Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 9 508
  • 247
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И аз сега ги изгледах на запис.
Нямаше много интрига. Познах ги и двата мача. Но сега на финала вече ще е много трудно, защото си е 50 на 50 отвсякъде. Италия и Полша са най-постоянните отбори последните 3, 4 години + Франция разбира се.
Италия срещна все пак съпротива от Словения, но загубиха само гейм, докато между Полша и Бразилия беше интересно само в първия гейм, в който все пак поляците водеха с 3, 4 точки, ама накрая се измъчиха.
Все пак залагам за победа за Скуадра адзура с 3:2. 😊
Финалът утре пряко по Макс Спорт 2 от 14:00 ч.

# 76
  • MJF
Мда, и двата отбора са в много добра форма. Днес поляците бяха най-добри/силни въобще по всички показатели. Леон ясен, Семенчук ясен, Форнал ясен преди глезена  и т.н. но днес ме впечатли нов за мен играч - Сасак. За първи път го виждам.
Аз ако гледам , май ще съм за Полша. Просто не мога да се отърва още от натрупания годините назад негатив към италиански волей отбор мъже, хем това сега вече е трета партида от въпросните времена. Но . Трудно забравям.

# 77
  • София
Полша размаза Италия с 3:0 и стана един от най-убедителните шамиони в историята. Три победи с по 3:0 във финалната осмица.
Да напомня все пак, че ние ги бихме с 3:2 гейма насред Полша. 🙂
Бразилия взеха бронзовите медали след 3:1 срещу Словения.

Имаше въпрос за нашето единствено момче на световното първенство по скокове във вода. Цветомир Ереминов. За първи път имаме българин на финали на СП по скокове от 31 години насам!
Цветомир завърши на 41 място от 48 участници на кула. Т.е. отпадна още на първите квалификации.

Иначе днес приключиха скоковете във вода. С грандиозен, незапомнен от години провал за Китай.
В на-престижната дисциплина, коронната такава - кулата за мъже, китайците останах без медал?! 😮 А бяха първи и втори след полуфиналите. Но и двамата направиха куп грешки и доказаха, че не са роботи.
Така Китай остана без злато в двете най-престижни дисциплини, кула мъже и трамплин 3 м. мъже.
Общо китайците бяха пробити 4 пъти (2 пъти на олимпийски дисциплини). От 13 дисциплини, 9 злата за китайците.

Страхотно представяне на Касъл Русо от Австралия, нашият любимец Олекси Середа взе среброто, а Рандал Уиларс от Мексико взе бронза.
Едното китайче финалист беше едва на 14 г.

Крайно класиране по медали

Приключи и световното по плуване.
Във финалния ден нямаше изненади. За отбелязване са дублирането на титлата от 800 на 1500 м. на тунизиеца, Ахмед Жауди. Четвъртото злато за героя на първенство - Съмър Макинтош от Канада (само на 18 г.) - на 400 м. съчетано. И световния рекорд на щафетата 4х100 съчетана за жени на САЩ с което се реши и спора за класирането по медали.

Крайно класиране по медали

А ето и крайното класиране по медали от цялото световно първенство по водни спортове.
От всички дисциплини: Плуване, Плуване в открити води, Скокове във вода, Скокове на открито, Синхронно плуване и Водна топка.

# 78
  • MJF
Скокове във вода.
Оххх, пак ли Русо със златен медал Unamused. Хич пък не съм му фен. Но браааво на Середа и Уиларс.
Абе таз китайска федерация да не я нещо преструктурират като да речем тази по фигурното та да се замозатрият тия Thinking . То да речем смян на поколения ама при тяхната популация хич не ми е довод това. Както и да е де. Поне е странно-интересно. Пък да не са само те я. Ама и британците нещо ....но на тях им се пада.
Хайде дано се сети eurovisonsports да ме отболикара скоро идната седмица иначе ще търся на руския фронт. Да ги заплаша Wink

Волейлигата мъже.
Видях днешния финал и аз. Очаквах по -оспорван мач пък то .... Аз гледах 2,5 цели мача в началото на лигата и сега от четвъртфинала до края , без Бразилия- Словения кой 3 кой 4-ти, та с тази уговорка преди да заявя , че полския отбор е безапелационно най-силния към момента . Нямат слабо място , че и звено. Отделно удоволствие ми беше в двата мача на полския отбор дето видях сега на края на Лигата Леон. Достатъчно поигра все пак. Интересно би ми било да го видя тоз полски отбор на фона на руския такъв. Аз все пак погледах сравнително скоро волеймача Русия - Сърбия, не съм си го догледала но нивото е на висота.

