Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 38 261
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Не ви харесва Докторската? Не живеейте там тогава. Горна Баня също е Ок, чак по чукарите не знам , но ваша работа... Светът е голям и за всеки има по нещо... На село и самолети няма, нищо лично, просто така са нещата ... И цените на село са други... Има избор за всеки... та няма що да го дъфкаме...

# 706
  • There I was on a July morning
Парно имаме от 1 месец, Тец, сами си го пускаме. Нова сграда, тръби по пода, хоризонтални. ...  Който иска го спира от кутия пред апартамента с индивидуален топломер. Доволни сме от Топлофикация, топло е , не е и скъпо толкоз..

Как се нарича тази система, че имате парно от 1 месец? Топлофикацията чак сега пускат парното.
ТЕЦ в НС. Хоризонтални тръби. Индивидуални топломери. Пак е Топлофикация, просто друга инсталация и отчет. По-топло, по -евтино.
И при нас е така, но това касае вътрешното отчитане на топлинната енергия след абонатната станция. А топлото го пуснаха едва вчера. Вероятно сте подали заявка до Топлофикация за по-ранно пускане?

# 707
Цитат

Иглика, на снимката не виждам нещо толкова лошо, само малко е олющена фасадата на сградата.

Ето тази част на Гурко на живо е много по-потискаща и неприятна:
https://www.google.com/maps/@42.6905943,23.3303483,3a,75y,287.14 … MDSoASAFQAw%3D%3D

Издраскани стени, падаща мазилка. А малко по-нагоре в дясно, където има малка зелена площ и се вижда едно дърво се търкаляха боклуци по земята. И тук пак е снимано в хубаво време, но когато е облачно и мрачно през зимата е много потискащо като за толкова централно място.

# 708
  • Сф
Не следя задълбочено творчеството на Иглика в темата, но бих искала да и кажа,че ако проблема не и във финансовата част трябва да знае,че хората, които имат къщи на Горна Баня имат и по някой друг апартамент в харесван от тях квартал в София. Ако е финансов проблема, по- добре да гледа кварталите тип село по цялата Северна тангента.

# 709
Изтрили са я, както и мен онзи ден като казах че подозрително прилича на друг бивш заяждач с много имена.
Но последното й изказване беше че пише тъпотии за да “подбивала цените срещу комисионна”
Един вид ако никой не захапе, щв се кротне можИ би.

# 710
А, пълно е и с безплатно рутещи цените в интернет, някои навъртяха по 10-15 години Simple Smile Ако този вземе някой лев, поне ще има макар и малка полза за него, понеже другите още чакат.

# 711
  • София
Срещу комисион и аз бих се включил! Няма значение да вдигам или да свалям цените!
Ако набират още хора, независимо за кой тренд, да ми пишат на лични, че тая тема се изчерпва вече Grinning

# 712
ТЕЦ в НС. Хоризонтални тръби. Индивидуални топломери. Пак е Топлофикация, просто друга инсталация и отчет. По-топло, по -евтино.

Това не се ли води ЛП? Какви са условията за включване? Трябва ли целия блок да е съгласен?

# 713
София не е най-красивата столица, но е най-зелената откъм дървета покрай булевардите и улиците. особено в центъра и по-старите квартали в близост до него. Не знам друга такава столица с толкова улични дървета. В Прага например масово по улиците и булевардите няма дървета. Несъмнено е красив архитектурно град, но извън парковете е бедна на дървета и това е типично за повечето Европейски столици. В София в центъра има улици, където лятото над тях сякаш има зелени сводове.

Както и има всякакви цъфтежи, пухчета и листа. хубаво е да има, но да се поддържа, а тук е кочина.

# 714
Здравейте! Има един апартамент в Младост 2, с гледка към парка Въртопо, който ми привлече интереса. Има ли нещо, което да ме притеснява за жилище там (възможност за свлачище, наводнени гаражи или друг проблем, който не се сещам?).

Ново строителство? Западната страна на ул. Св. Киприян? Там е отколешно блато, та строят връз него, милите. Ако е от изток на Киприян (но там са предимно панелки и ЕПК), е ОК, няма проблем с води и даже не е презастроено все още, защото инвеститорите се вихрят в мочурището.
Точната локация е https://maps.app.goo.gl/1Rxv38r1g7QY9s9C8

Така че правилно се ориентирах да питам.. за една гледка към парк (с неясно бъдеще и Витоша) не знам дали си струва..

# 715
  • София
Баш там, преди Рума...
Така. Плюсове - имаш метрото, на автобусите не разчитай, място за паркиране - нямаш. Блокчетата не са лоши. Съседите биват. Имаш магазини, училище, детски градини, но с много малко места.
Малко е ветровито.
Питай още нещо, ако се сетиш.

# 716
Баш там, преди Рума...
Така. Плюсове - имаш метрото, на автобусите не разчитай, място за паркиране - нямаш. Блокчетата не са лоши. Съседите биват. Имаш магазини, училище, детски градини, но с много малко места.
Малко е ветровито.
Питай още нещо, ако се сетиш.
За мястото за паркиране - смятах да купя паркомясто/2 паркоместа в сградата, защото знам, че там е ад с паркирането (къде ли не е в София, ама там мисля е по-голям Grinning )
Важно ми е да има метро, така че ме устройва - на 7-8 мин е метростанцията.
Въпросният апартамент, който харесах - гледа на юг, но от терасата ще се вижда и гледка към Въртопо и Витоша (поне така си го представям, гледайки визуализациите на сградата и местоположението на въпросния апартамент и факта, че няма нищо да ни дели с "парка"). На 2ри етаж е, над 1ви жилищен.
Повече ме притесняваше дали не е рисково точно там като място заради подпочвени води и тн. (което получих като отговор тук)

# 717
  • Сф
Ами при такава инвестиция може би да се консултираш с архитект, инженер, да се порови малко. И аз помня блатата. За мен не ок. По Младост и около бизнес парка се строи достатъчно ,защо трябва да се набиеш точно там- не знам. Доколкото виждам, без да съм специалист,  от устройствения план на СО от 2007 точно тази част е белязана като- особени строителни почви- свлачища и техногенни насипи.

# 718
  • София
В никой случай заядливо, но какви блата помните и е имало / има?
Аз помня едно малко овлажнено място зад манастира. За него ли говорим?

# 719
Срещу комисион и аз бих се включил! Няма значение да вдигам или да свалям цените!
Ако набират още хора, независимо за кой тренд, да ми пишат на лични, че тая тема се изчерпва вече Grinning
И на мен да пишат хаха. Simple Smile
А ето и безплатно рутене на цените: около Кауфланд в Дружба не бих живяла. Хората са направо луди в тази част. Като влезеш в някой магазин, аптека или въпросния Кауфланд то не е блъскане, навлизане в личното пространство, сприхави клиенти. Квартални батки и селяндури преобладават. Като цяло Дружба си е един типичен white trash квартал. Но пък и цените са си ниски, та не знам накъде повече да паднат. Wink

Общи условия

Активация на акаунт