Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 9 515
  • 247
  •   1
Отговори
# 120
  • Out of the Mix
abs, Марто Атанасов е с най-голям опит и стаж, на 28 г.
Алекс Грозданов вече е утвърден играч също, на 26.

Относно "динозаврите" - факт, много са млади още, но изпълняват сервиси, каквито 30+ годишни зрели играчи и мъже, а физически превъзхождат почти всеки, виж им краката, и като сложим еластичност, ръст и отскок, става мама мия. Неслучайно и Владо Николов каза в едно интервю наскоро, че сега децата, защото са си тийнове все още изпълняват по-силни сервиси от него в прайма му на играч в 30-те, което е показателно.
Специалистите дори не могат да предвидят колко още може да се развият идните 5-7 г., защото ако продължават така ще станат най-добрите играчи в света.

Ако и Соколов играеше, като диагонал утвърден, който можеше още 2-3 г. да остане в отбора, ставахме стена непробиваема на блокада.

Бленджини е топ, работата му сега започва да се вижда, и много се кефя и аз.
Да си стои минимум до ЛА 2028, след което защо и да не му подновят и за следващ цикъл договора.
Но след това всеки треньор ще иска да е с тези момчета, защото знае, че ще постига и успехи, а след 2-3 г. нищо чудно да сме се върнали в топ 4.

# 121
  • MJF
ЛА Токио

Видях финала на  Чук мъже
Чудесен Итън , без нито един фал и така леко изглежда хвърлянето като го гледа човек. Нов PB , там останалите рекорди ясно. Но 3 хвърляния над 83,00. Какво ниво!
Мерлин Хумел с какъв дебът при старшите на СП. Те с Итън са набори.
82,69 е много добър резултат и за Bence Halász. И той само с един фал мина.
Споменавам фаловете щото те нарушават ритъма на състезанието за мен и съм доволна когато са сравнително малко.
Приятен и силен финал се е получил. Браво!

# 122
  • София
Световната рекордьорка на 400 метра с препятствия Сидни Маклафлин-Леврон за малко да подобри брадясалия световен рекорд на 400 м. от 1985 г. на Марита Кох от ГДР.
Гадно Токио! Проливен дъжд и отне световния рекорд, а беше във върхова форма. Жалко, много много жалко. Това беше целта, за това и не се зарадва чак толкова много, въпреки че постигна уникален резултат. Ако времето беше сухо според мен падаше рекорда!
Този резултат на Сидни е втори в историята, а пък Марилейди Паулино постигна третия най-добър резултат в историята на 400 м.
Изобщо знаменит финал. Най-добрия финал на пистата дотук на това световно първенство и от двата пола.

Бусанг Колен Кебинашипи от Ботсвана очаквано спечели златото на 400 м. при мъжете. А аз очаквам от Ботствана и световна титла на 4х400 м.

Кешърн Уолкът от Тринидад и Тобаго (олимпийски шампион от Лондон' 2012) спечели малко изненадващо в мъжкото копие.

Леянис Перес Ернандес от Куба логично спечели златото на тройния скок въпреки завръщането на кралица Юлимар Рохас от Венецуела, която се завърна след 2 години лечение на тежката контузия и заради което пропусна олимпиадата в Париж. Рохас остана с бронзов медал, което е голямо постижение. Защото това и беше буквално първо участие в дисциплината след 2 г. пауза.

# 123
  • MJF
Два мини - коментара по споделеното от Diavolo горе.
Аз се чудех как времето в раиона на Токио не минава през стадиона и предишните дни, реших че стадиона е с подвижен покрив. Дойдоха си нещата на мястото значи.

Радвам се че кубински атлет е спечелил титлата в скоковете жени. Както знаем имат голям " износ" на атлети в скоковите дисциплини по други държави та ......

В ютуб само някакви откъслечни кадри мярнах от дългия  скок мъже и пак видях ямайски атлет "камикадзе" в сектора. Като седна да гледам скоковете заявявам на всеослушание , че ямайските скачачи ще ги сложа в бан на екрана ми. Peace

# 124
  • MJF
Еххха, какъв финал на тройния скок се е получил при мъжете в Токио. Сега видях пълния запис. Хем въпреки форсмажора - дъжд.
Педро от зор световен рекод направи Wink Mr. Green . Не е лесен той - туй коментара ми като гледах как се поздравиха с Далавале на терена след това.
Но Скот го сложих в бан след първия скок , който беше и фал. Не мога да гледам такова нещо.
На Andy Díaz Hernández нещо хич не му беше ден.
Но пък голям ден за Andrea Dallavalle - какъв хубав PB си направи на правилното място. Голяма радост за него и голямо браво от мен.
17,49 добър метраж за покуцващия Мартинес.
Стисках палци и на Цанго , но и на него като на Диас не му бе ден за скачане.
Е какво?! Трима кубинци на финала , двама от тях на подиума. Атракциона очаквах да е м/у тримата но Диас бе заменен от  сегашен съотборник , приемам че Андреа скачаше и за него. Wink

# 125
Много бяха далеч от световен рекорд на троен скок. Едва ли скоро ще видим скок от 18,30 метра.
Старият рекорд е таман 30 годишен.

