Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 9 508
  • 247
  •   1
Отговори
# 90
  • MJF
Аз не мога да гледам на сайта евровижънспортс качествена картина от всичките ми машини а не винаги съм с тези от които това е възможно а и съответно и време и желание да имам за това та .... си гледам още СП скоковете ъв вода от Сингапур.
Видях сега 3 m Springboard synchro Women
Скрит текст:
Много се зарадвах на младите дарования Лиа и Миа - виждам ги за първи път и много ми харесаха , 16-годишни, хайде дано минат успешно пубертета. Спечелиха си и медал за още по-голяма радост.
След вторите скокове окончателно спрях звука, отвратителна госткоментаторка. Не мога аз да гледам очевидно асинхронен скок, еле пък на повторенията и тя в същото време да ми кудкудяка че бил амейзинг скока, да бе.
С удоволствие гледах Yiwen Chen и дебютанката за СП Jia Chen.
Харесаха ми като потенциал и младите Kseniia Bochek и Diana Karnafel .
Стата освен че го изгледах почти без звук го гледах и без съдиите т.е. оценките.   На края мен британките на подиума ме изненадаха. Аз от видяното бях с впечатление че спора след китайките е м/у Лиа-Миа и Maddison Keeney-Alysha Koloi. Както и да е . Изненадана грам не съм от този факт.
Обаче докато гледах този пореден дамски финал а и като видях еднояйчните близначки се сетих за сестрите Кристина и Елена Васен. Гледам някакви непознати ми немски състезатели а тях въобще ги няма. Thinking

Само започнах Men's synchronized 10 metre platform. Първи скочи немския дует , аз не разпознах  от начало Jaden Shiloh Eikermann Gregorchuk, струва ми се че се удължил и малко променил/възмъжал.

# 91
  • MJF
Men's synchronized 10 metre platform
Скрит текст:
Изгледах я и платформата синхро мъже. Брей какви грешки направиха потенциалните фаворите в 4-и и 5-и рунд.
Двамата в китайския дует са нови лица на платформата за мен. И сега като направих справка то няма и как друго да е . Zhu Zifeng е скачал 2022 и 2023 на трамплин. А Чен е дебютант. Направиха грешка в 5-я рунд и пораздвижиха финала Smiley
Аз понеже гледах този сезон руското национално та Руслан Терновой не ми се яви като непознат на платформата. Шлейхер съумя да си сдържи нервите като за него горе долу добре , той всъщност се явява голям старши вече . Първо ковид, сега пък това и ......Unamused На волната не е да не грешаха. Но на фона на по-груби грешки и на останалите потенциални фаворити  много се радвам че са първи след китайския дует. Браво.
Разгеле Рикуто Тамаи на екрана ми. Аз вече сериозно щях да го издирвам къде се "затри" ако не ми се беше явил на платформата в тази дисциплина. Мнооого съжалих за грешката която допуснаха с партньора му  на последния скок. Лишиха се от медал. Sad
Бронзовите медалисти съвсем ме изненадаха като видях на финала кои се оказаха , защото  на тях двамата почти не им обърнах внимание , нито пък ме впечатлиха с някой скок. Явно тъпия момент с това когато всички по много грешат .....
Котари и Лий направиха на волната два добри скока.
Внимавах повече и на скоковете на Елвис-Клемент, както винаги много потенциал и не обръщане на внимание на детайлите. Но то надеждата у мен като зрител умира последна а и ето на , доживях мексиканската федерация да се вземе все пак мааалко в ръце и да обърне внимание , някакво начално, на детайлите към 2025г.
Середа този път в комплект с Христенко. Визуално са по -съвместими тези двамата отколкото с Кирил Болюх.
И като съм на темата антропометрична съвместимост. На този старт ми хареса много че имаше 8 съвместими дуета.
Но много жалко че Середа продължава да се "губи". Тамаи и той се е "загубил". Аз чинно си чакам да се вземат в ръце и да имат късмет. Ей на, батко им Осмар Ибара как е поработил отвсякъде над себе си и .....

