Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 9 511
  • 247
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ох, да, хем го гледах пряко.
Защото беше през нощта...
За първи път в историята имаме еднакво време и хилядните решиха златния медал.

Simple Smile

# 106
  • Berlin
Аз гледах от 3тия гейм волейбола… големи нерви бяха, ама успяха! С нетърпение чакам следващите мачове, братя Николови са же-сто-ки! Ест., не са сами, но няма как да ги пропусне човек.
ЛА не знам дали я дават по някой немски канал, трябва да проверя, бих гледала, ако не е свършила вече.😀

# 107
  • MJF
Видях сега и 6,30 на Мондо и 10- минутното избрано от България-Словения волей мъже.
Стисках им палци на нашите волисти. Радвам се за тази им победа. Голямо браво имат от мен.
Видях и финала на маратона. Аз съм на мнение , че при такива случай е по-добре да се дадат 2 златни медала. Но духа от постковидната токиска олимпиада вече го няма уви.
Видях Сам Кендрикс наличем там до Мондо.

# 108
  • Варна и...духом на Босфора
Благодаря за коментарите.
Искам да гледам,ама съм в дюните и при камилите.
Това е.

Снощи гледах поbein sports пряко баскетбола финала,последните две четвъртини,честно този път бях за Турция в повече.
Треньорът им направи грандиозни грешки при смените,не взе Тайм аут навреме...
Тъй че Дойчовци- честито!

Дяволче,дай поне Мондо да видя,и хърделите

# 109
  • MJF

redemi, nривет на пустинята.
То и ние сме се запътили натам като жеги и липса на вода/валежи.

Тези дисциплини не са като "търчанията" та да ни минат с картина като горната но туй е положението.

# 110
  • Out of the Mix
Волей шампионите ни смазаха Чили.

С тази игра, ако я запазят полуфинал не им мърда.

Стига и да няма карамболи и късмети с мрежи и всякакви неща.

Динозаври са.

Сега показаха какво могат.

Цял свят говори за отбора, а братята са от най-добрите в света на постовете си вече.

Симеон, ако продължи така много под 25 годишна възраст ще е най-добрият в света, като комплексност, защото добър разпределител се става към и след 30, а той е феномен.

Напред момчета!

Искам мачове с Италия и Алекс срещу Микиелето, и Франция.

Реално по сила вече сме в топ 6, твърдо, но трябва да си спечелят точките и мачовете за ранглистата.

Имаме още 1 много качествено момче - Жасмин Величков, но може би сбъркаха с кариерата, защото ще е 4-ти избор в Италия и навярно няма да играе постоянно, което би забавило развитието му.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 12:06 от Revoker

# 111
  • MJF
Охх, завиждам ви на нервите Diavolo,Revoker . Аз след мач като България - Словения ще реанимирам емоционално 2 дена. Съвсем съм загубила форма ooooh!. Така е то като гледам предимно спортове където български спортисти  и с лупата да ги търсиш трудно ще видиш.
Много им стискам палци. Аз може черно на бяло само няколко минути от горепосочения мач да съм видяла но гледката от нашия отбор много ми хареса. В кадър влязоха добри изяви по всички фронтове- сервис, атака , защита , комбинации. Пупупу.

# 112
  • София
Вчера на СП по лека атлетика нямаше изненади. Тези, които очаквах взеха златата.
Канадецът Итън Кацбърг дублира олимпийската със световна титла с уникално мятане на чука. 84.70 метра е пети резултат в историята! Нов рекорд на шампионатите, както и рекорд на Северна Америка. Това е трета световна титла за Кацбърг.

Страхотен финал в мъжкия скок на височина.
Олимпийският шампион от Нова Зеландия Хемиш Кър спечели световната титла след драматичен дуел с кореецът Sanghyeok WOO. Кър спечели с 2.36 м. което е рекорд за годината. Както и на олимпиадата, Кър се спасяваше с последния с опит. Тук и на 2.31 и на 2.34 се спасяваше с третия си опит. И после естествено закова 2.36 м. от първия път, хаха.

Великата кенийка Фейт Кипиегон спечели 4-та световна титла на 1500 м. което е второ постижение в историята! Кенийката нямаше абсолютно никаква конкуренция.

