Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 39 226
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
Точно в Изток е забранено отоплението на дърва и въглища и ако има такъв проблем, можете да сигнализирате в общината за нарушаване на тази наредба.

Иначе в момента отварям картата с данните за замърсяването и се оказва, че най-високото замърсяване в Изток (до строежа до парк хотел Москва) е с 20 пункта по-ниско от най-високото в Люлин.

# 676
  • София
Защо мръзнете, не разбирам?
Аз не мога да издържам на студ. В мига, в който има два студени дни септември пускам климатика на минимум и едни мини радиаторчета по спалните и така, докато не пуснат парното.
И обратното- понякога пролетта е студено, след като го спрат.

# 677
  • София
Имам конвектор от 2 месеца, сметката за ток ми е само с 10 лв нагоре.

# 678
Горна Баня, а мога да кажа от лични впечатления и близките квартали Княжево и някои части на Овча купел наистина зимата са студени, но затова пък са по-прохладни от доста други квартали през лятото. В разгара му тази година между юли и септември много обикалях в района на ул. Боряна и там жегата се търпеше, докато например в други квартали на спирките даваха същите градуси, но се усещаше доста по-неприятно топло и задушно.

# 679
  • София
Парно имаме от 1 месец, Тец, сами си го пускаме. Нова сграда, тръби по пода, хоризонтални. ...  Който иска го спира от кутия пред апартамента с индивидуален топломер. Доволни сме от Топлофикация, топло е , не е и скъпо толкоз..

# 680
Какво мислите за зелените площи, дали наистина имат значение, ако кварталът е обграден от натоварени булеварди (реално всички южни квартали)? 🤔

# 681
Какви зелени площи в тези квартали?
Кашпите с китки и паркоместата със скари?
Това ли го водите озеленяване?

# 682
  • София
Какво мислите за зелените площи, дали наистина имат значение, ако кварталът е обграден от натоварени булеварди (реално всички южни квартали)? 🤔
В цяла София има булеварди. Аз обичам да има зеленина.

# 683
За зелените площи общината забравя, че трябва да се грижи, да коси тревата, да се грижи за дърветата.

# 684
Какви зелени площи в тези квартали?
Кашпите с китки и паркоместата със скари?
Това ли го водите озеленяване?
Не, райграса и камъняците.

Явно и за южните квартали имате солидни познания, гледам Манастирски ливади споменавате, без да става дума конкретно за тях.

# 685
В цяла София има булеварди. Аз обичам да има зеленина.

Ама пък след това листа по тротоарите - от дърветата по улиците. А колко по-красиво и чисто е, ако няма дървета, съответно няма листа. Laughing

# 686
Някой беше писал колко потиснат се чувства от зелените дървета по улиците. Хора всякакви, хубавото е, че има по нещо за всеки.

# 687
  • София
И обичам да ходя по листа, харесва ми звука.

# 688
  • София
Е, хубава работа.
Озеленяването, парковете и градинките са задължителен реквизит за скъп квартал, град, държава. И планета даже.

# 689
И обичам да ходя по листа, харесва ми звука.

Даже, обожавам да си влача краката през шумата.

Общи условия

Активация на акаунт