# 92
  • София
Турция се класира на финала на световното по волейбол, а в момента се играе вторият полуфинал - Италия и Бразилия.
Да видим дали уникалната серия на Италия ще продължи.

Тече и европейското първенство по баскетбол за мъже
https://en.wikipedia.org/wiki/2025_FIVB_Women's_Volleyball_World_Championship

Голямата сензация е, че гранда Испания отпадна още в груповата фаза. Че са в криза от години е факт, но все пак да отпаднат още в групата си е голям провал.

Моите прогнози за 1/8 финалите

Турция- Швеция
Германия - Португалия
Литва - Латвия --> това ще е супер мач
Сърбия - Финландия
Полша - Босна и Херцеговина
Франция - Грузия
Италия - Словения --> и това ще е як мач
Гърция - Израел

# 93
  • София
Италия на великия Хулио Веласко го направи!
Адзурките са световни шампионки по волейбол. Blue Heart
Втора титла за Италия след 2002 г.
Така Италия буквално пренаписа историята с тотална доминация последните години.
Олимпийска титла + Световна титла + 2 триумфа в Лигата на нациите.
36 поредни победи за Италия.
15 месеца без нито една загуба.

Италия се отърва по терлици срещу Бразилия, които направиха уникален мач на полуфинала, но с шампионска класа се измъкнаха след тайбрек. Днес срещу Турция на финала малко странно поведение и тактика, но победители не ги съдят. Италия се хвърляше яко в нечетните геймове, а четните геймове откровено ги танкираше. Но успяха. В тайбрека се видя разликата в класите.

Една уморена Италия, не във формата отпреди година в Париж по време на олимпиадата, но достатъчно силна за титлата. Simple Smile

На Евробаскет' 2025 изненада след изненада. 😮
Испания отпадна в групите.
Вчера един от топ фаворитите Сърбия и то с великия Никола Йокич в състава допусна шокираща и срамна загуба от ски скачачите от Финландия
А днес отпадна и много силния отбор на Франция. Изхвърлен от същата тази Грузия, която ни размаза днес на футбол. Грузия си развива и баскетбола, докато ние сме последна дупка на кавала в този толкова славен в миналото ни спорт... 😥

По-късно днес е дербито Италия и Словения с Лука Дончич.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 18:17 от Diavolo

# 94
  • MJF
Наближава СП лека атлетика но аз още доглеждам СП скокове във вода.

Изминалите 3 почивни дни видях още 2 дисциплини:
1.
Почти си загубих времето с 3 м смесени дуети
Скрит текст:
2 дни го гледах туй нещо, добре поне че докато аз тренирам. Намерих оправдание че  го гледах и догледах с това че все пак гледах не един и двама любимци допълнително и се полюбувах на хубавите скокове.
Китайския дует ми беше странен. Антропометрично. Чудех се каква е целта на треньорския щаб.
С повече коментар не смятам да удостоявам смесени дуети.
2.
Платформа жени.
Скрит текст:
Гледах по схемата без оценки/съдии и почти без звук.
Като цяло ми хареса показаното ниво. Повишен интерес проявих към младите/новите попълнения.
На финала на всеки кръг при вида на временното класиране на екрана натисках стоп бутона за да разгледам внимателно класирането и разликите. Не съм все пак първия срещнат на улицата зрител на този спорт и 12 скока мога да запомня как съм ги подредила аз. Та още на финала на втория кръг вече бях Rolling Eyes от съдиите. На финала най -голямо Rolling Eyes и  ooooh! ми докара наличността на цели 2 състезателки на пиедестала - Xie Peiling и Pauline Pfeif. Но то и под третото място "чудесата" в класирането са големи. Извън съдийския  "креатив" ,за да не кажа друго , аз съм доволна от финала. Оптимист съм с новите попълнения.
А иначе голямо браво на моята голяма любимка Chen Yuxi. На своето ниво се показа на този старт. Не ми харесаха вътрешните китайски разборки по едно време в рундовете но пък така или иначе 15г Xie Peiling греша в повече поне на 3 скока. Интересно къде е Quan Hongchan Thinking
Харесаха ми скокове и от Jo Jin-mi  и от Екатерина Беляева и от Ella Roselli     и от Sarah Jodoin Di Maria и от Рин Кането и от Ellie Cole.
На Полине Пфайф явно не съм разбрала нито една оценка аджеба за какво ѝ е дадена. Вниманието ми дори нея я открои по някакъв начин. Случват се и такива неща Mr. Green

