Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 209
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Аз продължавам да не разбирам защо само математиката се обсъжда и е крива на всички? Повече са математиците в темата ли, що ли? А този елементарен изпит по БЕЛ, който прецака всички статистики и очаквания и е в минус за нематематиците, мм няма проблем. Супер резултати, браво.
 Важно е само за МГ какво се случва. Ми и мен не ме кефи услесняването всяка година, съчувствам им на семегейци, обаче и децата, които са много силни по БЕЛ, са доста прецакани.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 23:58 от Niffi

# 1 261
  • София
Същото важи и за БЕЛ...Просто се подхвана мат (както винаги). Тя тенденцията  е еднаква, понеже и целта е една и съща - да се хвалят дежурните заподозрени колко  високи резултати има, тоест как всичко е на 6 и няма повод за притеснения.

# 1 262
От чисто любопитство да попитам: Ако СМГ има има сграда с двойно по-голям капацитет пак ли ще е толкова проблемно нивото на НВО-то?

# 1 263
Просто русалка, или просто през 2010 не е имало толкова много частни школи с толкова клиенти.

Децата, усвоили учебния материал и показали достатъчна устойчивост на стрес  да си решат задачките без грешка, заслужават да си получат 100те точки. И не заслужават да ги забиват със специфични уловки, изучавани и упражнявани в конкретни софийски школи или при определен учител.

rire, в СМГ и 2000 деца да приемат, пак ще има драми защо някой е останал с половин точка под чертата.

# 1 264
  • София
Не разбирам за какво е спорът. Добре подготвеното дете, усвоило учебния материал и показало достатъчна устойчивост на стрес, ще си реши отлично  и малко по-добре направения тест, независимо дали по БЕЛ или мат. Може би няма да има  баш 100, но  и с 95-96 пак ще влезе, където иска при правилно разпределение на резултатите.
Школи, доволно много, имаше и тогава, че даже и преди НВО-то, при онзи гаден изпит с 50 въпроса децата си ходеха на курсове и/или уроци...Децата ми са вече големи, ама  помня  колко много школи имаше и тогава -  Веди, Регалия, Междучасие, Софроний, Милениум, Образователни технологии,  такава  в СМГ,  в НПМГ, в ПЧМГ, Бултест Стандарт,  Арете, Космос и не знам още колко... Да не се окаже, че даже повече са били от сегашните? WinkЧе си имаха всички те неизменно групи и за 6 клас.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 00:17 от Просто русалка

# 1 265
Спорът е защо трябва летвата да се вдига все повече, след като преподаването в училищата си е същото, че и надолу. Лично аз съм разочарована, че интелигентни хора се борят години наред за няколко топ училища и занимават цяла България с тях - то не беше парашутисти, изпити, задачи, брой на паралелки, последното поредно изсмукано от пръстите  - автоматично минаване в 7ми без НВО и как България е пълна с математици, които не могат да се класират в МГ. Вместо цялата тази енергия да се впрегне в борба повече училища да стават, да се осигури нормална среда навсякъде не само на хартия, и да го няма това струпване на n хиляди деца за стотина места.

# 1 266
  • София
Тя не се вдига летвата, а пада....WinkНе знам къде го виждате това вдигане.  И е в полза за всички едно по- прилично ниво на НВО и по двата предмета - далеч не само за  децата, искащи МГ.

# 1 267
И аз, както спомена и някой друг, направо се радвам, че не живеем в София...

# 1 268
Eдно момче от класа на дъщеря ми има 11 точки от НВО по математика.😐 Изобщо не се бях замисляла, че може да има и такива резултати, аз си мислех, че на моята резултатът е трагичен...Тя е много спокойна засега, проверила била баловете от миналата година и е много дзен настроена.😂 Аз съм умерен оптимист.
На моя близка дъщеря й преди две години имаше 23т по мат!!!, и 87 бел.. то не бяха уроци, то не беше чудо.. Аз бях шокирана за този й късмет, защото и на тото да играеш си мисля, че повече ще изкараш. Както и да е! Момичето рисуваше прекрасно и уж в посредствено училище е в хубава компания и се чувства страшно добре( ходи даже на някакви кръгове на олимпиади по история, каниха я на някакви други състезания).. Та, да ви успокоя, че ниските резултати не са края на живота и не е нужно всички да разбират от математика..

