Връзка между вярваща християнка и полу-мюсюлманин?

• 12 402
  • 377
  •   1
Отговори
# 345
Аз съм кръщавана, но не првктокувам никакви църковни обреди, не ходя на литургия, не се изповядам, не постя. Както казваш, децата ги правят там някакви, според религията на родителите, и те после вече, ако открият Бога, стават вярващи и практикуват съответните ритуали.
Сигурно наистина е дразнещо за теб да се коментира негативно бракът с мюсюлманин, но и ти ни заблуди малко, твърдейки, че и двамата не сте религиозни, а после стана ясно, че мъжът ти все пак не е съвсем и че не се поставя под въпрос какви ще бъдат децата ви.

Затова дадох за пример двойки от различен етнос, които съвсем наистина не са религиозни и няма дилема какви ще са децата, просто ги възпитават светски и така.

Иначе изборът ти си е лично твой и най-важно е ти да си доволна,  никой не може да ти налага нищо по тоя въпрос.
Но темата на авторката е друга, тя със сигурност няма да е окей децата и да са мюсюлмани.

# 346
Аз съм кръщавана, но не првктокувам никакви църковни обреди, не ходя на литургия, не се изповядам, не постя. Както казваш, децата ги правят там някакви, според религията на родителите, и те после вече, ако открият Бога, стават вярващи и практикуват съответните ритуали.
Сигурно наистина е дразнещо за теб да се коментира негативно бракът с мюсюлманин, но и ти ни заблуди малко, твърдейки, че и двамата не сте религиозни, а после стана ясно, че мъжът ти все пак не е съвсем и че не се поставя под въпрос какви ще бъдат децата ви.

Затова дадох за пример двойки от различен етнос, които съвсем наистина не са религиозни и няма дилема какви ще са децата, просто ги възпитават светски и така.

Иначе изборът ти си е лично твой и най-важно е ти да си доволна,  никой не може да ти налага нищо по тоя въпрос.
Но темата на авторката е друга, тя със сигурност няма да е окей децата и да са мюсюлмани.
Благодаря това имах предвид ... Мъжът ми не е религиозен ,но това в по под разбиране в точно този тип бракове ,а за авторката мисля че се отказа от този тип мъже според това ,което сподели последно ,ако наистина е религиозна няма как да се получат нещата с друговерец,мой съвет да си търси същият като нея и да си ходят на църква заедно ,ако ли не връзката им няма да продължи дълго

# 347
  • Paris, France
В държавата Тунис, колкото и да е светска, децата ще се водят мюсюлмани дори и той да си е сменил религията. Щом по рождение е писан мюсюлманин, мюсюлманин си умира. В северна Африка и държавите, следващи малекитски Ислям, мюсюлмани са по рождение и децата на  мюсюлманка от мъж с друго вероизповедание, дори и тя да е съгласна те да го изповядват. Once muslim, always a muslim. Децата си остават мюсюлмани за всичко, което касае гражданския им и семеен живот, от брак, през наследяване, та до погребение. Нейният мъж не може да промени законите и порядките. Пълнолетните им деца в Европа ще са свободни да практикуват религия  или не, да се изнесат, да се разпореждат с имуществото си и да оставят завещание според местните закони.

В Тунис мюсюлманин не може да наследи не мюсюлманин, както и не мюсюлманин да наследи мюсюлманин. Съответно за имотните тунизийци не е особено благоразумно децата им да се водят от друго вероизповедание.

Имам доста съседи от Северна Африка с имоти там, чиито деца приеха други религии. Само един открито обяви това в държавата на баща си, като знаеше, че там нищо няма да наследи 🤣🌞.

# 348
  • София
Само да вметна, насоките за живот в Библията са писани в друго време и се отнасят за Близкия изток, където са писани. Яж мазно свинско на 40 градуса Grinning. Обрязването също, не са имали вода за пиене, какво остава за миене и къпане. Обрязването на момчетата си е имало съвсем логично обяснение. За женското вече е чисто варварство, но то не е в Библията, нали така?

# 349
Тук не спорим коя вяра е истинна и коя не. Просто казваме, че всяка жена влязла във връзка с мюсюлманин трябва да знае какво значи това и какви биха били евентуалните последици за децата ѝ. Трябва да се проучва внимателно човекът, семейството и културата.

Например, ако имат дъщери, ще има ли натиск над тях, макар уж добронамерен, да се забулват? Бащата е ларж за себе си да има гадже християнка, но ще позволи ли на щерките да имат гаджета на свой ред? Ще могат ли да се омъжат за немюсюлмани без драми в родата, да работят, да пътуват сами или с приятелки по света? Да имат татуировки и пиърсинг, ако решат? При евентуален развод при кого ще останат децата? И т.н.

