Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 65

• 91 238
  • 746
  •   0
Отговори
# 555

"Обери наличните зеленчуци от хладилника" - кладница, зелена и червена чушка/пиперка, лук, тиквичка и ги "изпържи" във фраера

# 556
  • Варна
Поздравления за всички празнували напоследък. Успех на децата и търпение за родителите през учебната година.

Салата с жълти и червени домати.

# 557
  • там където има винаги вятър
Пържени филии със сладко от смокини/3 пъти вече правя и всеки път е различно, уж по-редичко го свалям и... /

От отпускарската седмица...
- баница с 50/50 прясно мляко и газирана вода, видяна тук.
Пълнени чушки.

Патладжана ни е тъничък, дълъг, шарен.

Хлебопекарната е вече "селянка".

Mikkey
Скрит текст:
Сладка правя защото сурови смокини не ям. Досега все ММ ги белеше, но и аз се научих. Ще пробвам кекса ти с тях. А бейби морковите как ги приготвяш?
denyil
Скрит текст:
Как правиш "пържените филии?
Fortuna, сподели за мекиците Wink
doroty3, със закъснение, за което се извинявам, ти писах вчера на лично.

# 558
  • София
Тайне, я кажи за това  глазирано изкушение! Останаха ми очите ! Изтекоха ми лигите....
                                                                                                                                                                                                                                             Пилешкото се пържи, и накрая се сипва половин чаша вода , лъжица нишесте натурално,2 лъжици соев сос, може и друг, един смачкан чесън и се залива да заври 4 или 5 минути. Ако искаш зеленчуци, и пържа и тях, но отделно и после събирам всичко заедно.

# 559
mama iasi , заповядай.
Мекици с кисело мляко

https://www.facebook.com/share/v/1Bbid5suDL/

# 560
Най-лесните за направа, но и много вкусни и ухаещи сладко курабии изпекох днес. 😋🍪👩‍🍳☺️
Честито на всички празнували! Heart Eyes
https://inthebeniskitchen.com/2025/09/16/%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%b … 0%b1%d0%b8%d0%b8/

# 561
  • София
.                .             

# 562
mama iasi,
Скрит текст:
За 3-4 филийки: разбивам 1 яйце с малко кисело мляко ( и с прясно правя, но повече ми харесват с кисело), малко олио и ги потапям хубаво от двете страни. Слагам ги върху решетката на фраера( моят е с 2 чекмеджета и слагам 2 по 2). Пускам на еарфраер 10 минути на 200°С като на 5тата ги обръщам. Не залепват и не текат от яйцето.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 07:18 от denyil

# 563
  • Русе
Вратни пържоли с чушки, лук, маточина и розмарин на фурна, изпечени с пепси кола

Яйца с чушки и сирене

И салати

# 564
  • София
denyil,може ли подробности за цвеклото на фраера.

Candlelight,, да си честита.

# 565
  • При децата ми
Пълнени чушки с кайма и ориз. Любими!

Скрит текст:

Порция със сос.

Таратор.

Принцеси с кайма.

Мързелива баница.

# 566

Натуся,
Скрит текст:
Нищо особено -обелих и нарязах цвеклото на пръчици, малко сол, олио и разбърках с ръце. Върху решетката, на еарфраер, 200°С, 20 минути, разтръсквах като се сетя. Пробваш след 20те и ако решиш още малко. Леко със загар и хрупкаво не меко вътре. Правих и цели главички с фолио, но стои като варено.

# 567
  • На морето!
Моят обяд е вече по кутиите за утре.
Пиле с ориз

Запечен лапаш с шунка и кашкавал

# 568
  • In transit
Мама Яси,
Скрит текст:
морковите ги задушавам в тиган с капак или на пара за няколко минути, докато поомекнат, но и леко да са хрупкави. Не им трябва много време, накрая им слагам краве масло и сол.
Кексът със смокини е много вкусен, препоръчвам ти го.

Смокини с горгонзола долче, запечени орехи и мед Heart Eyes

Хрупкави пилешки пържоли с шамфъстък

# 569
Както стана ясно, ако готвя, то е на фраер...
Тази вечер експериментирах с няколко замразени царевици директно в помощника ми- доста добре се получиха.Ороних с нож кочаните, защото няма с какво да се гризат...

Общи условия

Активация на акаунт