# 1 269
Моля да помогне,как  се работи с тази таблица ,за първи път ще пресмятам
Свалете си я на компютъра локално и си работете: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vuTREmuMssRtfpQMkf0-ocyq … tpof=true&sd=true

Здравейте, свалих таблицата и разиграх с схемите с бала, но виждам несъотвествият между миналогодишните балове и класирането. Така например минимален бал момичета в 12-то профил Природни науки първо класиране  е 360,5, а при Вас излиза в 4-то. Може би нещо греша?

# 1 270
Скрит текст:
Eдно момче от класа на дъщеря ми има 11 точки от НВО по математика.😐 Изобщо не се бях замисляла, че може да има и такива резултати, аз си мислех, че на моята резултатът е трагичен...Тя е много спокойна засега, проверила била баловете от миналата година и е много дзен настроена.😂 Аз съм умерен оптимист.
На моя близка дъщеря й преди две години имаше 23т по мат!!!, и 87 бел.. то не бяха уроци, то не беше чудо.. Аз бях шокирана за този й късмет, защото и на тото да играеш си мисля, че повече ще изкараш. Както и да е! Момичето рисуваше прекрасно и уж в посредствено училище е в хубава компания и се чувства страшно добре( ходи даже на някакви кръгове на олимпиади по история, каниха я на някакви други състезания)..
Та, да ви успокоя, че ниските резултати не са края на живота и не е нужно всички да разбират от математика..
Да, съгласна съм.😊 Резултатът на дъщеря ми от НВО по математика не е върхът, но пък пак точките се удвояват. Надявам се да и' стигнат.

# 1 271
Много съм щастлива за дъщеря ми! Представи се блестящо БЕЛ 92т, МАТ 97.75т. Но последните два месеца си даде много много  зор. Още повече, че сестра й  /бивша СМГ/ постоянно я дразнеше и провокираше, че не може да изкара повече от нея по МАТ. После сядаше да й обяснява задачи. Ей, мотивацията е голяма работа!!! Сега това малкото не се търпи в къщи, изкара с 2.75т  повече от кака си 😂😂😂

# 1 272
Не е лесно да си на място със слаб интернет, точно днес.
При нас резултати хем ме разочароваха, хем се радвам на резултата. Има по-висок от очаквания от нея резултат по БЕЛ и по-нисък от очаквания по математика. Мислех, че ще е с повече точки по математика и с по-малкия брой по БЕЛ, а сега е обратно. С най-висок общ сбор е в класа си, ако няма драстични разлики в баловете от последните три години и стига за всяко от желанията. И сега настава страшната драма как да подреди точно желанията и да не допуснем грешка. Естествено най-исканата паралелка, тази в местното ПМГ ще е на първо място, посре паралелките в езиковата гимназия. Там драмата е как да подреди езиците и коя паралелка иска повече и коя по-малко. Но се надявам да и се поизбистри главата докато дойде времето за подаване.

# 1 273
Свалете си я на компютъра локално и си работете: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vuTREmuMssRtfpQMkf0-ocyq … =true&sd=true

Здравейте, свалих таблицата и разиграх с схемите с бала, но виждам несъотвествият между миналогодишните балове и класирането. Така например минимален бал момичета в 12-то профил Природни науки първо класиране  е 360,5, а при Вас излиза в 4-то. Може би нещо греша?
Здравейте, таблицата показва най-ниския бал, с който има записано дете на най-последно класиране -т.е. Ако да кажем се вижда второ класиране - местата са се запълнили до 2-ро и т.н.. Вероятно при момчетата е имало записани с по-малко точки на 4-то класиране.
Добавих наличните места по паралелките за 2025/2026 на общо основание или за момичета и момчета, където има квоти.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 05:51 от fasoncho

# 1 274
Свалете си я на компютъра локално и си работете: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vuTREmuMssRtfpQMkf0-ocyq … tpof=true&sd=true

Здравейте, таблицата показва най-ниския бал, с който има записано дете на най-последно класиране -т.е. Ако да кажем се вижда второ класиране - местата са се запълнили до 2-ро и т.н.. Вероятно при момчетата е имало записани с по-малко точки на 4-то класиране.
Добавих наличните места по паралелките за 2025/2026 на общо основание или за момичета и момчета, където има квоти.
да, аз разбрах принципа на изчисление, има разминавания в минималните балове при първо класиране на училищата от ниския раздел. Данните за сравнение ги взимам от сайта на Дидева.

Общи условия

Активация на акаунт