Връзка между вярваща християнка и полу-мюсюлманин?

• 12 363
  • 377
  •   1
Отговори
# 360
Оженили сте се в България за да вземе европейски паспорт или?
Той все още няма европейски паспорт .... Просто така беше по-добре и за мен и за него ....
Женичке, личи ти колко си щастлива. Достатъчно ми беше, благодаря.
Затвърждавам си мнението, че за мюсюлмани се лепят едни точно такива като теб. 🙂
Сама се обрисува.
Женичке, мила, скъпа.. 😂 човек, когато е щастлив става по-благ, а не настървен.
Така е понякога съм и мила от няма и на къде иначе не съм показала още нрава си нека си останем мили и добри женички Hug

# 361
Не искам да и казвам колко я пази българският семеен кодекс, ако децата отидат в Тунис, но не ми се споделя професионален опит.
Женичке, личи ти колко си щастлива. Достатъчно ми беше, благодаря.
Затвърждавам си мнението, че за мюсюлмани се лепят едни точно такива като теб. 🙂
Сама се обрисува.
Женичке, мила, скъпа.. 😂 човек, когато и щастлив става по-благ, а не настървен.
Дано всичко да е наред при нея, но не ми звучи уравновесено от толкова комфорт.

# 362
Стига сте газлайтвали жената.
Може би е повечко наострена, защото е срещала често подобни предразсъдъци.
Тя си живее в Испания с мъжа си и няма деца.
Толкоз.

# 363
Това за инвитрито показва нивото на питащата. Под нулата.

# 364
Сани, мъжът ти какво мисли за ин витро ?
Против е аз също ,защото имам личен пример ,който не завърши добре на четвъртото ин витро жената за малко да не умре и накрая така я оперираха,че вече и ин витро не може да прави... за мен ин витро е бизнес ,понякога нямаш никакъв проблем ,по скоро е на психическа основа,но те се опитват да те убедят ,да си го направиш и без него няма да станат нещата,мъжът ми е против заради религията ,имам клиентка колумбийка много набожна , католичка ,която е твърдо против инвитрото по същата причина Като мен....
Нивото като цяло тук не е никак добро 😅 Аз отговарям нямам проблем явно сме им много интересни ,но чак се чудя защо питат като знаят всичко ,аз доста се забавлявам чесно казано хубаво е да виждам различни хора за разлика от тях аз ги приемам ...

# 365
Питам, защото за мюсюлманите това е недопустимо. Исках да видя колко е религиозен, видях.

# 366
Питам, защото за мюсюлманите това е недопустимо. Исках да видя колко е религиозен, видях.
А добре щом си видяла да съм спокойна защо ме питаш тогава ? Вие ни познавате по-добре даже ако искам да науча нещо за мъжа си ще попитам теб 🤭😂
Щом си правиш от това извода зле е работата
Аз също съм против и аз ли съм фанатичка ?
Интересно какво значение има дали е религиозен или не аз живея с него не ти ? Ако искам ще живея и с терорист,извънземно или кон примерно.... Не знам защо толкова ви яде ех ех пуста българска злоба ..имам щастието да общувам с хора от цял свят и по-ограничени от българите няма повярвай ми като вървя по улицата и чуя българин млъквам ,със сънародници работа да си нямаш.... Убеждавам се и тук и мнението ми се затвърди .. всички мои познати в Испания са щастливи за нас никога не съм срещала расизъм нито към мен нито към мъжа си ,но причината ,е че интелекта им е доста по-еволюиръл от нашият очевидно...не слагам всички под общ знаменател както вие ,но това говори моят опит за една голяма част😉

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 22:44 от Sani90

# 367
Ти си с промит мозък. Доколкото си те спомням от преди години ( ти самата каза какъв ти е бил никнейма преди), сте се запознали в соц мрежи или подобно и на ниво чат те е омаял дотолкова, че да идеш с майка си в Тунис на първа среща с него. Що за влюбен или извинявам се, глупав, трябва да си, че да идеш в нечия чужда държава при нечии непознат мъж за да се видите реално.  И доколкото си спомням това беше и единствената ви среща до сватбата. Та да, мило момиче, той ти е промил мозъка още на ниво чат.