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 12:50 от Шошулчо

# 95
  • София
Днес започва световното първенство по лека атлетика в Токио.
13.09 - 21.09
https://en.wikipedia.org/wiki/2025_World_Athletics_Championships

БНТ 3 ще излъчва първенство с преки включвания всеки ден. Днес започват в 12:00 ч.
Първенството ще се излъчва безплатно и на:
https://eurovisionsport.com/

В неделя е финалът на европейското първенство по баскетбол за мъже.
За златото ще спорят Германия и Турция.
Днес турците размазаха гърците.
Германия е ясно изразен фаворит, но да видим...

# 96
  • MJF
Подозирам че както за СП водни спортове така и сега за СП лека атлетика ще съм геоблокирана на евровижънспортс заради закупената от телевизионни канали  транслация на нашата територия. А като зрител на всичко това което не е бягане в леката атлетика , не гледам картина от сорта на сутрешна/вечерна сесия. Та и леката атлетика като скоковете във вода на записи постфактум.
Ще проследя включванията тук като коментари. За тях предварително много благодаря.
Вчера докато спортувах не знам защо пуснах малко от пресконференцията преди началото в Токио. Билети, посещаемост, Юсерин Болт и т.н.

# 97
  • Варна и...духом на Босфора
Ако финалът започва в 22.00 местно време,примерно утре е 100 м М,колко е в Бг,да върна още два часа назад за Тунис.

# 98
  • София
Токио са 6 часа пред нас, като часови пояс.
Вечерната сесия, където се раздават медалите и са най-интересните серии, квалификации и полуфинали започват всеки ден от 12:00 / 12:30 ч.

Ето програмата на световното първенство на официалния сайт, като часовете са в Бг време:
https://worldathletics.org/competitions/world-athletics-champion … tokyo25/timetable

Оказа се, че световното първенство на царицата на спортовете се излъчва пряко и по Евроспорт. Simple Smile Ето къде ще гледам и слушам. В момента коментират Асен Спиридонов и доайенът, Пламен Кръстев

Вчера започна и световното първенство по волейбол за мъже във Филипините! Simple Smile

https://en.wikipedia.org/wiki/2025_FIVB_Men's_Volleyball_World_Championship

Гледам паралелно и България срещу Германия по Макс Спорт 1
Бием Германия в момента! 2-0 гейма за лъвовете (40:38 и 25:22)

България е в една група с Германия, Словения и Чили. Първите два се класират.
Бием ли днес, 100% ще се класираме за 1/8 финалите. Чили са брашнен чувал.

# 99
  • MJF
Стискам палци на волистите ни. Трябва да сме на първите 2 места в групата.
Като чух че ще играем с Германия сутринта , автоватично се сетих за ... бившия им немски треньор , дето сега тренира китайския отбор и .....По негово време има няма играехме все с таз Германия.

# 100
  • София
Чиста победа с 3-0 за нашите юнаци! Simple Smile
Страхотен успех.
Трябва да се натегнем да бием и Словения за по-лек съперник на 1/8 финала.

