат първо?

# 949
  • София
От ФБ на Дидева разбрах, че класирането за пети клас е обявено през нощта, случвало ли се е това някога със седми клас?

# 950
  • Стара Загора
Бягам, бягам и едва ви достигам. И тъкмо ви достигна/изчета...и вие отново развивате скорости непосилни за мен Simple Smile)))
Математиката не я харесвам..никога не съм я харесвала, просто защото определено не е моя предмет. Но това не означаваше, че през годините не съм решавала задачи.
Наборът не харесва математиката, не е неговото, но много задачи реши и решаваше през годините. На частни уроци не е ходил, но съм писала и преди - баба му е преподавател по математика, та в помощ голяма ни/му беше.
Не съм го натискала, защото виждах, че се опитва...колко се е справил - ще разберем. Втори модул - беше толкова притеснен, че ми каза - въобще не знам колко точки ще ми дадат там
Днес заминаха с господина по физическо и този по английски език за три дена на морето.
В понеделник ще се черпят в едно заведение в града с класната си.
И после ще редим желания.

# 951
Къде следите за излизането на резултатите?
Или в училище ще ни ги кажат първо?
Ако чакате училището, то ще е на следващия ден (поне) Simple Smile
В inforpiem с вход с име и парола от бележката за явяване на НВО.

# 952
  • Бургас
До сега разглеждахме приема в гимназиите. Списъка с желания е 11 на брой! И до тук. Зациклихме. Ще оглеждаме още, но друг ден, че ни омръзна вече Simple Smile

# 953
  • София
Да, след пуснатото класиране за 5 клас късно снощи, не съм сигурна, че уикендът ще ми е така спокоен, както се бях настроила Smiley. Мислех, че след 17ч в работни дни и през уикенди не излизат резултати и класирания Rolling Eyes

# 954
  • Отвъд алеята зад шкафа
За моята госпожица търсим мечтаната гимназия - да започва от 11.00 сутринта Satisfied

# 955
  • София
От ФБ на Дидева разбрах, че класирането за пети клас е обявено през нощта, случвало ли се е това някога със седми клас?
2013-та второ класиране излезе около 21:30. За друг такъв случай не знам.

# 956
Тръпна да видя колко точки ще имаме на гУсин Гуко аз  Joy

И аз тръпна за тезата и преразказа, но резултатите сами по себе си няма да ни го кажат. Трябва да се ходи да се види на място.

# 957
  • София
За моята госпожица търсим мечтаната гимназия - да започва от 11.00 сутринта Satisfied
О, и аз търся такава Joy

# 958
Е, точките преди тезата ги проверихме, та лесно ще се види колко точки е от преразказ плюс теза ориентировъчно.
Иначе аз съм писала вече, че да, ще ходя, любопитно ми е да видя какво е писал и ка е оценен.

# 959
Миналата година прескочих темата, но тази ви чета вече втора седмица в очакване на резултатите от НВО-тата, защото майката на седмокласника няма никаква представа: нито какво се прави; нито кога; нито как помагат статистиките и т.н., за да се подредят желани паралелки, в които детето има реален шанс да влезе на първо или второ класиране.

Бих определила иначе задачите по математика като хитри и за съжаление нашето момче, въпреки годините уроци (посещава от 5 клас....), не се е справило според очакванията. Силно се надявам да изкара достатъчно точки, за да стигнат за 2-ро училище, но ако не успее, ще трябва да търся помощ в темата за неелитните гимназии, че въобще не са ми ясни те.

Реално, ако човек се ориентира в статистиките, не виждам смисъл да се пишат повече от 10-ина училища. На първите места така или иначе се пише топ изборът. Моите деца имаха по толкова и нямаше никакви изненади кого и къде приеха.

Успех на децата!

Общи условия

Активация на акаунт