Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 7 727
  • 225
  •   3
Отговори
# 210
  • Berlin
Хмммм, 2ри ли ще сме?
Има ли някъде вече разписание на мачовете?

# 211
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Уффф, Полша е фаворит няма какво да се лъжем, но ако нашите момчета са здрави и няма контузии може и да има изненади Grinning (а дано).
Днес вкъщи сме на вълна Ф1, много ми се иска Оскар Пиастри да стигне по първото място. Последните кръгове бяха каръшки за него и особено Ландо, но не искам да повярвам, че ще загубят при пилотите. Гран При на Сингапур ми е едно от любимите състезания, много тежко чисто физически за пилотите, но интересно за гледане.

# 212
  • гр.София
У нас се вика за Ландо Норис-)

# 213
У нас се вика за Ландо Норис-)
Е, Ландо има качества за любимец Sunglasses, но не го виждам как ще навакса изоставането от Оскар, дано Макс не го настигне. Ще е ужасно момчетата да доминират през две трети от сезона и накрая да загубят.

# 214
  • MJF
Токио СП лека атлетика гюле мъже
Скрит текст:
Ама че номер. В топ 6 на финала цели трима , които "нищо не ми говорят" , попадат ми на радара за първи път - Муньос, Enekwechi и Adrian "Tripp" Piperi III. Последното го копирах от уикипедия щото ме развесели. Муньос е бил в Париж но е минал под радара ми.
Но пък като ги наредиха в редичка в началото от американския фронт едновременно ми стана драго да видя Awotunde но и голямо разочарование че го няма Джо Ковач. И то вярно  в сектора бе някак си прекалено тихо без него. Проверих сега къде се е затрил Джо. А и докато се "преброяваха" в началото се сетих за Дарлан та и него го проверих какви ги върши, т.е. не ги.
Ей на , мирно без грам капчица от небето приключиха за час тези "карлсоновци". Само в първия рунд на два пъти ги прекъснаха заради пушечния звук на пистата. Първия път и с фал пък тез търчащите та в сектора мениджмънта се замота да реши да пуска ли Петерсон или не ooooh! .  В този момент , а и на база това че пак сме в Токио и че и Уолш е на линия нямаше как да не се сетя за финала на Токио 2021 и пародията с човека с флаговете-скоростта на взимане на решение дали нещо е фал или не и самия Уолш който реагира хумористично на цялата нелепост пред очите му и то на О. Mr. Green
На 5-ия опит на Piperi се Smile как гюлето се вкопа в почвата.
Засилиха се Уолш и Фабри на предпоследния си опит и .... Smile по 21,94 от двамата. И след тях веднага и Райън.  Пак да си кажа мнението че в такива ситуации трябва да се дава медал и на двамата. Peace . За мен и двамата са медалисти. И не за това че Уолш ми е сред по-големите любимци.
В началото имаше готин кадър със седналите плътно Краузер, Уолш и  Piperi Smile
Uziel Muñoz меко казано изненада всички. Знаейки предварително резултата го проследих по отблизо така да се каже. 5 хвърляния във възходяща му се получиха. Голям герой е . На правилното място да си направиш PB. Евала! Да му е честит медала.
Като цяло ми беше интересно така с няколкото нови муцуни. Драго ми бе да видя познатите. Да се пазят от допълнителни травми.
И гюлето отчетено. Продължавам с Мондо. Сего отворих овчарския скок и видях че все пак Renaud Lavillenie е бил на линия. Така че Кендрикс  там на полето , Рено в публиката и Дюплантис само да скача Wink

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 15:45 от Шошулчо

# 215
Добро състезание се получи в Сингапур, леко скучно, но важното е, че Макларън взе отборната титла, Ландо на подиума, а Оскар четвърти. Нетипично за него по едно време в началото имам чувство, че изпадна в истерия и после в ступор заради чисто състезателен в крайна сметка инцидент, но се събра и все още е лидер при пилотите. Браво на контето Джордж Grinning, Тото Волф да не се мае ами да подпише договора, идея си нямам защо чака татиния лигоч. Както и да е, добър уикенд за моите хора, след две седмици ще сме в Остин.