# 368
Ти си с промит мозък. Доколкото си те спомням от преди години ( ти самата каза какъв ти е бил никнейма преди), сте се запознали в соц мрежи или подобно и на ниво чат те е омаял дотолкова, че да идеш с майка си в Тунис на първа среща с него. Що за влюбен или извинявам се, глупав, трябва да си, че да идеш в нечия чужда държава при нечии непознат мъж за да се видите реално.  И доколкото си спомням това беше и единствената ви среща до сватбата. Та да, мило момиче, той ти е промил мозъка още на ниво чат.
О да абсолютно ,само че преди да се оженим бяхме двойка 2 години и се видяхме няколко пъти мътна ти е паметта Grinning от възрастта ще е ... И абсолютно ми е промит мозъка няма спор както казах ,вие ме познавате по-добре от всеки друг . Да точно така се запознахме и представяш ли си в очите на другите бях луда ,а тая лудост продължава вече 9 години ,с бурка съм верно ама все пак си го обичам.... Какво не прави човек в името на любовта 😍
Скоро смятам да си сменям и религията ,ако имаш проблем кажи и веднага си сменям намерението Blush вашето мнение е от изключително значение за живота ми

# 369
  • Paris, France
Не знам да се смея ли или да рева. За получаване на гражданство в държавите на ЕС няма никакво значение къде е сключен брака, стига да е законен в държавата, в която е сключен и да няма пречки според законодателството на ЕС държавата, от която ще се получава гражданство. Пречка в държавата на съпруга от ЕС може да не е пречка в друга ЕС държава, в която са се установили.

Френско и италианско гражданство се получават много по-лесно и бързо от българско. Българско гражданство в конкретния случай не може да получи мъжът и, защото не живеят в БГ и не знае български. Друга пречка е, че май изискваха да се откаже от предишното си гражданство ако не получава българско по произход. Не всеки би искал и могъл.
Интересно е това, че било недопустимо за мюсюлманите, защото в повечето ислямски страни in vitro техниките са много развити и се практикуват. Познавам стотици мюсюлмани, направили ин витро. Либийците преди 30г ходеха в Йордания за ин витро или в Египет. В Тунис има ин витро клиники от поне 35г, но може и повече. В Алжир и Мароко също. Може ли линк, че ислямът не приема процедурата ин витро? Зная, че Ислямът не приема сурогатна майка съвсем, освен ако не се ожени за бащата, не приема ин витро с гамети от други хора, но съвсем да не приема ин витро чувам от вас.

Католицизмът не приемаше доскоро ин витрото. Папата беше казал, че децата от ин витро нямали душа. Доообре. Моят мъж и аз не бихме правили ин витро. Той е католик и смята, че щом Господ не дава рожба е по-добре да отглеждаме роднинско дете или да си живеем двамата. Аз смятам, че е твърде изцеждащо за женския организъм, но и не държах да имам деца.

Повечето хора, които познавам и не приемат ин витро и особено по-инвазивните форми на оплождане като инжекция на сперматозоид в яйцеклетка не са мюсюлмани. В моето семейство са лекари, за които е твърде увеличаващо рисковете от увреждания на плода.

Децата ми смятат, че е загуба на ресурси на пренаселена планета.

Off - в Тунис абортите са законни и доскоро бяха единствената страна в Африка с безплатни аборти по желание. Не знам как минава ислямски. В Сирия, Ирак и Турция Ислямът приема много ранните аборти, до 40 ден от зачеване. Предлагаха ги в поликлиники преди 20-30г. Сега не знам.

Няма гаранция, че дълъг живот заедно ще осигури успешен брак. Като млада си мислех за опознаване, но сега виждам, че е 99% късмет.

За мъжа на Sani90 мислех, че ще я използва за виза и и го писах преди десетилетие. Постът ми сигурно седи. Ето, че не съм била права и вече има виза,но си седи с нея. Няма лошо да сме предпазливи, но една любов си заслужава ако не противоречи на принципите ни.

# 370
  • София
Nevena, яко те е напекло, ако искаш се смей, ако искаш - реви.
В крайна сметка смяташ същото като мен - оженил се за виза, за паспорт, все тая. За достъп до Европа става въпрос.
И като си толкова компетентна, я кажи кое е по-голяма "пречка" - да имаш брак в държавата по произход на европейския гражданин, или да вадиш и легализираш документи от африканска държава?
Не говоря за случая на Сани, да сме наясно.

За получаване на българско гражданство не се изисква да се откажеш от това по рождение, принципно да знаеш.

# 371
Не знам да се смея ли или да рева. За получаване на гражданство в държавите на ЕС няма никакво значение къде е сключен брака, стига да е законен в държавата, в която е сключен и да няма пречки според законодателството на ЕС държавата, от която ще се получава гражданство. Пречка в държавата на съпруга от ЕС може да не е пречка в друга ЕС държава, в която са се установили.

