Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 38 216
  • 731
  •   1
Отговори
# 720
  • Сф
В никой случай заядливо, но какви блата помните и е имало / има?
Аз помня едно малко овлажнено място зад манастира. За него ли говорим?
Моята приятелка живееше там в 210 ти блок, ако не бъркам номера. Едни епк- ата по различни, ако ги знаеш без асансьор. Те са готини. Точно срещу новите блокове сега. Така им викат местните. Само кучета разхождаха там. Нищо нямаше едно време. Ето какво мислят хората да се посмеете поне, въпреки че на хората в Елените не им беше смешно. То и Влас е свлачище. Така ми викаше един познат от Несебър, който гледаше домати там Joy, но сигурно вече има хотел. Като знам и как се вадят документи и всичко е законно, няма проблем. По- скоро проблема на давещите е в ръцете на самите давещи. Simple Smile
Скрит текст:

Мисля,че е достатъчно. Сега се гледа печалбата само и не бих се доверила и на експерти за блатата там..

# 721
  • София
Като човек живеещ в ДружбаЙ (2),преместихме се от Младост тук преди години, абсолютно потвърждавам горното, направо на моменти ми е падала устата от ситуации на които съм била свидетел от панелджийските съкварталци... Ние живеем в нов блок и ни наричат селския блок от панелките.
 Децата и двете ми са на ясла и училище в Младост, макар че да ми е втръснало от каране напред назад всеки ден, средата за сега им е в пъти по-добра отколкото средата на децата в квартала. Хубавото е че започна да се населва квартала с повече млади хора в новото строителство, започна да се усеща някаква разлика особено като се разхождаш около езерото. Преди се плюеше семки и се пускаше мазна чалга, сега все повече се вижда разлика в поведението.

# 722
Моята приятелка живееше там в 210 ти блок, ако не бъркам номера. Едни епк- ата по различни, ако ги знаеш без асансьор. Те са готини. Точно срещу новите блокове сега. Така им викат местните. Само кучета разхождаха там. Нищо нямаше едно време. Ето какво мислят хората да се посмеете поне, въпреки че на хората в Елените не им беше смешно. То и Влас е свлачище. Така ми викаше един познат от Несебър, който гледаше домати там Joy, но сигурно вече има хотел. Като знам и как се вадят документи и всичко е законно, няма проблем. По- скоро проблема на давещите е в ръцете на самите давещи. Simple Smile
Скрит текст:

Мисля,че е достатъчно. Сега се гледа печалбата само и не бих се доверила и на експерти за блатата там..

Благодаря Ви за полезната информация!

# 723
  • София

Как "малко", всичко под склона си беше мочурище. Защото западно от Киприян беше склон, точно свлачище, което сега е засипано с пръст и изравнено с улицата, както са показали по-горе. Ходехме там за папури, имаше някаква мода сред майките да си слагат едни огромни букети от сухи бурени и папури в хола. Сухите места си ги знаехме, по тях се стигаше до манастира и дерето. Колко лета съм го катерила тоя склон с джвакащи сандали... Блатото стигаше отвъд завоя на Киприян, даже имаше мост, за да стигнеш до спирката на 88. От завоя чак до днешния Макдоналдс не беше блато, нито имаше склон, по-скоро ливада, но явно не е било ОК за строеж, защото цялото "дясно" протежение на Киприян, считано от кръстовището с Малинов - т.е. изцяло северната и западната страна на улицата - стояха празни по соца, тази улица бележеше края на строителната линия и то не е било случайно.

# 724
  • София
Мой познат живееше в блок на Киприян и имаха кладенец в подземния паркинг с помпа, на много хора им бяха ръждясали колите там и стените се бяха напукали. Ние сме живяли малко по горе зад ресторант Кипарисите под наем, миришеше на умряло от каналите ...

# 725
Това да ни е проблема на живеещите в Центъра. Някак ще го преглътна, пред това да не ми е разчистена улицата от сняг зимата или да чакам автобуси по 60мин в посока…

# 726
  • София
Мачовете и на мен ми бъркат в здравето, факт. Хубавото е, че не са през седмица. Тези с агитките и вандалските изцепки са три - четири пъти в годината. Но пък близостта на стадиона и мероприятията в него носи и някои позитиви - слушам си Енрике Иглесиас, Роби Уилямс, Ед Шийрън и който друг дойде от терасата. Ако отида на самия концерт, не мисля после за транспорт, таксита, паркиране и т.н., защото съм на 10 минути пеша от къщи.
Всяка локация идва със своите предимства и недостатъци и лично на мен мястото, на което живея в момента (близо до въпросния стадион), ми харесва най-много от всички, с които имам опит. Иначе детството ми мина в Борово-Бъкстон, после съм живяла и в Иван Вазов. Пазя топли спомени от всички тези квартали, защото обичам София и имам реалистичен поглед към света, но по обективни критерии хубавата част на центъра ги превъзхожда.

# 727
  • София
Ох, драма. Нещата с мачовете вече отдавна са организирани така, че да е удобно за всички в района.
Аз вчера бях "от другата страна" - т.е. вътре в стадиона и чакахме 30 минути да излезем, за да е спокойно всичко.
А, в интерес на истината, имаме огромна нужда от голям, хубав стадион извън града/в края. Самият Васил Левски е в ужасно състояние.

# 728
Ох, драма. Нещата с мачовете вече отдавна са организирани така, че да е удобно за всички в района.
Аз вчера бях "от другата страна" - т.е. вътре в стадиона и чакахме 30 минути да излезем, за да е спокойно всичко.
А, в интерес на истината, имаме огромна нужда от голям, хубав стадион извън града/в края.
Няма смисъл да се хвърлят държавни пари за нов стадион,след като според теб и този върши работа. Ако имаше нужда от още един стадион,досега щеше да е построен.

# 729
И аз живея близо до стадион В.Л. , вчера детето нямаше спорт заради мача. Стадионът не е само футбол, а десетки спортни клубове. За мен постовете на Иглика стават абсурдни вече.

# 730
  • София
Този стадион трябва да се ремонтира много основно. Не отговаря на никакви изисквания за удобство и безопасност.

# 731
Заповядайте в новата тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1828829.new#new

Общи условия

Активация на акаунт