Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 65

• 91 433
  • 746
  •   2
Отговори
# 525

Пиле и сос катцу със зелева салата с лют корейски дресинг
Ама много люто това, трябваше да направя втори дресинг и да сложа 1/3 от лютата паста за да става за ядене, като за мен Sunglasses ММ хапваше с първия дресинг - яде и плаче , но не се отказва Sweat Smile било много вкусно така Laughing

# 526
Муми, много хубаво се е получила пицата, а и всичко останало! Heart Eyes
Карфиол на фурна приготвих днес. Прави се лесно и бързо и се получава много вкусно ястие. 😊🥘🍴👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2025/09/10/%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%8 … 80%d0%bd%d0%b0-2/

# 527
Вечеря на парти - грилА

и улов на деня

# 528
# 529
  • София
Мекичка(и) за бабина душичка Heart

# 530
  • Русе
Лолита, пускам рецептата отново. Заповядай!
Скрит текст:
Бисквитена торта с маскарпоне и заквасена сметана
              Бял крем:
        500 гр.маскарпоне
        400 гр. заквасена сметана
        5-6 с.л. пудра захар
        1 с.л.течна ванилия /или 2 ванилии на прах/
        бисквити /използвала съм "Закуска"/                                                                                                                                                                                                                                    
       За приготвянето на белия крем използваните продуктите са със стайна температура. В купа обърках маскарпонето и пудрата захар, добавих заквасената сметана и ванилията, и смесих добре.
            Използвах ринг с диаметър около 20 см, който покрих с опаковъчно фолио. Подредих бисквити плътно по дъното като основа и върху тях  поставих около 1/3 от крема. Повторих още два пъти ред бисквити, ред крем. Няколко лъжици крем оставих за измазване на тортата след охлаждане. Покрих с фолио и оставих в хладилника до втвърдяване за една нощ. На следващия ден премахнах ринга и измазах със заделения крем.
            Обикновено я правя с бишкоти и поставям по малко сладко върху тях, преди крема, но този път я исках в съвсем изчистен вариант, само бисквити и крем. Не съм овлажнявала бисквитите, не е необходимо, защото поемат влагата от крема.

И една тортила с чушки, маслини, гауда и яйца

# 531
В менюто у дома днес бяха тези чудно вкусни кюфтета с бял сос, които толкова много обичам. 😋🍲👩‍🍳😍
https://inthebeniskitchen.com/2025/09/11/%d0%ba%d1%8e%d1%84%d1%8 … 0%b2%d0%b8%d0%b4/

# 532
  • В царството на игрите:)

Зелен боб със свински късчета
Таратор
Картофено пюре с яйца
И пак картофено пюре  със свинско

# 533
  • In transit
Карначета на рулца със свежи зеленчуци.

Печени чушки с доматен сос Heart Мога да карам цяло лято на това ястие, стига да има кой да ми изпече чушките. Joy

Халуми на тиган

Меки ябълкови курабии за закуска

# 534
  • При децата ми
Tunata, краставиците не са гевреци. Криви са. Smile
Mikkey, според свекърва ми лопуш и лапад за различни по вкус и външен вид растения. Simple Smile Бабите ми също казваха "лопуш". Днес обядвах такива чушки. Smiley

Миш-маш.

Кебапчета, които се оказаха много вкусни.

Таратора забравих да го снимам.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 15:08 от Hrispa76

# 535
  • Once there was a Hushpuppy...
Обожавам печени чушки с доматен сос, Мики! И аз мога да карам на това цяло лято + таратор. Последно ядох в нашите, баща ми го беше направил превъзходен соса. Той има търпение да го изчака да се сгъсти на котлона хубаво и е разкош!
Това на Хриспа е другото, което също обожавам. Домати, сгъстени на котлона в мазнина с яйца накрая.
Аз си го сготвих онзи ден, но се заблеях в телевизора и резултата е този:

Не, че не го изядох загоряло..

Яйца по панагюрски

Мусака в тенджера

Соленки с царевично брашно по рецепта от форума

И домашен течен шоколад

Искам да ви попитам с какво мога да заменя сухото мляко в течния шоколад? Имам предвид да е без лактоза, като марка, разновидност - всичко, за което знаете би ми било от полза, тъй като не консумирам продукти с лактоза, или ако го правя е в минимални количества. Домашният шоколад ни е любим, но знам само със сухо мляко рецепта.
Марки продукти може в лично съобщение, да не нарушаваме правилата. Предварително благодаря!

# 536
  • Mediterraneo
Руло Стефани и печени картофи

Рамен( без бульона)

Плодова салата

# 537
Не знам доколко е по темата, но за мен е кулинарно вдъхновение - грозде от градината и сок (два различни сорта са). Да знаете - розовото е есенен цвят. Синьото също.

# 538

"Пържени" тиквички на фраера

Салата с айсберг, чери домати и авокадо

Червено цвекло "пържено" като картофки във фраера

"Пържени" филийки на фраера

Хубави почивни дни и да сте здрави!

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 10:04 от denyil

# 539
Толкова кулинарни шедьоври видях, „е не ми стигнаха кликовете за всички, страхотни сте и престрашаващи!

Видях, че говорите за лопуш и лапаз, и влизам само да уточня, че това са две различни растения от едно семейство, които леко се различават на вкус, но на вид са съвсем различни.
Лопушът изглежда така:
Скрит текст:

Има малко по-наситен вкус от лапада. В Граовския край с него приготвят зелник, а на лапа му казват щефел.
За да не е съвсем без хич, една мързелива мусака приготвена в тенджера.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 06:19 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт