Връзка между вярваща християнка и полу-мюсюлманин?

• 12 359
  • 377
  •   1
Отговори
# 45
Какви са тези обобщения? Познавам и руснаци, и албанци добри мъже, които се грижат за семейството си, интелигентни хора.

# 46
  • София
Руснаците и полу руснаците са сладки, защото са възпитани на отношение към жената - ухажване, канене на среща - всичко както си трябва, за разлика от доста българи.
За съжаление "на второ четене" излизат пораженията от руските мамаши - липса на любов, криене на емоции, объркани емоции- абе, тежко е положението.

# 47
Какво ли още ще видят очите ми с такива теми🙄 и най-вече коментари от типа:"притеснява ме, че е руснак"...Що?

Явно не си общувала отблизо с руски свекърви. Аз имам 2 приятелки рускини, които СА свекърви, та съм виждала немалко от първи ред. Имаме и приятели руснаци. И от двата пола. Може да са прекрасни приятели, но  не си представям да са ми роднини.
Албанско семейство също имаме близко. Извини средата си са супер. В средата си също, но там видимо си личат едни патриархални отношения, които у нас отдавна ги няма. Интелигентни хора са. Работещи за тяхното външно министерство. Ама да не се съберат с роднини и ти да си там.
Религията няма общо, а манталитетът.

Със сигурност съм общувала много повече поради други причини😀😀
Познавам много такива, както познавам и БГ свекърви😀

# 48
Един от съквартирантите ми в уни-то беше немски турчин, роден в Германия. Много ларж, душата на компанията, деен, активен.  Твърдеше, че не е религиозен. Излизаше само с немюсюлманки.
Когато семейството му реши, че трябва да се задоми, уж сериозната му връзка с руса и синеока шведка приключи скорострелно и му намериха 18г девствено момиче от някакъв каменен град в Анадола, препоръчано от родата.

Въпросът с майка му е повече от уместен и не по-малко притеснителен от “полу”-религията му. Но има и друго нещо - той с какъв статус пребивава в страна-членка на ЕС? Защото може просто да иска необвръзващ секс, може да си търси истинска връзка, но може и да иска да си уреди безвизово превиваване в ЕС и една отчаяна жена може да е идеален трамплин.
Та, малко критично мислене и внимание няма да навредят.

Обаче извън религията, майка му и потенциални задни мисли за уреждане на статут, най-големият проблем за мен е бързината и отчаянието ти. Стряскащо е, аз ако съм мъж ще избягам с 200.

# 49
  • София
Даниела, ако другата причина е произход или близки роднини с такъв произход, нормално е да не отчиташ разликите така, както хора извън общността.
БГ свекърви са много страшни за чужденките също.

# 50
  • София
Я питай в “С един ли същи мъж излизаме” и приятно четене.

# 51
Там на какви неща се начитам. JoyJoy

# 52
  • София
Ама, много ясно. Някаква екзотика в залата подал кукичка и мряната клъвнала.

# 53
Тоест ако ти искаш да кръстиш детето си или да отидеш на църква, ако той наистина е атеист, би трябвало да не му пречи.

Детето все пак ще бъде и негово. Аз съм атеист и не искам децата ми да бъдат кръстени. Съответно това беше разговор и с мъжа ми, който също не е вярващ. Имаше малко проблеми с роднините му, които постоянно говореха как трябвало да се кръсти детето.

Моят мъж, нищо че би искал да кръстим детето, уважава мнението ми, че бих се съгласила, само ако тя поиска. Това е единственото ми условие, тъй като животът си е нейн, ако почувства нужда от такава принадлежност - Ок, отиваме, в никакъв случай не бих се наложила на нея или на когото и да било с моето си мнение. Аз самата също съм кръстена. Това според мен поне, означава да си атеист - тоест да си извън играта.

# 54
  • София
Скрит текст:
Един от съквартирантите ми в уни-то беше немски турчин, роден в Германия. Много ларж, душата на компанията, деен, активен.  Твърдеше, че не е религиозен. Излизаше само с немюсюлманки.
Когато семейството му реши, че трябва да се задоми, уж сериозната му връзка с руса и синеока шведка приключи скорострелно и му намериха 18г девствено момиче от някакъв каменен град в Анадола, препоръчано от родата.

Въпросът с майка му е повече от уместен и не по-малко притеснителен от “полу”-религията му. Но има и друго нещо - той с какъв статус пребивава в страна-членка на ЕС? Защото може просто да иска необвръзващ секс, може да си търси истинска връзка, но може и да иска да си уреди безвизово превиваване в ЕС и една отчаяна жена може да е идеален трамплин.
Та, малко критично мислене и внимание няма да навредят.

Обаче извън религията, майка му и потенциални задни мисли за уреждане на статут, най-големият проблем за мен е бързината и отчаянието ти. Стряскащо е, аз ако съм мъж ще избягам с 200.

Почти всички са така. Трябва да са минали поне няколко поколения мюсюлмани, които не са религиозни и вярващи, за да има някаква "застраховка", че няма да стане като в някой кофти роман.
Понеже са е*ливи мъжете им, са се научили да лъжат вълшебно какви модерни хора са, колко са ларж, как въобще не вярват. Ама само докато не те впримчат, тогава обръщат палачинката. Или семейството се обажда.

# 55
  • София
Страшни са омайвачи. Турци, мароканци, сирийци - израснали са сред жени и много добре знаят какво да кажат и какво да направят, че да им върже една жена. Следва връзка от няколко месеца, цветя и секс. И после изведнъж - пуф, изчезва, тъй като мама и тате са го викнали на отчет.

# 56
Турците наистина са много зависими от майките си (няма да обобщавам, но да кажем поне 85% от тях). Имам един познат, който има пет жени зад гърба си. С всяка се е развеждал около година след сватбата, щото майка му не ги харесвала

# 57
Човека джихадист го изкарахте, пък той и идея си няма че вече сватбата е спретната, имена на децата са избрани, кръщенетата подготвени 😃.
 Да, много са зависими от семействата и общността, но колко са мюсюлманите по света? Не може всичките да са такива тирани и побойници с жените си(обаче техните жени са покорени де).

# 58
Е, чак пък тиран и насилник... Мюсюлманите от балканските страни, включително и тези, които живеят тук в България, нямат много общо с онези от Турция. Те са по-съвременни и по-свободни в мисленето си. Разбира се, има и изключения, но и авторката казва, че момчето не е от такова семейство

# 59
Абе и "вярващите християнки" не са по-малък таралеж в гащите.
Човека е казал, че е атеист, но тя през нейната призма търси къде точно да го позиционира между Мохамед и Джийзъс.
Че и "връзка"... след две приказки в джима.
Сетих се за един филм с две монахини...

Общи условия

Активация на акаунт