# 216
  • София
Принципно европейските първенства по волейбол вече нямат тежест.
Дори и да се провалим и да отпаднем още в групата да знаете, че на никого не му пука.
Важни са Лигата на нациите, Световното и Олимпиадата. Simple Smile

Аз съм за Верстапен, но той няма шанс този сезон срещу Макларън Мерцедес.
Иначе съм твърдо за Оскар Пиастри и стискам палци да бие Ландо Норис.

# 217
  • MJF
Точно. Вчера докато слушах с какъв патос и подробност обявяваха и повтаряха по новини за жребиите във волея ме досмеша. То федерациите си правят упор ту на  Лигата ту СП, а ако е олисезон и на .... Но то друго ме Rolling Eyes м/ународната волейфедерация докога ще издевателства над играчите и още какви турнири ще измисля. Щото Лигата дублира СП като мащаби вече , еле пък и ЕП. Тез спортисти кога ще играят-почиват-лекуват?!
Вчера докато зареждах линка на овчарския  за днес да ми е готов за сутрешната ми трениравка само прочетох че Рено е бил на линия , но въобще не разбрах че като състезател. Аз го броя за пенсионер а той .... напълно ме изненада Astonished
Само почнах състезанието и стигнах до средата на 5,75. Но съм доволна да видя всички обичайно заподозряни набори на Мондо. А старшите - Маршал, Кендрикс и Рено са голям бонус. Но жалко че Шашма отпадна още в началото - не му е бил ден за състезание.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 09:19 от Шошулчо

# 218
  • Berlin
Мче няма лошо тогава да вземем и една европейска титла в такъв случай. Simple Smile

Попадна ми подкаст на Краси Минев и още един журналист (предполагам) с Владо Николов от преди някъде месец. Изгледах го, обаче тези водещи тотално бяха заспали и така прескачаха от тема в тема с въпросите, че ми се зави свят. Иначе Владо Н. интересни неща разказа, доколкото можа (ако имаше допълващи въпроси, още щеше да каже, но те не - ок, следващ въпрос, който отива на 180гр. и е за тотално друга тема). Накрая изключително грозно впечатление ми направи, че завършиха с една пасивна агресия - то тука нещо стана, ама няма да казваме сега на зрителите (може би е закъснял или нещо такова, не знам, уж няма да кажат, но все пак казаха, нали), чао, абе ужасна работа. Хем ми беше интересно да слушам, хем ми беше неудобно.

# 219
Хубав е този подкаст защото Владо разказва интересни неща, особено за Алекс и Мони в началото. Иначе има един където е гост на webcafe и говорят за книги и автори основно. Приятно ме изненада Владо, че е фен на Айн Ранд и харесва "Атлас изправи рамене", от него научих за книгите на Ричард Марчинко.

# 220
  • Berlin
Да, доста интересно беше, но водещите не успяха да се възползват от госта си.

# 221
Макларън се излагат много здраво напоследък с фаворизирането си на Норис, въпреки че Пиастри е претендента за шампион.  Нелепо е да питат единия пилот дали може да pit stоp другия пилот?! В ролята на какъв го питат? Пиастри с право се ядоса за началото и удара от Ландо и липсата на всякаква реакция от тима. Защото него го накараха да върне мястото на Норис в предишно състезание, въпреки че нямаше никаква вина за лошия pit stop на съотборника си тогава. Да кажат, че Ландо им е титулярния пилот и да се приключва.

# 222
Не съм съгласна, Ландо направи много по-добър старт от Оскар и успя да се вклини. Нямаше накъде да мръдне и това ясно се видя. Да не забравяме, че Оскар също направи подобно нещо, но миналата година, когато Ландо беше претендент, а той беше извън сметките. Колкото до бокса, това са така извесните "папая рулс", който е по-напред в състезанието той има право пръв да избере кога да влезе в бокса. Оскар също го е правил, когато е бил пред Ландо в състезание. Доста каръшки ситуации се натрупаха след лятната ваканция в Макларън, но вярвам, че Оскар и Ландо ще запазят феър плея помежду си, както и досега и в крайна сметка Оскар ще е шампион.