На 110 м. с пр. титла за шампиона от диамантената лига, американецът Кордел Тинч с 12.99
Много слабо състезание. Тази дисциплина е в сериозна криза според мен.

# 113
  • Berlin
Малко са младички за динозаври.Laughing Средната възраст на отбора май е 23г. Аз харесвам и Грозданов, "ТатАсанов" (както му казват английските коментатори, където гледам мачовете Satisfied) и още 2-3, на които още не мога да запомня имената. Ако им върви сервиса (имам предвид точно мача с Германия, да, с намигване ... ) ще бъде много трудно на всеки срещу тях.

# 114
  • MJF
ЛА Токио
Драго ми е че фаворитите в дисциплините си капитализират моженето.
Честито му на Итън Кацбърг - все пак бях свидетел на появата му на хоризонта, туй не беше отдавна.
В сектора на високия скок мъже 2,36м приличен резултата да кажем Thinking . За У голяма радост.

# 115
Обичам много волейбола, но в последните години бях изгубила удоволствието да следя мачовете на нац. отбори. Много се радвам на израстването и промяната, която е настъпила. Това което се вижда на почти всички възрасти в последната година, година и половина носи радост.  Бенджини върши страхотна работа с отбора, значи каквото и да иска тойГанев да му го дава Grinning. Имаме много талантливи волейболисти, смяната на поколенията беше изключително тежка при нас, но младите работят и ме радва, че дори пред тегави съперници показват зъби и се борят,точно като лъвчета. Братята Николови определено са звездите на отбора, а третият брат, aко е на нивото на батковците си......тримата биха били страшна мафия на терен Grinning Останалите момчета, Грозданов, Аспарухов, Атанасов, Колев и Петков също играят добре и спомагат много за отличните резултати.

Този Мондо, уникален спортист е това момче. Grinning Прекрасно е и да гледаш радостта на съперницте му при подобряването на тези рекорди и подкрепата, която му дават в тези моменти. Дали да залагаме догодина колко пъти ще подобри рекорда си Grinning

# 116
  • MJF
Скок на височина мъже, докато не са истрили записа - https://www.youtube.com/watch?v=XrsT4KWOaQU

И овчарския скок мъже на същия канал https://www.youtube.com/watch?v=0aX_CDDSJYA
Видя се ясно в трите опита на Мондо на 6,30 че дефакто спокойно може да мине и още 5-10 см. Хайде 5 да са. Маршал си направи PB, Кендрикс SB. Каралис можеше да ги скочи тези 6,10, концентрация не му достигна.

Тези записи все пак не изключват пълните които тепърва ще гледам като им дойде времето.

В скоковете на височина видях 2 нови лица за мене. Виждам че в отстътвие на Тамбери са взели в цяла сила да изразяват своя артистичен талант част от тях. То с каквите се събереш такъв ставаш.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 22:34 от Шошулчо

# 117
  • София
Браво на Божидар Саръбоюков!
5 място на финала на скока на дължина. Simple Smile
Прекрасно състезание за нашето лъвче.
Леко изненадващо злато за Матиа Фурлани от Италия.

Трета поредна световна титла за Кейти Муун в женския овчарски скок. С последния си опит буквално открадна златото. Много ме е яд за Санди Морис. Вечно втората. 4-ти сребърен медал за Морис на СП и общо пети като добави и лятната олимпиада.

Кенийката Фейт Черотич детронира световната и олимпийска шампионка Уинфред Яви, за да спечели титлата в бягането на 3000 метра стийпълчейз при жените.

Сензация на класиката 1500 м. за мъже. Злато за Исак Надер от Португалия.

# 118
  • MJF
Ееее, браво на Божидар, добре му стисках палци.

Една от малкото дисциплини която не следя сега е  овчарски скок жени. Състезателките в сектора в преобладаваща част са такива , че не ми провокират грам интереса. Периодично ги поглеждам, то и сега ще го сторя но .....

Като каза Португалия. Ние май точно с техния отбор ще играем в понеделник следващия волей мач във Филипините нали така?

# 119

Общи условия

Активация на акаунт