Френско и италианско гражданство се получават много по-лесно и бързо от българско. Българско гражданство в конкретния случай не може да получи мъжът и, защото не живеят в БГ и не знае български. Друга пречка е, че май изискваха да се откаже от предишното си гражданство ако не получава българско по произход. Не всеки би искал и могъл.
Интересно е това, че било недопустимо за мюсюлманите, защото в повечето ислямски страни in vitro техниките са много развити и се практикуват. Познавам стотици мюсюлмани, направили ин витро. Либийците преди 30г ходеха в Йордания за ин витро или в Египет. В Тунис има ин витро клиники от поне 35г, но може и повече. В Алжир и Мароко също. Може ли линк, че ислямът не приема процедурата ин витро? Зная, че Ислямът не приема сурогатна майка съвсем, освен ако не се ожени за бащата, не приема ин витро с гамети от други хора, но съвсем да не приема ин витро чувам от вас.

Католицизмът не приемаше доскоро ин витрото. Папата беше казал, че децата от ин витро нямали душа. Доообре. Моят мъж и аз не бихме правили ин витро. Той е католик и смята, че щом Господ не дава рожба е по-добре да отглеждаме роднинско дете или да си живеем двамата. Аз смятам, че е твърде изцеждащо за женския организъм, но и не държах да имам деца.

Повечето хора, които познавам и не приемат ин витро и особено по-инвазивните форми на оплождане като инжекция на сперматозоид в яйцеклетка не са мюсюлмани. В моето семейство са лекари, за които е твърде увеличаващо рисковете от увреждания на плода.

Децата ми смятат, че е загуба на ресурси на пренаселена планета.

Off - в Тунис абортите са законни и доскоро бяха единствената страна в Африка с безплатни аборти по желание. Не знам как минава ислямски. В Сирия, Ирак и Турция Ислямът приема много ранните аборти, до 40 ден от зачеване. Предлагаха ги в поликлиники преди 20-30г. Сега не знам.

Няма гаранция, че дълъг живот заедно ще осигури успешен брак. Като млада си мислех за опознаване, но сега виждам, че е 99% късмет.

За мъжа на Sani90 мислех, че ще я използва за виза и и го писах преди десетилетие. Постът ми сигурно седи. Ето, че не съм била права и вече има виза,но си седи с нея. Няма лошо да сме предпазливи, но една любов си заслужава ако не противоречи на принципите ни.
Благодаря ,че внасяш яснота по тези въпроси аз наистина не съм толкова запозната ,това са доста интересни неща дори не знаех за повечето . В много случаи невежеството и незнанието на хората изопачава мирогледа им за жалост ,винаги съм била широко скроен човек и мога да кажа,че това по-скоро винаги ми е помагало отколкото да ми е пречило бих искала хората да са по-широко скроени и да не съдят толкова останали ,а повече да се вглеждат в себе си!
Hug
И аз си мислех,че ще ме използва и много други сценарии са ми минавали през главата,но аз съм човек,който се впуска импулсивно в различни ситуации ,ако сгреша ще е се поуча,а ако всичко е наред ще съм безкрайно щастлива ,доста голяма авантюристка съм като цяло през целия си живот ,радвам се че мъжът ми излезе свестен и създадохме едно прекрасно семейство ,сега идва ред да го запълним и с дечица тогава щастието ще е пълно Heart Eyes Знам ,че 99% от приятелите ми ,близки и познати бяха скептични относно връзката ни и не ни даваха дори и няколко месеца ,а за мен времето мина неусетно ,когато човек е щастлив нито дните нито месеците нито годините имат значение Blush
В крайна сметка смяташ същото като мен - оженил се за виза, за паспорт, все тая. За достъп до Европа става въпрос.
И като си толкова компетентна, я кажи кое е по-голяма "пречка" - да имаш брак в държавата по произход на европейския гражданин, или да вадиш и легализираш документи от африканска държава?

За получаване на българско гражданство не се изисква да се откажеш от това по рождение, принципно да знаеш.
Аз ще ти кажа за моя случай ,по принцип щях да живея в Тунис ,но в последствие реших да отида в Испания ,така че за да дойде той по-лесно трябваше да сключим брак ,аз избрах Испания той ме последва ,така че разбира се ,когато единият иска да е с другия трябва да се сключи брак,за да заживеят заедно ,мъжът ми има виза отдавна и карта за постоянно пребиваване дори си купихме и собствено жилище на името на двамата ,целта при него не беше визата ,визата беше необходима ,за да живеем заедно дори и в България да живеехме ,за да пребивава там му трябва виза ... Мога да кажа,че мъжът ми е луд по мен и знам че визата никога не му е била от значение, важно беше да бъде с мен както казах в началото бяхме решили да заживея с него в Тунис....

