Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 39 206
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Има един апартамент в Младост 2, с гледка към парка Въртопо, който ми привлече интереса. Има ли нещо, което да ме притеснява за жилище там (възможност за свлачище, наводнени гаражи или друг проблем, който не се сещам?).

# 571
Попеа, но се дерегистрира преди години. Много добре си познаваше квартала и даваше ценна информация.
В Лозенец има и други стръмни улици и улички, освен Христо Смирненски. Не случайно в Лозенец е най-високата точка в градската част на София.

Ох, зло да я забрави, но забравих съфорумката от Лозенец, която толкова страстно бранеше квартала. От години не се е вяствала в темата.

# 572
  • София
Ако сградата е строена отдавна и е на висок етаж, бива. Паркоместата са проблем. Аз съм от Младост по принцип, та съм се нагледала и наслушала поне.

# 573
Какво ви е мнението за ул . Драгоман в старата част на Овча купел?

# 574
Не е добре там. Изключително презастроено, като празните имоти също ще бъдат нови кооперации. Няма тротоари, а една ивица асфалт и отстрани треволяци и кал.

# 575
Аз пък точно тази част много я харесвам - много по-спокойно, не е панелен комплекс, има си прилични хранителни магазини на пешеходно и Фантастико на Любляна (до него мисля строят Кауфланд). Единствено откъм транспорт не е най-ок, май само 73 е редовен и минава по Боряна. Трамвай и метро - сравнително далече.

# 576
  • София
Здравейте! Има един апартамент в Младост 2, с гледка към парка Въртопо, който ми привлече интереса. Има ли нещо, което да ме притеснява за жилище там (възможност за свлачище, наводнени гаражи или друг проблем, който не се сещам?).

Ново строителство? Западната страна на ул. Св. Киприян? Там е отколешно блато, та строят връз него, милите. Ако е от изток на Киприян (но там са предимно панелки и ЕПК), е ОК, няма проблем с води и даже не е презастроено все още, защото инвеститорите се вихрят в мочурището.

# 577
  • София
Аз затова казах - да е на висок етаж. Като гледам стратегията им срещу мочурището е - да покрием всичко с бетон и асфалт, пък може и не избие.

# 578
  • София
И какво го топли собственика на висок етаж като се подкопаят основите от вода? Блока става опасен за живущите на всеки етаж.
Докато е в гаранция строителя плаща тока на помпите/ако ги има/. После съкооператорите се оправят сами. А като ги знам разни млади меринджеи и подобен офисен планктон колко трудно плащат за всеки разход ....

# 579
  • София
Аз малко загубих връзка със съседите, които са там в последно време, но като се видя с брат ми, ще го разпитам какви са архитектурните клюки в района.

# 580
  • Сф
Имахме познат в един от блоковете на Артекс там мисля, хубавите, качествен строител. Знам,че имат помпи в мазето. И това най- горния ред, на пътя. Сега вече какво се случва в блока не знам. Гледам че и надолу строят в сами мочурището. Там движението с кола, по Киприян е ад. Иначе лъскаво и хубаво изглежда района отвън , но какво се случва по конкретните сгради към момента- не знам.

# 581
Защо хората купуват жилища в такива сгради? Те като ходят на оглед да не им връзват очите? От какъв зор ще си купиш жилище в блато или мочурище?

# 582
  • София
Аз ходя редовно по работа близо до Римската стена. Хем ми е симпатично, хем ми е леко нагъчкано и усойно. Ако мога да избирам централен квартал от типа - Кривата река ми е по на сърце.
Хубаво е някой да знае истинските имена на кварталите Simple Smile

В Яворов има няколко потъващи сгради- на втора линия от Иван Асен 2-ри посока Цариградско.

# 583
  • София
Кварталът наистина се казва така. Някои го водят Медицинска Академия, но истинското му име е така.

# 584
  • София
Кварталът наистина се казва така. Някои го водят Медицинска Академия, но истинското му име е така.
Знам как се казва.

Общи условия

Активация на акаунт