# 79
Преди малко гледах по БТВ скандал между европейската шампионката по ММА Офелия Туджарова и Станислав Недков, Стъки (мъжът на Юлиана Дончева). Даваха някакъв клип в който той я бие на ринга.(По точно в клетка)
Тя го обвинява в унижение и гавра към нея.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 13:09 от monii

# 80
  • София
Отдавна не съм писала.

Стъки е откровен простак. Държа се отвратително по БТВ.
Само вметка - в ММА няма ринг, а има клетка.

В тази тема коментираме ли Никола Цолов?

# 81
  • София
Доколкото съм запознат, Стъки си е мафиот и всички около него.
Има скандално минало. Така че не съм изненадан от това видео. Но в една нормална държава той вече нямаше да е шеф на българската ММА.

Да, коментира се Цолов. Аз даже го коментирах два пъти, но нямаше интерес.
Абе всичко си се коментира без спортовете, които имат техни си теми. Не че ако се коментира футбол или фигурно пързаляне тук е забранено. Няма такова нещо, просто си има теми и си има неписано форумни правила между нас си. Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 15:37 от Diavolo

# 82
  • София
Рядко имам шанса да гледам целите стартове от Ф3, но тази неделя успях.

Много добро каране на мократа писта.
Не знам доколко има истина в мълвата, че от догодина ще са съотборници в отбора на Ферари във Ф2.

Силно се надавям да се случи тази стъпка към Ф1.

# 83
Зиги Мазе се оттегля от поста старши треньор на мъжкия норвежки отбор по биатлон след сезон 2025 / 2026 и зимните олимпийски игри. Решил е да се ориентира към други цели. Според норвежката федерация се връща във Франция.
Няма спор, че е най-добрият треньор.
Тук норвежците си имат фенове, но за мен беше болка, че Мазе се оттегли от френския отбор и Мартен Фуркад. 

Наскоро в Норвегия се проведе летния Blink Festival, където новината беше оповестена.
Превод от сайта на норвежката федерация с Google Translate: 

Скрит текст:
– Прекарах фантастично с норвежкия национален отбор и бих искал да ви благодаря много. Прекарах невероятно време тук. Но след почти 10 години сега искам да предам щафетата, казва Мазе, който ще завърши предстоящия олимпийски сезон, преди да се премести у дома във Франция. Мазе дойде в Норвегия през 2016 г. и оттогава е ключова фигура зад успеха на норвежките спортисти. Неговото око за детайлите, съчетано с уникалната му способност да изгражда взаимоотношения, го направи един от най-уважаваните треньори в биатлонната общност.

– Зигфрид несъмнено е забележителна фигура в норвежкия биатлон. Той издигна както спортистите, така и треньорите на ново ниво и неговият отпечатък ще бъде видим още много години. Благодарни сме за пътуването, което извървяхме заедно, казва генералният секретар на Норвежката асоциация по биатлон Мортен Дюпвик.

Колегата треньор Егил Кристиансен хвали качествата на Мазет:
– Привилегия е да работя с треньор като Зигфрид. Неговата прецизност в работата му е вдъхновение за всички нас и той е поставил стандарта за това, което се изисква, за да бъдеш най-добрият в света, казва Кристиансен.

За спортистите Мазет е повече от просто треньор. Той е бил ментор, мотиватор – и приятел.

Факти за Зигфрид Мазе:

Роден през 1977 г., Франция.
Работи като национален треньор на Норвежката асоциация по биатлон от 2016 г.
Помогнал е на Норвегия да постигне над 150 победи в Световната купа, 40 златни медала от Световната купа и олимпийски триумфи през 2018 и 2022 г.
Известен с техническите си познания и способността си да развива както опитни звезди, така и млади таланти.

Някои резултати от Blink Festival:
Супер спринт - Жанмоно / Витоци / Арнеклайв
Супер спринт - Перо / Лаграйд / Жаклен
Масов старт - Витоци / Жанмоно / Арнеклайв
Масов старт - Улдал / Перо / Жаклен

Витоци се завръща след контузия и възстановителен период.