# 223
  • MJF
Токио СП лека атлетика. Изгледах овчарски скок мъже.
Скрит текст:
Сега като търсих и слагах линка загледах таблиците на квалификацията. Значи Пьотр Лисек още скача.
Докато гледах финала се сетих кой нещо липсва -EJ Obiena - бил е в Токио , но явно не в нужната кондиция.
И така , с този старт според мен и Маршал и Кендикс някак си могат да затворят страницата "Токио".  Къртис 2021 на О започна финала с 3 фала и ....а Сам заради положителен ковид тест ...Въобще и двамата тук получиха някаква реабилитация .
Къртис с ново PB , хем той и на 5,90 и на 5,95 скочи с по 5 см аванс, т.е. скочи 6 м но когато дойде момента на тази височина не му се получи. Много ме хвана яд защото видимо беше в много добра кондиция и мотиваран. Здраве да е , честит му бронз.
Сам видимо бе доволен, особено след като преодоля 5,95м. Просълзи се , аз на косъм.
Ветерана Рено  рано приключи и се зае да подбодрява цялото братство. Вкл. останалите двама младши французи. Thibaut Collet направи добро състезание.
Sondre Guttormsen проведе голяма борба със себе си на 5.75. После следващите 2 височина му се отдадоха къде , къде по-лесно.
Menno Vloon развесели всички на 5,90, стига да не бъркам на кой скок беше , как преодоля височината Laughing заслужен стоп кадър на моя екран. А после и на последния си опит опита така Smiley Smile
Seif Heneida  го гледам за първи път, може повече , да дерзае.
Bo Kanda Lita Baehre съвсем пък не можа да се съсредоточи след като си скочи sb.
Каралис на 6,10 и на 6,15 показа че може да ги преодолее. Браво за куража. Някакво раздвижване в сектора се получи. Да не е му е съвсем скучно на Дуплантис.

# 224
  • MJF
Токио СП лека атлетика. Изгледах чук мъже
Скрит текст:
Състезанието почна с целене на микрофон на полето от Кохан  Wink . Във втория си фал пък  чука му  се застопори на греда на конструкцията на мрежата. Куриозно начало бе за Кохан въобще.
Някъде посред четвъртите опити техническия персонал се замота с мрежата да се разправя , тъкмо си примъкнах Popcorn саркастично казано . Но на 5-ия опит Уинклер като закачи чука си високо в мрежата жалко , че режисьора не показа снемането му . Както и да е , тези моменти разсейваха от иначе строгия тон в сектора.
 Merlin Hummel изненада всички с първия си опит - PB и постави под напрежение обичайните заподозрени. Следващите 2-3 опита се стара , но след това съвсем се отплесна/разсея.
На няколко пъти даваха кадър Катцберг , Halász и Кохан плътно седнали един до друг интроверти , еле пък под напрежение , особено в първите 3 кръга.
Кохан след като дойде на себе си и загря , си направи ново PB но това не бе достатъчно за подиум след геройството на Хумел.
Както и предположих Катцберг и Хумел са набори, сега проверих. Просто ми направи впечателние при финалните поздравления. Той Кохан една година по-голям от тях де.
 Bence Halász пак остана трети да му се невиди, трети бронз от световно за него.
Високия скок мъже на отбрано от корейска телевизия все пак го видях донякъде докато траеше шампионата та смятам че видяното тогава ми е достатъчно от този сектор. А тъй като след хвърляне ми се полага скачане , започнах дамите с тройния скок . Някъде до към края на първите опити стигнах. Пистата след дъжд видно но дано няма мокри прекъсвания на скока.

Общи условия

Активация на акаунт