Специално мъжът на Сани, както не беше религиозен, колкото повече пише за него, толкова повече става ясно, че си е много типичен мюсюлманин. Дори се опитва да ѝ пробутва ислямска апологетика.

Скрит текст:
Сани, аргументът за “изменените” Евангелия е доказано неверен. От професионални историци и учени, занимаващи се с литературен анализ и реконструкция на древни текстове. Включително атеисти и нехристияни. Просто това е научният консенсус и няма сериозен учен, който твърди обратното, без значение дали е вярващ или не.

Евангелията са най-многобройните и пълни древни ръкописи, с които разполагаме. Няма друг древен текст, от който да имаме повече и по-стари копия в такива обеми. Текстът навсякъде е почти идентичен, с минимални, незначителни разлики, които не засягат нито една християнска доктрина. И нито една разлика не засяга разпъването, смъртта и Възкресението на Христос, както твърдят мюсюлманите.

За сравнение — най-старото запазено копие на “Метафизиката” на Аристотел е чак от 10 в. или едно хиляда години след смъртта му. А никой не се съмнява, че текстът е променян спрямо оригинала. Най-старият запазен ръкопис от Новия Завет е от втората половина на 2 век, фрагмент от Евангелието на Йоан. А най-старата запазена пълна Библия със Стар и Нов Завет е от 4 в. Преди това има още много отчасти запазени Евангелия.

Това е любим и стандартен аргумент на исляма и повечето мюсюлмани дори не знаят, че е фактологично грешен. Разбира се, може да спорим дали Евангелията описват истински събития, но няма спор дали текстът, който четем днес, е оригиналният. Всичко това може да се провери с бързо търсене в Гугъл.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 22:10 от Clare

# 350
# 351
Абсолютно съгласна с последното мнение. А тя самата звучи много истерично и промито. Познавах такъв уж не религиозен, и колкото повече говореше се виждаше, че е религиозен и от различна култура. За себе си  всеки може да избере каквото иска, но жалко, ако обрича на това децата си.

# 352
Тя е приела участта си да следва мъжа си и да се съобразява с манталитета на мюсюлманите. Така ще си живее, без да има правото на дума за децата си. Ще се съобразява цял живот. Направила е избор и явно и харесва.
Но на мен изобщо не ми харесва такава роля и затова си имам своите избори.

# 353
Тук не спорим коя вяра е истинна и коя не. Просто казваме, че всяка жена, влязла във връзка с мюсюлманин, трябва да знае какво значи това и какви биха били евентуалните последици за децата ѝ. Трябва да се проучва внимателно човекът, семейството и културата.

Например, ако имат дъщери, ще има ли натиск над тях, макар уж добронамерен, да се забулват? Бащата е ларж за себе си да има гадже християнка, но ще позволи ли на щерките да имат гаджета на свой ред? Ще могат ли да се омъжат за немюсюлмани без драми в родата, да работят, да пътуват сами или с приятелки по света? Да имат татуировки и пиърсинг, ако решат? При евентуален развод при кого ще останат децата? И т.н.

Специално мъжът на Сани, както не беше религиозен, колкото повече пише за него, толкова повече става ясно, че си е много типичен мюсюлманин. Дори се опитва да ѝ пробутва ислямска апологетика.

Скрит текст:
Сани, аргументът за “изменените” Евангелия е доказано неверен. От професионални историци и учени, занимаващи се с литературен анализ и реконструкция на древни текстове. Включително атеисти и нехристияни. Просто това е научният консенсус и няма сериозен учен, който твърди обратното, без значение дали е вярващ или не.

Евангелията са най-многобройните и пълни древни ръкописи, с които разполагаме. Няма друг древен текст, от който да имаме повече и по-стари копия в такива обеми. Текстът навсякъде е почти идентичен, с минимални, незначителни разлики, които не засягат нито една християнска доктрина. И нито една разлика не засяга разпъването, смъртта и Възкресението на Христос, както твърдят мюсюлманите.

За сравнение — най-старото запазено копие на “Метафизиката” на Аристотел е чак от 10 в. или едно хиляда години след смъртта му. А никой не се съмнява, че текстът е променян спрямо оригинала. Най-старият запазен ръкопис от Новия завет е от втората половина на 2 век, фрагмент от Евангелието на Йоан. А най-старата запазена пълна Библия със Стар и Нов Завет е от 4 в. Преди това има още много отчасти запазени Евангелия.