# 126
  • MJF
Ееее Черна станция , не случайно съм сложила конкретни емотикони и съм го нарекла Педро, нещо което Пикардо въобще не харесва. Когато се държи така като се показа , ме провокира към бъзици с него. А иначе съм му фен, както и на всички останали, уважавам го в делото му. Редовно му стискам палци в сектора и му се радвам когато с добър резултат си печели поредния заслужен златен медал.

Аз вместо с леката атлетика и фигурното днес тренирах със скоковете във вода от СП Сингапур.
Видях знаменития финал на 3 м трамплин мъже.
Скрит текст:
Първо като цяло ми хареса нивото.
Осмар след 2-та  медала до тук на този старт,вече съвсем самоуверен, една такава добра доза спортна наглост се появи у него. Много стабилно проведе и 6-те скока , не трепна. Заслужена победа , безспорна. При налични двама и то не случайни/новаци представители на китайския фронт това постижение си тежи сериозно. Абе един от големите герои на СП 2025  скоковете.
Любимеца ми Цао първо ме изненада , че се "мотае" по 3-те метра и че въобще го виждам на линия. Даде добър отпор на Уан, който напоследък все пак по задание съм свикнала да гледам като тартор на тази височина. Заслужено той победи в двубоя им.
 Jordan Houlden - поведе добре волната си програма.
Jules Bouyer проведе pb  старт на моя екран. И въобще цялостно представяне на СП 2025. Голям напредък у него виждам, браво, защото френския фронт нещо съвсем оредя по финалите , при дамите  въобще не ги видях.
Moritz Wesemann на приливи и отливи а може повече.
Никита Шлехер започна добре с кратката на после прогресивно се поддаде на нервите , жалко, може повече и той, показвал го е.
Luis Uribe показа много красиви скокове във въздуха и няколко добре приземени.
Илия Молчанов и Лиам Стоун едни такива на пръв поглед не много флексибилни пък показаха добри скокове по всички 6 кръга.
Шо Сакаи имаше скокове и с оценки 8 но му липсва повече устойчивост в нивото. Хем изначално е по-високо от на Весеман да речем.
 Ветерана Рувалкаба за себе си добре се справи

# 127
  • София
СП по волейбол за мъже

1/8 финали:

Утре, баш на националния празник играем с Португалия.
Пряко по Макс Спорт 2 от 10:30 ч.
Ако бием португалците (на 90% сигурно) ще играем на 1/4 финал срещу победителя от САЩ и Словения, т.е. имаме всички основания да вярваме, че ще играем полуфинал. А като гледам потока имаме реални шансове и за финал. 🙂 Пу пу, да не го урочасам.

Ето и останалите осминафинални двойки:

Тунис - Чехия
Сърбия - Иран
Полша - Канада
Турция - Нидерландия
Аржентина - Италия
Белгия - Финландия

Голямата изненада е, че Бразилия отпадна в групата, но бразилския мъжки волейбол от години е в криза.

Днес е последният ден от СП по лека атлетика. 🥺

Петък:

Страхотен край на мъжкия троен скок се получи.
Андреа Далавале с последния си опит изпревари и разтърски големият фаворит - Педро Пичардо. Той отговори по шампионски с 17.91 м. Най-добър резултат в света за 2025 г. Не ми хареса обаче как след това се държа много хладно и високомерно с Андреа.

Без изненади при хърделите на 400 м.
Титли за Рай Бенджамин и Фемке Бол.
Чудя се аз дали Вархолм не приключи с голямата атлетика? 🤔

Ноа Лайс спечели 4-та световна титла на 200 м. с което се изравни с легендата Юсеин Болт.
На 200 м. за жени, новото чудо в женската атлетика, Мелиса Джеферсън-Уудън (за мен тя има реални шансове да гони световните рекорди и в двете дисциплини) дублира титлата си на 100 м. с което влезе в много малък и престижен клуб (дубъл 100 и 200 на СП), където са още Шели-Ан Фрейзър-Прайс, Зилке Гладиш и Катрин Крабе.

Събота:

Големите бомби се получиха на щафетите, което е много жалко и финалите няма да имат този заряд.
САЩ отпаднаха на 4х400 при мъжете, а Ямайка отпадна на 4х100 м. пак при мъжете след груба грешка с палката.
Така сега и на двата финала няма да има интрига. Очаквам титли за Ботсвана и САЩ.