# 84
  • MJF
Сингапур
СП скокове във вода

Изгледах записите на 1 м мъже , 1 м жени и реших за да не се омотам тотално в поетапното тепърва гледане на записите , да карамм по календара на турнира и искам/не много искам гледам сега и отборното.
А иначе преди да ме блокират заради закупената катина от БНТ видях и 10 m Platform synchro mixed - тогава писах.

1 m Springboard Women  
Скрит текст:
Ето я Киара Пелакани за която писах давайки пример като повдигнахме въпрос за външния вид, килограми , облекло при дамите. Тя преди Токио 2023 беше "хипопотам" сега минус 10-ина кг от тогава и пак има излишни според мен още толкова. Но ей на , понеже е голям приоден талант , та въпреки това тук стигна и до подиума въпреки че пи единия от скоковете ѝ се получи и по-голяма грешка. Но Киара съм я признала в групировката във въздуха и усета и в приводняванията. Хем въпреки всичките излишества по нея, които сега дори са в някаква що годе норма на фона на това което сме виждали  назад във вемето по нея.
Голямо браво на ветеранката ни Maddison Keeney.  Голям герой.
Hailey Hernandez, Yasmin Harper, Michelle Heimberg имаха добри проблясъци в някои скокове.
Кристина Илиних може повече.
Александра Бибикина ми направи добро първо впечатление.
Li Yajie правилно остана втора в крайното класиране , не беше безапелационна на всичките си скокове.
Chen Jia е ново лице за мен.

1 m Springboard Men  
Скрит текст:
Преди да ме блокират бях почнала този старт и изгледала първите три скока. Сега изгледах втората половина на старта. Впечатлена съм как е поработил над себе си Osmar Olvera Ibarra.
Това е един от аспектите в скоковете във вода които са ми интересни. Най-различни като антропометрия състезатели и как съумяват да променят нещо по себе си , което да им даде преднина в   развитието им като състезатели. То на теория нещата уж са ясни отдавна , но час по час практиката показва че има изключения и не малко и че личния/индивидуалния фактор също е голям коз/момент.
Jules Bouyer също ме впечатли с няколкото скока които изпълни много добре за себе си.
Jordan Houlden почти не съм го виждала , стара се .
На Мориц Весеман добре му се получи финала.
На големите  ни ветерани  Giovanni Tocci  и Lorenzo Marsaglia ми се иска да им се получи по-добре по другите участия на шампионата.
Bohdan Chyzhovskyi направи много добър предпоследен/последен скок.

Сега гледам Team event
21 отбора ooooh! , пълна измишльотина. То не са 2жени+1мъж, 3мъже+1жена и т.н. Пародия не е точната дума.
Но видях  познати и любими муцуни в китайския отбор разгеле  за начало  и поддадох.

Изгледах отборното.
Скрит текст:
Голямо прекъсване направиха преди южнокорейците на трамплина. Все пак като стигнаха до платформата интереса ми се повиши. На трамплина ми беше драго да видя Chen Yiwen. На платформата в индивидуалния скок мнооого приятно се изненадах да видя на екрана ми Pandelela Rinong. Тъй като въобще не очаквах бях за скрита камера направо. Не повярвах и на надписа на екрана , та спрях гледането и направих справка с таблиците.
Ей заради такива моменти оправдах дългото гледане на ...."това недоносено нещо - отборно".

А иначе изгледах и 10 m Platform synchro Women
Скрит текст:
E много лошо съдийство почти през цялото време. Но ме довършиха в четвъртия рунд с оценките на Jo Jin-mi - Kim Mi-hwa , как можаха за синхрон на този скок да им дадат 6?! Просто думи нямам. Там чашата ми преля и на косъм да не догледам старта. Окрадоха ги от сребъния медал в този момент. Пълно безобразие.
Чудо че въпреки това съдийство , медалистите са правилните. Тези 3 дуета трябва да са на първите 3 места но в реда има грешка. Китай , Северна Корея и Мексико с бронза. Останалите да не ми се обиждат но бяха на едно на долната граница на средното ниво по показано. Но съм виждала и по-слаби финали жени синхро та съм доволна общо взето.
Радвах са на Chen Yuxi - получи ѝ се добър старт и в личен план и със сегашната и къде , къде по- неопитна партньорка. Браво.

