Връзка между вярваща християнка и полу-мюсюлманин?

• 12 374
  • 377
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Може и да не е насилник. Но консервативен, който се прави на много модерен - почти съм сигурна.

# 61
  • София
Може пък да си е съвсем съвременен човекът и да не му пукащ за произход и религия, но да не желае семейство, а неангажиращи връзки.
На 35+ може да има жена и деца даже.

# 62
  • Deutschland
Е, чак пък тиран и насилник... Мюсюлманите от балканските страни, включително и тези, които живеят тук в България, нямат много общо с онези от Турция. Те са по-съвременни и по-свободни в мисленето си. Разбира се, има и изключения, но и авторката казва, че момчето не е от такова семейство

Разходи се из селата около Гоце Делчев, Белица и пиши пак.

# 63
  • София
Или просто Велинград. Уж са много модерни, обаче гледат на жените супер ограничено - или са за женене, или са к....

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 15:49 от Rockstar

# 64
Аз не знам защо се бъркат религия с култура. Това, че е атеист, не пречи да прилага разни албански мурафети, които не са особено приятни. И изобщо комбинацията руснако-албанец, ме настройва да си мисля за някой, който обича водка и жени, и умел в шменти-капели. Дори и за едното такова ( без сватби и кръщенета) не бих рискувала на нейно място, защото ако вземем под внимание албанското в него - после нИ моЙ сА отърва. Лепки са.

# 65
Ох, таз’ жена след тези коментари си представям как отива на срещата и … “я да ми се махаш от главата с тая руска майка и албански шменти-капели … ааа таквоз … ютия!”
като в този виц https://www.facebook.com/watch/?v=980859167032593&vanity=todorov.kitodar

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 17:33 от Di Soleil

# 66
По принцип албанците не са мюсюлмани. Те не са никакви. И да има вярващи са много малко. Единствената държава в света, която е забранила религията със закон. По времето на Енвер Ходжа. Сега наследниците на тези атеисти и те са такива. Едва ли ще имаш проблем с религията, но виж с традициите може да имате противоречия.

# 67
Може би зависи какъв точно албанец е, но в последните години ми прави впечатление навлизането на исляма в една Македония и то не говоря за албанци и босненци примерно.

# 68
  • Paris, France
Страшни са омайвачи. Турци, мароканци, сирийци - израснали са сред жени и много добре знаят какво да кажат и какво да направят, че да им върже една жена. Следва връзка от няколко месеца, цветя и секс. И после изведнъж - пуф, изчезва, тъй като мама и тате са го викнали на отчет.

Никак не съм съгласна и в детските си години съм живяла сред много сирийци, ливанци и мароканци. Във Франция мароканци не липсват, при това второ и трето поколение, чиито семейства са направо асимилирани и пак не се котират за брак с местните жени, с които биха искали да се оженят.

Сиро-ливанците се котират с портфейлите, особено в България и Южна Америка и става дума за устроени и образовани, не някой новопристигнал от село.

Мароканците и другите сеяерноафриканци се славят с дебели прътове, та по тази линия се котират за секс, но за повече трудно. Много от тях, на възрастта на сина ми, ми се оплакват от липса на интерес от страна на момичетата и грубо отхвърляне. Повечето осъзнават, че е заради ръст, но и синът ми е ня техния ръст, мургав, я няма техните проблеми с момичетата. Виждам черни, високи под 1.80 с момичета. За мароканец е изключителна рядкост. Само някой от фитнес залата се обзавежда с такива като авторката и временно.

Мене турчин и сириец не са успели даже да ми се харесат, камо ли да ме омаят. Мароканци съм харесвала и съм се влюбвала в тях като момиче, но с ясното съзнание, че няма да има ни Аржентина, ни шопинг в Ню Йорк, ни финансови инжекции, камо ли брак и дете. В Мароко с мароканец не бих се показала пред съседките, нито искам да виждам майка му. Кайф.

# 69
Не си усложнявайте живота...

# 70
Албанците не са араби, пакистанци или северноафриканци. Нито дори турци. Косоварите, македонските албанци и тези в диаспората са по-вярващи, да, но тези в страната-майка са може би най-нерелигиозните “мюсюлмани” в света.

Според преброяването от 2023 г. мюсюлманите са едва 51%, останалите са християни, нерелигиозни и атеисти. А от мюсюлманите доста са бекташи (ислямски суфистки орден, възникнал през 13 в. в Албания, колкото да се водят мюсюлмани за пред турците, общо взето симпатичен балкански синкретизъм — шепа християнство, чаена чаша ислям, два литра предаврамистични езически традиции и щипка мистицизъм, сунитите дори го считат за ерес, защото има светци, текета, икони, местни култове и т.н.) или силно повлияни от бекташите. Отделно войнственият атеизъм на Енвер Ходжа си е свършил работата, както и силният национализъм от 19 в. и омразата към османците. Неслучайно си имат една поговорка — “Религията на албанеца е Албания/албанизма”.

При тях повече би ме притеснявал тежкият балкански патриархат, не толкова религията. Ако е от по-градска среда — разните шменти-капели и мутроподобни изпълнения на дребно. И руската свекърва, както са писали другите.

# 71
Даниела, ако другата причина е произход или близки роднини с такъв произход, нормално е да не отчиташ разликите така, както хора извън общността.
БГ свекърви са много страшни за чужденките също.
Причината , каквато и да е тя, не променя ограничението в мисленето на хората, а българите са ограничени, има всякакви хора, без значение от произход и религия, твърде глупаво е да кажеш този човек е такъв, защото е руснак , или турчин🤷♀.

# 72
  • София
Точно обратното. Аз съм най-далеч от генерализиране или ограничено мислене, но имам очи и уши и знам как се промиват мозъци от поколения наред, но не е мястото в тази тема.
И не е глупаво, защото на всеки човек му влияят още от раждането му семейните традиции, разбирания и всичко, което са попивали прадедите му, колкото и да си мисли, че е космополитен.
И колкото повече остарява, толкова повече се проявява това, срещу което уж се е бунтувал на младини.
Неслучайно младежите твърдят, че никога няма да станат като родителите си и изведнъж на 50+ усещат как се държат точно като тях подсъзнателно. Не говоря за някакви крайности.

# 73
Зависи от конкретния човек, след няколко срещи ще си проличи.

Ако твоята религия не е проблем за него - сигурно няма проблем.

Аз съм атеист и съм "толерантна" спрямо всякакви религии, но не си представям изобщо връзка с религиозен партньор от която и да е религия.

# 74
LemonFantastic, а празнуваш ли Коледа и Великден?
Интересно ми е, защото си мисля, че в случая везните ще наклонят към авторката в това отношение. Ще настоява да се следват християнските празници и традиции, да има църковен брак, един ден да се кръсти детето и т.н. А така се изкривява връзката и партньорите не са равностойни.

Общи условия

Активация на акаунт