Изненади днес и в секторите.
Нидерландката Джесика Шилдер грабна златото в тласкането на гюле при жените. В последния си опит тя направи резултат от 20.29 м. който я придвижи от пето на първо място. Така тя лиши американката Чейс Джаксън от трета поредна световна титла.
Много изненадваща титла в женското копие. С национален рекорд на Еквадор от 65.12 м. Хулейси Ангуло спечели златото.

След 32-годишна пауза САЩ отново имат световна шампионка в седмобоя. Анна Хол събра 6888 точки и спечели безапелационно златото.

Голяма драма на финала на 800 м. за мъже. Тук спечели големият фаворит, но на косъм. Много силен финал се получи. Емануел Уаньони от Кения постигна най-добър резултат в историята на световните първенства. Но буквално сантиметри не достигнаха на алжирецът Джамел Седжати да го изпревари на финала.

Беатрис Чебет от Кения направи златен дубъл 5000 + 10 000 м. при жените.

# 128
  • Варна и...духом на Босфора
Благодаря за коментарите,
добре че ви има❤️

Кога е Тунис-Чехия
Волейбола?

# 129
  • MJF
Ай , ай , ай , туй за волейбола и Бразилия. Абе очаквах нещо такова ама все пак .....
За утре от сега съм си приготвила палците , пупупу.

Радвам се за Фемке Бол.
Абе не беше добър кадъра за Пикардо с Далавале който надскочи себе си но разни хора и настроения. Всякакви скици. Wink

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 14:44 от Шошулчо

# 130
  • София
СП по лека атлетика в Токио приключи както и стартира. С тотална доминация на САЩ.
Много лошо, че точно днес проливен дъжд почти провали денят, но това е то - природа.

Станахме свидетели на история:
САЩ подобриха собственият си рекорд за най-много спечелени златни медали от едно първенство - 16! 😮
Умопомрачително просто!

4х100 мъже и 4х100 жени - САЩ (при мъжете щеше да е интересно, но Ямайка не се класираха)
4х400 жени - САЩ и 4х400 мъже - Ботсвана (тук очаквано за мен, но много изненадващо как Рай Бенджамин беше подминат като малка гара последните 15/20 метра.)

След няколко отпадания и дисквалификации в десетобоя, в крайна сметка триумф за германеца Лео Нойгебауер, като всичко се реши на копието.

Шведът Даниел Щол успешно защити титлата си и стана трикратен световен шампион в хвърлянето на диск.

Австралийката Николa Олислагерс (номер 1 този сезон) добави световна титла на открито в скока на височина към двете си световни титли в зала, след като преодоля 2.00 м и това беше достатъчно за златото.

Шест дни след като бе дисквалифициран на полуфиналите в коронната си дисциплина 1500 м, олимпийският шампион Коул Хокър (САЩ) спечели златото на 5000 м.

Изненада на 800 м. за жени.
Очаквах световна титла за олимпийската шампионка Кийли Ходжкинсън от Великобритания (тя дори остана трета). Но златото грабна кенийката, Лилиан Одирa, която направи страхотен финален спринт.

# 131
  • MJF
Eй много жалко че пак дъжд баш на дискохвъргачите. Щях да си разлея сутрешната чаша от Smile на радостта на Даниел Щол , както "тича" по пистата Satisfied. Само победното изхвърляне видях.

# 132
  • гр.София
Да пробвам и да питам. Активирах Маx Sport за да гледаме волейболистите спокойно, пише ,че пакетът е активен, но никъде го нямам в Програмата,ни на тв, нито на телефона.  С Йетел сме. Не става веднага ли?
И Леката атлетика проследихме.

# 133
  • София
Кога е Тунис-Чехия
Волейбола?

Утре, вторник, 10:30 ч. Бг време.

blanc,

След като си гледала леката атлетика значи всичко е наред.
Ама всъщност каква лека атлетика? Тя беше по Евроспорт.
Едно време Макс Спорт даваха Диамантената лига, но този сезон (2025 г.) не я излъчваха.

България и Португалия започват след 1 час и 10 минути, пряко по Макс Спорт 2.
Обади се на Йетел и ги питай. Просто ги потърси в менюто си/програмата.
Ако сега си активирала услугата, понякога трябва да минат около 10 минути, за да се активира. Изчакай и ако са минали тези минути провери. Може и да рестартираш устройството. И им се обади ако не намираш каналите.

# 134
  • гр.София
А,Леката атлетика- от лаптоп, новини и от вас...
Пп..Появи се след час и половина.
Успех на момчетата !

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 09:58 от blanc

Общи условия

Активация на акаунт