Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 88 763
  • 1 852
  •   2
Отговори
# 1 545
  • Beyond the Frontiers
Dimi Avram, хубави приказки са ви разказали...Двете ми деца до 7 клас бяха в 32-ро и съм на точно обратното мнение.
Големият тренираше шах и беше доста успешен. Махнаха клуба по шах. Шах...дето е нужна една стая просто.

# 1 546
Ами какво да кажа за Испанската, не че не е добро училище. Синът ми е със самочувствие, че знае испански. Класната в 8 клас им беше много взискателна. Но от 9 клас просто го изгубиха учителите. Няма никаква мотивация да учи, даже напротив. В 10 клас стана още по-зле. Отношението на учителите не ми харесва, обещават едно, правят друго, масово го ощетяват с оценките. Примерно при 5 за първи срок и 4 за втори, се оставя 4 за годината. Разбира се, проблемът може и да си е в него, защото не е някакво тихо и примирено дете, малко е бунтар. И възрастта е такава, сложна. Но специално той не е доволен, в класа не може да се каже, че са колектив, някак са на групички. Що се отнася до успеха, той никога не е имал толкова лош успех. Пак казвам, може да си е до детето, не може и не трябва да се генерализира за цялото училище. Други деца вероятно се чувстват добре там, просто не е нашето.

# 1 547
  • София
Ами, изискват в Испанската, факт. Иска си учене, не се изкарват лесно оценки и не винаги учителите закръглят в полза на ученика. Все пак няма изискване оценките да са средноаритметично.

# 1 548
И аз да попитам, макар да не е сред училищата в класацията, но какво ви е мнението за НГДЕК спрямо езикова гимназия, по отношение на общо образование и после реализация? Твърде много ли се отива в посока история/древни езици, за сметка на математика, чужд език и т.н? Или все пак завършват с едно добро общо ниво по всичко? Доколко е застъпен вторият чужд език?
Още не са излезли резултатите там, но ако моят младеж се е справил там, ще дойде дилемата езикова гимназия (немска, английска, френска, за всички ще стигне балът) или НГДЕК.

Наистина много история се учи, освен история има и цивилизации и още един подобен - учителя е маниак, много отдаден и ги скъсва от проекти и различни задачи и ги кара да мислят. Но трябва и малко да ги умееш дати и събития Simple Smile Вторият език беше потресаващ - детето се записа на частен учител и за един час седмично за три години стигна третия учебник от поредицата, докато в у-ще за същото време тъпчеха още първия. Отделно учителката по география е скандална.

# 1 549
  • у дома...
В много училища е така - и елитни, и не съвсем.

Ами, изискват в Испанската, факт. Иска си учене, не се изкарват лесно оценки и не винаги учителите закръглят в полза на ученика. Все пак няма изискване оценките да са средноаритметично.

# 1 550
И аз да попитам, макар да не е сред училищата в класацията, но какво ви е мнението за НГДЕК спрямо езикова гимназия, по отношение на общо образование и после реализация? Твърде много ли се отива в посока история/древни езици, за сметка на математика, чужд език и т.н? Или все пак завършват с едно добро общо ниво по всичко? Доколко е застъпен вторият чужд език?
Още не са излезли резултатите там, но ако моят младеж се е справил там, ще дойде дилемата езикова гимназия (немска, английска, френска, за всички ще стигне балът) или НГДЕК.
Единственият капитал на това училище в моите очи са децата. Втори език, ако е немски - г-жа Карабельова е прекрасна и всеотдайна дама! По математика имаха страхотен преподавател, който за жалост пострада в началото на тази учебна година и децата преживяха брутален катарзис със смяна на множество некомпетентни лица, които дори не бяха преподаватели. Не искам да квалифицирам и да бъда жлъчна. Средата е прекрасна, но текучеството на учители, базата и липсата на адекватна обратна връзка ме отказаха.  Моят ученолюбив младеж не желае и да чуе за там. Предпочита кварталното училище пред това да кандидатства там. А толкова се гордееше, обичаше историята и се стараеше...
Ще се допълня:
След като приключи цялата драма по взимане на дипломи, свидетелства и каквото още има там съм склонна да споделя и повече. Няма да нагрубя никого, ще изложа само и единствено факти.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 10:54 от I♥M♥V♥

# 1 551
Понякога не иска учене, а наизустяване, но това е проблем във всички училища.

# 1 552
Малко да изместя темите за кандидатстването...искам да ви попитам - раздаването на свидетелствата е само за децата, нали?
При нас е в късния предиобед в работен ден...което изключва присъствието на родителите предполагам.
Лично аз няма да ходя..дори и да беше в 18ч..причини бол имам.
Освен това те са вече големи.
Трето... .не смятам за кой знае какво събитие завършването на седми клас..
Интересно ми при вас как ще е?

# 1 553
  • Отвъд алеята зад шкафа
За съжаление няма идеално училище, все има нещо, с което да се направи компромис.

# 1 554
  • Sofia
Благодаря за отзивите за НГДЕК! Оставам с впечатление, че сте масово недоволни, което засилва дилемата какво да правя с моя фен на историята и накъде да пробвам да го насоча.

# 1 555
..
Класната от училището на ученолюбивия е страхотна дама. Заедно с другите класни направиха организация за тържество на класовете. Там се очаква да се раздадат нещата, които се очаква да се раздават. Няма да присъствам.
За НГДЕК-ската класна и свидетелствата, очаквам както обикновена в неделя към 23 часа информация как ще се случват нещата.
От тук насетне се надявам единственото ми наложително присъствие извън родителските срещи и записвания, да бъде абитуриентският им бал, който ще приема за изключително личен празник BowtieJoyTrollface

# 1 556
Dimi Avram, хубави приказки са ви разказали...Двете ми деца до 7 клас бяха в 32-ро и съм на точно обратното мнение.
Големият тренираше шах и беше доста успешен. Махнаха клуба по шах. Шах...дето е нужна една стая просто.
Какво ви е мнението за 32-ро училище?
А за 22-ро някой може ли да сподели?

# 1 557
Благодаря за отзивите за НГДЕК! Оставам с впечатление, че сте масово недоволни, което засилва дилемата какво да правя с моя фен на историята и накъде да пробвам да го насоча.

Ако го влече историята точно това е неговото училище. Не ме разбирайте погрешно - специално по история е много добре, с амбициозен и патриотичен преподавател (А. Стоянов, има и фб страница). Други са проблемите на тази гимназия. Това с неделя в 23 ч. да разбереш нещо е класика.

# 1 558

Ако го влече историята точно това е неговото училище. Не ме разбирайте погрешно - специално по история е много добре, с амбициозен и патриотичен преподавател (А. Стоянов, има и фб страница). Други са проблемите на тази гимназия. Това с неделя в 23 ч. да разбереш нещо е класика.
Подкрепям. В НГДЕК ще има добри преподаватели по история. В СМГ - добри преподаватели по математика. В НПМГ - добри преподаватели по химия, физика и биология. В езиковите - добри преподаватели по основен език. Всичко останало е въпрос на късмет.

# 1 559
  • ту тук, ту там
Малко да изместя темите за кандидатстването...искам да ви попитам - раздаването на свидетелствата е само за децата, нали?
При нас е в късния предиобед в работен ден...което изключва присъствието на родителите предполагам.
Лично аз няма да ходя..дори и да беше в 18ч..причини бол имам.
Освен това те са вече големи.
Трето... .не смятам за кой знае какво събитие завършването на седми клас..

При нас задължително с родител. Трябвало да се подпишем, иначе няма да го дадат. 😂 (Нали някой беше питал подписвали ли сме се!)

Общи условия

Активация на акаунт