Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 38 261
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
Парно имаме от 1 месец, Тец, сами си го пускаме. Нова сграда, тръби по пода, хоризонтални. ...  Който иска го спира от кутия пред апартамента с индивидуален топломер. Доволни сме от Топлофикация, топло е , не е и скъпо толкоз..

Как се нарича тази система, че имате парно от 1 месец? Топлофикацията чак сега пускат парното.

# 691
  • София
Офертата за Иглика!
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 11:00 от Rockstar

# 692
Иглика, прекалено много се вълнуваш от квартал, който не харесваш.

# 693
София не е най-красивата столица, но е най-зелената откъм дървета покрай булевардите и улиците. особено в центъра и по-старите квартали в близост до него. Не знам друга такава столица с толкова улични дървета. В Прага например масово по улиците и булевардите няма дървета. Несъмнено е красив архитектурно град, но извън парковете е бедна на дървета и това е типично за повечето Европейски столици. В София в центъра има улици, където лятото над тях сякаш има зелени сводове.

# 694
  • София
Иглика, прекалено много се вълнуваш от квартал, който не харесваш.
Дали?

Иначе е прекрасно видео, много интересно.
Всички се вълнуват от това прекрасно място и доста добре е обяснено защо е толкова очарователно и се счита за най-доброто място за живеене.

# 695
  • София
Аз го обожавам тоя квартал, обаче понякога/често обичам да имам пълно спокойствие когато съм си вкъщи или около вкъщи, така че краен квартал със зеленина ме устройва повече.

# 696
Там на няколко крачки разстояние имаш Докторската градинка, парка на Военна академия, Борисовата градина...
Силно потискащо за хора, които мразят дървета и зеленина, но за останалите е доста приятно.

# 697
  • София
Не го отричам, обаче хората и туристите понякога много ме дразнят. То и парка Заимов е там. Ейй, зад парка има едни блокчета - мммм.

# 698
София не е най-красивата столица, но е най-зелената откъм дървета покрай булевардите и улиците. особено в центъра и по-старите квартали в близост до него. Не знам друга такава столица с толкова улични дървета. В Прага например масово по улиците и булевардите няма дървета. Несъмнено е красив архитектурно град, но извън парковете е бедна на дървета и това е типично за повечето Европейски столици. В София в центъра има улици, където лятото над тях сякаш има зелени сводове.

Еййй винаги съм се чудела защо така не ме спечели тая Прага...Викам си милиони туристи от цял свят, а мен не ме грабна....Наистина няма дървета ! Вървиш, вървиш и няма къде да се скриеш от жегата. София си ми харесва, особено като цъфнат липите по Мария Луиза, с кеф да се разхождаш.

# 699
Иглика, не разбирам какъв ти е проблема? Искаш да докажеш, че някой квартал не е добър или че твоя избор е най-най-най? Какво ти пречи, че други хора имат различно от твоето мнение? С постовете си разваляш хубавата тема.

# 700
Аз пък се чудя вие какво й се връзвате.
Нека не харесват моите неща, тъкмо няма да има голяма навалица и конкуренция Grinning

Моят квартал и моята микролокация ама хич не са хубави, не идвайте. Grinning И без това е пренаселено.

# 701
За съжаление вече от години практиката на общината е да заменя старите дървета (къде заради ремонт, къде защото са изсъхнали) с декоративни мини дръвчета, които стават до 3-4м и короните им са 2% от короната на един голям кестен. Разбирам защо се прави - изискват много по-малко подръжка и са по-безопасни (няма големи клони да се срутват), но от такива лилипути няма нито сянка, нито екологичен ефект. Така че е въпрос на време въпросното предимство на София да изчезне.
В новите квартали, освен че нямат зелени площи, нямат и дървета - освен въпросните декоративни лилипутчета.

# 702
  • София
А като ги препикаят 5 кучета и загиват.

# 703
  • София
Парно имаме от 1 месец, Тец, сами си го пускаме. Нова сграда, тръби по пода, хоризонтални. ...  Който иска го спира от кутия пред апартамента с индивидуален топломер. Доволни сме от Топлофикация, топло е , не е и скъпо толкоз..

Как се нарича тази система, че имате парно от 1 месец? Топлофикацията чак сега пускат парното.
ТЕЦ в НС. Хоризонтални тръби. Индивидуални топломери. Пак е Топлофикация, просто друга инсталация и отчет. По-топло, по -евтино.

# 704
Снимки на киселото грозде.
Уелкъм ту 21ви век.

Общи условия

Активация на акаунт