Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 39 397
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
В Иван Вазов се чува из целия квартал, не само до пазара. Но не е нещо небивало. Не ми прави повече впечатление отколкото това да чуя някой да набръмчи колата си.

# 496
Все пак София е най-големият град в България. За сега. Има летище, което е международно. Самолетите са част от локацията. Шумно е, мръсно е, пренаселено е, има всякакви националности. Няма цедка, така че, ако искате да живеете тук - приемате го.

# 497
След убийството тази вечер в МОЛ, дали брокерите ще продължат да дават моловете като предимство при избор на жилище. Как мислите?

# 498
Да, ще продължат. Такива инциденти, особено в молове стават много рядко.

В Младост цените не паднаха, а и все още е търсен квартал, дори след убийството на жена преди година, където някакъв луд я беше завлякъл в храстите. Най-много да са се увеличили жените, които вечер избягват не особено осветени междублокови пространства, особено в Младост, но това по никакъв начин не се отразява нито на обявите, нито на брокерите, още по-малко на цените.

В Борисовата градина колко убийства и завличания в храстите имаше, но това изобщо не се отразява на търсенето и цените на имотите в най-близките до парка квартали. От един случай в мол няма как да има такъв ефект.

Един луд пък преди няколко години хвърляше гардероби, че и кучето си изхвърли през балкона в някъде в района на Черковна и Оборище. Пак там убиха Иван Владимиров-Нав, но винаги ще е желан район.

Съжалявам, че пиша за тези неща, но се случват и както е видно дори близо до и в самия център, но това по никакъв начин не се отразява на търсене, обяви, цени и т.н.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 23:07 от Анонимен

# 499
Хората са толкова успани, че нищо не им прави впечатление вече. И бомба да падне буквално, пак ще искат да купуват спекулативно. огледай се, във фб има жалеащи да купуват на Елените на 50%.

# 500
Здравейте, какво мислите за първа линия до булеварда в Княжево, след последната спирка на 5-ицата? Харесала съм 2 къщи, които имат обилна растителност, но са на първа линия и ми се струва, че е много шумно и мръсно там...
Ще се радвам и на мнение за Карпузица, ул. Дивна (ако трябва да съм много точна 🤣). Благодаря!
на първа линие на Борис 3 може да се живее, но трябва да се научиш да спиш на шум. Дано това, което ще купуваш има и друго изложение, но то ще  вероятно север, зависи от коя страна на булеварда си.  А още по гадно, ако е северно излоение само.
Винаги мръсни прозорци! Ако жилището е към булеварда и трябва оттам да проветряваш, честито, ще дишаш и мръсен въздух въпреки близостта на планината.
Очаква се разширяване, но от много години не се направи, и с построяването на магистралата към Люлин, възможно е да не се направи скоро. От Княжево нагоре Борис 3 наистина е много тесен.
След като не направиха метро до Княжево, този район ще западне. Остава единствено 'бързата' петица трамвай за центъра. За други квартали няма транспорт никакъв.
Магазини почти никакви. Къде пазаруват тия хора не знам. Само с кола сигурно.

# 501
  • София
Е нали им направиха Била. Аз съм била там няколко пъти, в къща на три етажа, като прозорците гледаха към вътрешен двор. Общо взето, бива, ако няма друга опция.

# 502
  • София
И Лидл има до колелото на трамвая, не е да нямат хич.

# 503
  • There I was on a July morning
Намират се магазини около последната спирка на трамвай 5. Освен Лидъл-а, има и ритейл парк, включващ  Била, Техномаркет, магазини за дрехи и др.

# 504
Е да, ама ако си близо до спирката. Ако си някъде по чукарите към ГБ има някакви квартални магазинчета колкото за бърз пазар.

# 505
  • София
То по чукари където и да си, това ще има.
В случая Борис идва основна артерия, както и ТМ 5 основен транспорт и се очаква принципно да се минава оттам, независимо дали с градски транспорт или с автомобил. И от тази гледна точка са удобни магазините.

# 506
Е да, ама ако си близо до спирката. Ако си някъде по чукарите към ГБ има някакви квартални магазинчета колкото за бърз пазар.

Здравейте!

Онзи ден бяхме на гости в Долен Лозенец, на 5 минути от Журналист посока, Семинарията. Доста стръмен терен, обаче, нали е скъп квартал и се радвахме като деца.
За съжаление там, няма голям супермаркет за основен пазар, може би трябва да се ходи към Лидл в Княжево ,оттам с травай 10 ще е доста удобно.
А, да и парно няма. обаче поне имаше маслен радиатор Теси в дневната на домакините, въобще доста луксозно място.
Не е като газифицираните чукари в края на града, които си нямат маслени радиатори.

# 507
Ами да, на много места няма голям супермаркет, но в случая се коментираше Княжево. Хората, които искат да си купуват в Лозенец, да си го мислят къде ще ходят на пазар.

# 508
  • София
Иглика, да бяхте минали и през нас. До площад Журналист сме, пък и парно имаме. С трамвай или автомобил рядко се возя, всичко в ежедневието ми е на пешеходно разстояние. Ако трябва да отида по-далеч в града, всяка от трите линии на метрото ми е на не повече от 10 минути пеша. Лидл на Раковска ми е на 15 минути (пеша), а този в Изток - на 25, пък и стигам до него през лесопарка. Пък има и ebag ...
Между другото, "родният" ми район е точно Борово-Бъкстон, така че си я обичам тая част на града и за мен е наситена с много сантимент. Но на черното бяло не мога да кажа - Лозенец има много значителни предимства.

# 509
От както сме тук на село отвъд околовръстното почти спрях да ходя по концерти, защото повечето са в НДК или стадиона в центъра. Преди ми бяха на две спирки с метрото или малко повече с тролей.

Пък ако си в Лозенец близо до Арсеналски и пеша можеш да ходиш до НДК и да се прибираш от събития. И стадионът не е далече. Съвсем друго удобство си е.

Тук извън Околовръстното почти всички са по колите, а селският автобус на 20 минути, понякога на 30-40-50, та така. Сега, за да отида на концерт с градски трябва да преспя в апартамента в София, защото не се знае дали няма да чакам автобуса 50 минути в студената вечер. А с кола се изнервям из задръстванията и визирам тези още преди да стигна дори до Цариградско. После пък пада едно търсене на паркинги, свободни места за паркиране, които както знаем в центъра са кът. Също така мразя да карам и по самоот Околовръстно - летят с луда скорост, много трафик, противно е.

Значи за мен дори старо строителство в Лозенец е за предпочитане от НС в Морени Клуб Резидънс, София парк, Кокаляне и подобни отвъд Околовръстното комплекси и села, но това са си лично моите виждания и нужди. Аз предпочитам да ходя пеша навсякъде и да имам достъп до забавления, но и паркове на две крачки.

Общи условия

Активация на акаунт