3 m Springboard synchro Men
Скрит текст:
Тук съгласна с пиедестала. След афекта ми вчера със съдийството на дамите дуети на кулата , днес гледах почти без съдиите/оценките. Сложих картината така на екрана че да не виждам долу лентата. Така че детайли по съдийството няма как да коментирам. Но пиедестала е този. Стисках палци отделно на италианските ветерани.
Тимо-Мориц гаф направиха.
Хардинг и Ло показаха много добро ниво , доволна съм от тях.
Голямо браво на Хуан и Осмар.
Wang Zongyuan-Zheng Jiuyuan показаха че са много добра комбинация. Получи им се много добре.
Аз може оценките да не гледах но след всеки кръг иждах таблицата на екрана и достатъчно време там за да видя разликите.
От видяното до тук виждам че пак изкуствено се занижават оценки на китайски състезатели.
Кефя се на мексиканския отбор. Вече ми се губи това втори или трети медал за мексиканската федерация е който виждам на това СП. Мнооого се радвам че разгеле са се взели в ръце , от кога мърморя че могат, просто трябва да си повярват да ги подкрепят всячески в Мексико и воала. То от кога напира това тяхното.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 15:52 от Шошулчо

# 85
  • София
След два дена започва световното първенство по волейбол за жени, като нашите лъвици ще участват! Simple Smile

Тайланд (22.08 - 07.09)
https://en.wikipedia.org/wiki/2025_FIVB_Women's_Volleyball_World_Championship

В една група сме с Турция, Канада и Испания.
Първите два отбора от всяка група се класират за 1/8 финалите.
Според мен имаме реален шанс да се борим с Канада за второто място. Туркините е ясно, че ще са на 1 място.

Да напомня, че има и световно първенство по волейбол за мъже, но то е през септември (когато започва и световното първенство по лека атлетика в ефира на БНТ 3).
Във Филипините (12.09 - 28.09)
https://en.wikipedia.org/wiki/2025_FIVB_Men's_Volleyball_World_Championship

И там е същото. Първите два отбора от всяка група се класират на 1/8 финалите.
В група със Словения, Германия и Чили сме.
Вярвам, че имаме сили да излезем от групата, даже съм уверен в това. Няма да се учудя дори да заемем и 1 място в групата, въпреки че словенците са доста силни.

И двете световни първенства ще се излъчват в ефира на Макс Спорт. Основно на Макс Спорт 2.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 16:37 от Diavolo

# 86
  • София
Жалко.
Нашите момичета загубиха преди малко с 1:3 гейма от Канада и за мен това беше краят. Не виждам как ще излезем от групата.

# 87
Да отместя фокуса - в момента в Бразилия тече световно по художествена гимнастика. В индивидуалния многобой Стиляна е със сребърен медал. Втората ни гимнастичка е осма.

# 88
  • MJF
Той фокуса на художествената гимнастика има собствена тема тук - https://www.bg-mamma.com/?topic=1753199
За информация го споменавам а не че е грешно да се спомене тук. Peace

Diavolo  и аз проследявам нашите младши волисти понеже в ютуб има картина от юньорите . Те нали най-различни възрастови категории , та ги обединих като във фигурното Blush .

# 89
  • MJF
Вчера докато спортувах отворих картина в ютуб от волеймача мъже до 21 г Бразилия -България. Изгледах само първия гейм. Спечелен от българите.
Моя мотив да отворя видеото беше най-вече да видя какво се задава към бразилския мъжки отбор евентуално. Като гледах 2-3 техни мача в Лигата се видяха къде са им проблемите, пък аз като почитател на техния стил волей искам да ги гледам на висота а то последната буквално не им достига. Имат нови попълнения ,  става въпрос за мъжкия им отбор, вярно че тепърва ще се обиграват но тези които очевидно са таланти все ръстово отстъпват. Дарлан да речем. С/у отбори като полския , италианския , френския и т.н. чисто ръстово отстъпват а все пак говорим за абмициозен и с голямо славно минало отбор.
Но картината на тоз турнир нещо не ме предразположи да продължа гледането. Нещо прекалено спестено откъм осветление за разлика от залата в Ташкент при съпоставими параметри на режисьорската работа. То така талант да видя .....невъзможно. Но при гледането на едро никой не ми се открои и от двете страни на мрежата.

Понеже темата е обща спортна предлагам един документален филм който е универсален. Малко са спортовете които не касае. Даже сега не се сещам за такъв.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 15:39 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт