Връзка между вярваща християнка и полу-мюсюлманин?

• 12 124
  • 377
  •   1
Отговори
От известно време в спортната зала имаме закачка с един много симпатичен мъжага. Има тръпка, разбираме се с един поглед, довършваме си изреченията, смеем се много.. Рядко изпитвам такова чувства към някой, като цяло съм темерут и не допускам лесно хората, но той е от онази порода мъже, които просто ме привличат!

Вече имам и покана за среща от него, но... както винаги става, има нещо, което ме притеснява- не живеем в перфектен свят..

Та, оказа се, че господинът е наполовина руснак (имам афинитет към тях по принцип,), но и наполовина албанец, тоест мюсюлманин по бащина линия. Разпитах го дали е вярващ, той сподели, че не се е причислил към нито една религия и живее като атеист, толерантен е и към едните, и към другите.

Това, което мен много ме тревожи, е, че аз съм активна християнка, много държа на традиции, празници, ходя на църква и т.н. За мен е важен църковен брак, кръстени деца и т.н. Знам, че още е прекалено рано за тези разговори с него, но като всяка жена на моята възраст- 35г, си представям по-сериозни отношения и гледам в перспектива!

Струва ли ви се невъзможна такава връзка? Имате ли примери за успешни отношения в тази вариация? Струва ли си да опитам, или да оставя отношенията приятелски?

# 1
много държа на традиции, празници, ходя на църква и т.н. За мен е важен църковен брак, кръстени деца и т.н.

1. Едва ли човекът ще ти забрани да си вярваш, ходиш на църква, боядисваш яйца, палиш свещи или кръстиш децата си. Ако не го мъкнеш с теб насила, не го караш да рецитира отче наш бутнат от сън и да знае по памет на коя икона коя свещ се слага и да пости с теб по 5 пъти в годината - не виждам какъв е проблемът.

2. Отиваш на срещата и с устата го питаш - Пешо, абе ти като си атеист, как гледаш на връзките с религиозни хора?

При отговор - а не, такива луди не ми трябват - казваш "благодаря за кафето, ще се засечем някой път."
При отговор - нямам проблеми - казваш "другата сряда съм свободна за кафе" 🤷

# 2
  • Далечният изток
Леле, някои хора ме изумяват просто....
Абе жена, на 35 години си, не на 15. Отиваш на среща да се забавляваш, не да се жениш. Ти във всеки, с когото се заговориш, виждаш бъдещия си мъж ли?! Хайде по-сериозно де.

Оффф довършваме си изреченията, смеем се много - все едно Ревоукър го е писал...

# 3
  • София
Излез, виж какво ще стане, времето ще си покаже.
Не слагай тигана и спри да бълнуваш за кръстени деца.

# 4
Съвсем нормално е една 35 годишна жена да има очаквания, не само аху- иху. Не вярвам да ти посегне на вярата. Дано имаш късмет, че нямаш време за губене.

# 5
  • Out of the Mix
Душка, щом толкова те кефи мъжчето, първото, което трябва да направиш е да видиш имате ли съвместимост. Слагай най-секси дрешките, лято е, разголенка, съблазняваш, смеете се, както казваш и започвате да се изпълвате до дъно, да видите ще си паснете ли и като размери. Аз това бих правил на твое място. Лято е, хормоните бушуват.
Грам не ми дреме за религията й, дали ще се женим, или не, изобщо не му е мястото и времето за такива мисли на етап свалка. Щото след него може и 10 г. след това да не срещнеш някого толкова да те пали. Животът ни е един. Събота съм на 12 часов купон, понеделник рано пътувам за морето за друг 48-часов, вкл. и шофиране 1000 км., тъкмо да се тествам ще издържа ли. SmileSweat Smile

# 6
Аз да ти кажа, че нямате връзка. Все още не.  И ако искаш да имате връзка те моля сърдечно да не му говориш за нероден
Петко, църковен брак и кръщене.
А ако имаш съмнения дали изобщо искаш връзка по-добре не го прави. Ако дори за момент се срамуваш и притесняваш от това, че баща му е албанец и мюсюлманин то изобщо не му губи времето. Не е честно.
Това го пиша, защото от написаното разбирам, че не отиваш за да го опознаеш и да се забавлявате, а отиваш с нагласата за обвързване. Успех!

# 7
  • Somewhere far away
Кви хормони ? Всички са скапани, изморени, изнервени и едвам мърдат всички в тия жеги - той за хормони ми говори.

# 8
  • София
И няма да ме вземеш, ТАКА ЛИ?

Вярващата - до брак и кръщавка ли ти стига вярата, или си се потопила в тайнствата, причестяваш се, постиш, черкуваш се, приела си я в сърцето и битието си?

# 9
  • София
Познавам два real life случая на "Не без дъщеря ми" и съм с 1001 наум за връзка с мюсюлмани. Да не кажа направо, че си е тотално не.
Една на 35 е нормално да има система от принципи и вярвания и призивите да ги зареже временно, че да успее да свали мъжа, ми звучат унизително. Също така не ми се вижда ненормално на тези години първите срещи да не са само аху-иху и разговори за времето, които плавно преминават в разговори за полягване заедно.
Taка че за мен - не.

# 10
Ако си истински вярваща, ще си търсиш мъж с подобни разбирания и ценности.

Ако искаш да имаш християнско семейство и деца, по-добре прояви търпение и търси на правилните места.
Не си губи времето с хора, с които нямате общи виждания по основните въпроси защото при сериозна връзка и брак нещата могат да ескалират.И ескалират.
Според мен е добре да си търсиш дългосрочен партньор. И няма лошо картите да са сложени на масата от рано. От много компромиси накрая става нетърпимо.
И няма такова нещо като полу мюсюлманин.

# 11
  • Somewhere far away
Чакайте малко. Нали той е казал , че не е вярващ. Тогава какво значение има от коя нация е и какъв е бил рода му по бащинска линия или майчинска линия ? Пак в крайности изпадате ми се  струва. Може в една семейство всички да са вярващи, или само  единия родител,  пък детето като порасне на достатъчно голяма възраст и му дойде  акъла си преценява в какво да вярва и дали да вярва. В Китай да не би всички да са будисти. стига глупости. И каакво да ги оплюваме че са мюсюлмани или християни или няма значение какви само защото са се родили в такова семейство  или такава държава ли?

# 12
  • София
Аз не виждам проблем в него, а в нея, евентуално и родителите ѝ.
За мен “силно вярващите” без значение религия са си тегоба. И съветвам да се събират с подобни.
Защото истински вярващите са с отворени сърца и мироглед.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 22:18 от Ms.Gorgeous

# 13
  • Далечният изток
Ние не ги оплюваме. Тя има съмнения.
Един мъж я поканил на среща и айдееее - брак, деца, кръщенета...

# 14
  • Paris, France
Полу-мюсюлмани няма. Мъжът вече ти е казал, че не вярва и това го причислява към агностиците или атеистите.

След като си силно вярваща християнка, нямаш работа по срещи, че и с несподелящи твоите вярвания. Намери си мъж с твоите вярвания и разбирания и се венчайте. И никакви блудства и сексове до венчило! Голям грях е.

Дай обява в християнски сайт на съответното  течение или говори със свещеника да ти представи кандидат-жених!

С мъжа ми сме в подобна връзка, но аз не пожелах да се кръстя, църковен брак, кръщенета за децата итн и той прие. Сега почна да ходи на църква, но сам. Няма да сте щастливи като ти е толкова важен църковния живот, а и си на 35, а не на 15г.

Общи условия

Активация на акаунт