Това е любим и стандартен аргумент на исляма и повечето мюсюлмани дори не знаят, че е фактологично грешен. Разбира се, може да спорим дали Евангелията описват истински събития, но няма спор дали текстът, който четем днес, е оригиналният. Всичко това може да се провери с бързо търсене в Гугъл.
Мила мъжа ми няма какво да ми пробутва тъй като вече сме семейство от сумата и години има някои неща в религията ,които винаги ще си останат колкото и да е светски и отворен към света ,той е вярваш ,но не практикуващ надявам се да разбереш разликата ...той не яде свинско ,но не прави и Рамадан ,не се моли никога ,празнуваме моите празници като Коледа и Велик Ден никога не ми е забранил нищо! Относно забулването на момичетата ,той е против просто не му харесват забулени жени,ако толкова ги харесваше ,щеше да си вземе забулена жена .. относно това дали дъщерята може да се омъжи за друговерец това е забранено по принцип ,мъжете само могат ,но тъй като живеем в Европа ,ако имаме дъщеря мъжът ми няма да налага мнението си ,защото отново казвам не е фанатик,ако беше такъв нямаше да е с мен... При евентуален развод децата остават при мен тъй като бракът е сключен в България и живеем в Испания тук няма нищо общо религията.....Тези неща аз лично съм ги говорила с него и съм наясно с неговото мнение ! Няма кво да ми пробутва и набутва ... Айде спрете със спекулациите и абсурдните си изказвания
Тя е приела участта си да следва мъжа си и да се съобразява с манталитета на мюсюлманите. Така ще си живее, без да има правото на дума за децата си. Ще се съобразява цял живот. Направила е избор и явно и харесва.
Но на мен изобщо не ми харесва такава роля и затова си имам своите избори.
Ами да права си ти не си аз 🤷 С никой не се съобразявам женичке ,думата имам колкото мъжа си дори аз съм по-трудният характер от двамата ,ще спреш ли да приказваш глупости по мой адрес и да си измисляш несъществуващи неща ? Аз също мога да си измисля за теб например ,че си толкова нещастна в живота ,че никога не си имала щастието да изпиташ истинска любов ,разведена си и си гледаш децата сама ,а мъжът ти е бил някой Бай Ганьо 👌и аз започвам да говоря каквото ми дойде ок ?
Абсолютно съгласна с последното мнение. А тя самата звучи много истерично и промито. Познавах такъв уж не религиозен, и колкото повече говореше се виждаше, че е религиозен и от различна култура. За себе си  всеки може да избере каквото иска, но жалко, ако обрича на това децата си.
Аха яко ми е промит мозъка коя съм аз да споря с теб Grinning  и да доста съм истерична с тая бурка ,от която цял ден се потя и ти са си с бурка и да пишеш с ръкавици няма да ти е лесно

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 22:09 от Sani90

# 354
Женичке, личи ти колко си щастлива. Достатъчно ми беше, благодаря.
Затвърждавам си мнението, че за мюсюлмани се лепят едни точно такива като теб. 🙂
Сама се обрисува.

# 355
Затвърждавам си мнението, че за мюсюлмани се лепят едни точно такива като теб. 🙂
Сама се обрисува.
О не ,скъпа ти не познаваш по-добре дори познаваш по-добре мъжът ми от мен самата Woowww  аз нямам какво да се описвам вие го правите чудесно ,ако тази вечер ще спиш спокойно такава съм каквато казваш ,ще ти угодя ,а сега можеш да продължиш с безмисления си живот напред спокойна ,че съм една робиня и децата ми ще бъдат същите роби Hug

# 356
  • София
Оженили сте се в България за да вземе европейски паспорт или?

# 357
Сама се обрисува.
Женичке, мила, скъпа.. 😂 човек, когато е щастлив става по-благ, а не настървен.

# 358
Сани, мъжът ти какво мисли за ин витро ?

# 359
Сани, разбира се, че ти най-добре познаваш мъжа си и се надявам всичко да е така, както казваш. Има множество успешни смесени бракове и в личен план ви желая щастие и всичко най-добро.

Пиша по-скоро в общ план, защото познавах семейство, в което родителите бяха разведени от години и майката и децата си живееха спокойно в западна Европа. И един хубав ден майката отиде на гости на родата в Ливан и не можаха да се върнат много време, защото се оказа, че бащата е издал ограничителна заповед и непълнолетните му деца не могат да напускат държавата без негово съгласие. Майката беше с вързани ръце. Някои неща са въпрос и на законодателство, не само на религия и лични убеждения.

Друго семейство, както бяха съвсем леко религиозни, празнуват си празниците, но жените не се забулват, учат, работят си и прочее, но един ден рязко и изневиделица омъжиха щерката за първи братовчед, директен внос от Азия. Не толкова заради вярата, а заради “какво ще кажат хората”. Тук не е въпрос дори толкова на вяра, а на култура. Между другото, бащата на момичето беше медицинско лице и знае как работи генетиката. А внучето му днес има сериозни генетични увреждания.

Познавам и много наистина светски мюсюлмани и бивши такива, но те не са проблемът и няма какво да ги обсъждаме.

Общи условия

Активация на акаунт