Приключи ден 1 от СП по ЛА.
Американска доминация! Както беше в Париж преди година. Американската лека атлетика е в разцвет за разлика от плуването и този спорт ги крепи Китай да не ги отвее по златни медали на олимпийските игри. Много силно поколение и в двата пола и дълбочина в избора.
Великият Райън Краузър спечели 3 световна титла след като вече има и 3 олимпийски титли. Световният рекордьор се появи за първи път изобщо за цялата 2025 г. и хоп - злато?! 😀😮 Шокиращ сребърден медал за в гюлето за Юзиел Муньос от Мексико, а бронза остана за моя човек - Леонардо Фабри от Италия.
Този път Фемке Бол не сътвори чудото от Париж на финала на смесената щафета 4х400 м. Може и да можеше, но щеше да се изразходва прекалено много за не особено престижна дисциплина. Правилни не тръгна да гони дивото и се съхрани за индивидуалните стартове. 1. САЩ / 2. Нидерландия / 3. Белгия (откакто се помня белгийците вадят школа в 400-те метра).
Очаквано Беатрис Чебет от Кения спечели 10-те хил. метра.

# 101
  • MJF
Хехе, велик е Райън Краузър. Не за първи път ей така се появява и хоп.....Опасен карлосновец е Smiley. Радвам се за него. Браво и на Фабри че е стигнал до подиума.
Точно сутринта изслушах едно видеоинтервю с Фемке Бол. Стискам ѝ палци.

# 102
  • София
Днес беше денят на кралската дисциплина - 100-те метра. Simple Smile

Силен женски финал и разочароващ мъжки.
Мелиса Джеферсън-Уудън записа рекорд на първенства - 10.61 😮
Изключително силен резултат. Очаквано злато за мен, но бягането беше велико. Очаквано сребро и бронз пак лично за мен - Клейтън и Алфред. Лошото момиче на леката атлетика (Шакари Ричардсън) с нов провал.
При мъжете не познах. Там очаквах злато за Кишан Томпсън, но Облик Севил направи бягането на живота си и спечели. Все пак Ямайка продължава да налага модата при мъжете, за разлика от жените, където американците отговориха подобаващо последните години. Ноа Лайс взе бронза, което е добре за него. Той е фаворит на 200 м. Очаквах медал за Кенет Беднарек, но той стартира ужасно и нямаше време за наваксване.

Никакви изненади на женските финали на скок на дължика и диск.
Титли за американките Тара Дейвис-Уудхол и Валери Алман.

Сензация на 10 000 м. мъже. Титла за бял европеец?! 😮
Джими Гресие от Франция.

Перес Джепчирчир от Кения е шампионката в женския маратон, като имахме много интересен финал решен в рамките на секунда/две.

След сериите на 100 м. с пр. нямаше никакви изненади.

Дотук имаме тотална американска доминация.

# 103
  • София
Никой ли не следи световното по волейбол и лека атлетика? 😮

Днес България в супер драматичен мач победи 6-ия в света, Словения с 3-2 гейма и ще сме първи в групата! Simple Smile
Велика победа. Това почти сигурно означава много по-лек 1/8 финален сблъсък и почти сигурен 1/4 финал.

Арманд Дуплантис превъртя играта!
Световен рекорд и на световното първенство, повтори упражнението от лятната олимпиада в Париж.
И то с 3-ия си последен опит. Няма такъв трилър просто. 😮😎
6.30 метра!!! Фантастика!
14-та поправка на световния рекорд.
За мен най-великия спортист в света!

Канадката Камрин Роджърс се изкачи до второ място във вечната световна ранглиста с 80.51 м и защити титлата си в хвърлянето на чук за жени.

Сензация на 100 м. с пр.
Швейцарката Дитаджи Камбунджи с национален рекорд стана световна шампионка. 😮

Още по-голям шок в мъжкия стийпълчейз.
Новозеландецът Джорди Биймиш (още една тежка бяла победа след 10 000 метра) детронира великия Суфиане Ел Бакали от Мароко.

# 104
Пропускаш, че златният медал на маратон за мъже се реши с фотофиниш. Нечувано досега.

Общи условия

Активация на акаунт