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 23:49 от Sani90

# 372
  • Paris, France

За получаване на българско гражданство не се изисква да се откажеш от това по рождение, принципно да знаеш.¹
Ами не, след над десетилетна връзка, отдавна получена виза и закупено общо жилище в Европа не мога да казвам, че се е оженил заради визата. Писах, че тогава, преди повече от 10г го помислих. Сега не го мисля. Ясно съм го написала.

За какво да е "пречка" сключването на брак в африканска държава? При подаване на документи за виза Д или друга, най-малката пречка е превода и легализирането на брачното свидетелство. И в България, и в Тунис изискват купища документи от чужденеца, независимо от ЕС или от държава извън ЕС идва. Според мене няма никакво значение къде са женени, стига бракът да е законен.

Не следя българските имиграционни закони и законите за гражданство, но допреди 5г чужденец от държава извън ЕС, с която България няма подписан двустранен договор за взаимност, трябваше да се откаже от гражданството си при получаване на българско гражданство по причина, различна от български произход. За това, което пиша съм 100% сигурна. Може ли линк към новото положение?

Във Франция, например, френско гражданство благодарение на брак се получава след 1 или 2 годинин брак с декларация и няма изискване за отказ от настоящото гражданство. Ако двойката има дете няма срок (от 1 или 2г след сключване на брак). Преди 20г нямаше и изпит по френски език. Много е по-лесно и бързо от българското и ако мъжът и искаше европейски документи, щеше да му бъде 10 пъти по-лесно да ги получи от брак или бебе с френска гражданка. Също и с испанска, италианска, скандинавска и някои други. С френска гражданка не му трябва превод, тъй като във всяко кметство и всякаква администрация могат да му издадат документа на френски език.

# 373
  • София
Хайде да прекъснем тази не особено полезна дискусия.
Сани казва, е е щастлива и толкоз. Сега, аз също  не вярвам, но тя да си живее живота, който е избрала. Сега, аз не бих могла, защото съм толкова независима и обичам свободата си, че ще скоча само, ако някой ми каже, че детето ми трябва да се казва някакси, камо -ли да ми наложи религия, бурка, обрязване или друго. Ако ще и християнски тертип да е, да ходи на църква примерно. Бъррр! Директно ще му дам начална скорост. Проблемът е, че някои държава (най-вече мюсюлманските) имат закони за децата и реално те са тяхна собственост, та... Аз съм с едно наум, пък всеки да си решава. Колко книги сме чели, колко историии сме гледали, няма да забравя жената, която, за да се спаси от насилие и унижения остави сина си там. И вече беше казала, че като знае в какво ще го превърнат дори на ѝ е мил. Не знам, за мен е огромна трава да се откажеш от детето си. Да не говорим какво е преживяла, когато още е прясно.
Но пък има жени, дето в 21ви век живеят 6 човека в една стая, коне с..ат пред тях и си топлят вода на печката. Говоря за един определен етнос. И те са си ок с това, и децата им ще са така и внуците. За мен е неприемливо, пък...
Всеки да се оправя и да си живее с изборите. Да, мъчно ми беше и за онази жена, не можеше да си види близначките, оставени при баща си в мюсюлманската държава, ама... Сигурно и на нея са говорели, писали, ама тя не слушала. И сега "олееле, какво стана". Не ме разбирайте погрешно, не го оправдавам, ама... тя тая глава на раменете ти не е за украса, а вътре би следвало да има нещо, което ноже да мисли. Да дава оценки и да те кара да взимаш адекватни решения.
Единствено самите жени-мюсюлманки съжалявам, защото те избор нямат, но пък са израснали така и така ще живеят и отгледат децата си. Другите, които не са и имат данни какво е (все пак имаме книги, интернет, новини и прочее) и са си взели съответните решения си е за тяхна сметка. А и  пак казвам, няма лошо да ти се харесва този начин на живот. Защо и как  не знам,но хора всякакви. На мен през ум не може да ми дойде да живеясъс свекъри, но някои са доволни (по нагоре в темата имаше случай, че жената слугува и е доволна). Тя не разбира, че може да не е така и е доволна от случващото се. Както, онзи етнос. Това е. Те не знаят, че има друг живот.

# 374
Разкостихте я Сани. Жената дава различна гледна точка и обяснява, че е щастлива в брака си, тук се убихте да й доказвате колко е нещастна и как си е прецакала живота.

Не съм имала отношения с друговерци макар аз самата да не съм вярваща и практикуваща християнка, но все пак уважавам чуждите избори и не ги заклеймявам само защото моите са били различни.

За авторката на темата, която е много религиозна би било грешка да се обвързва не само с мюсюлмани, но и с непрактикуващи християни. Трябва да си търси себеподобен иначе връзката няма да я бъде и ще й донесе само разочарования.

Общи условия

Активация на акаунт