Връзка между вярваща християнка и полу-мюсюлманин?

• 12 402
  • 377
  •   1
Отговори
# 75
  • София
А те още даже кафе не са пили заедно. Wink

# 76
Обсъждаме приниципно какви биха били различията в една такава връзка.
Ако някой има личен опит, моля да сподели.

# 77
Изключвам, че темата е безумна ,защото не са пили още кафе , а тя вече мисли за деца ,но имам приятелка с мъж мюсюлманин - не е особено вярващ , няма проблем да празнуват празници , но нямаха църковен брак и не са кръстили детето. Реално аз не мисля,че и тя е искала и настоявала.

# 78
  • София
Няма и как да имат църковен брак

# 79
  • Paris, France
Няма и как да имат църковен брак

Във Франция католическата църква жени кръстени католици с не-християни.

"Може ли човек да сключи църковен брак с човек от друга религия, известен като „различен брак“?
Бракът е възможен, но енорията трябва да поиска „разрешение за несъответствие в богослужението“ от епископството. Това почти винаги се дава, ако нехристиянинът е съгласен с основните елементи на християнския брак.
От католика се иска да направи всичко по силите си, за да осигури кръщението и образованието на децата си в католическата общност.
В тази ситуация бракът не е тайнство, дори за кръстения, но е естествен и неразривен."  От:
https://diocese92.fr/etre-ou-devenir-chretien/les-sacrements/le- … marier-a-leglise/
За сключване на такъв брак е необходимо двойката да има законен, признат във Франция граждански брак един с друг.

# 80
  • София
Католическата църква вече позволява при определени условия, но православната църква - не. Особено пък бракове между православни и мюсюлмани. Изисква се кръщелно свидетелство.

# 81
Дайте да видим какво ще се прави със внуците?
Майка му, баща му, леля му рабрахме, че ще има ножа до кокала. Децата вече ги порастихме, да минаваме на следващия етап.
Сценария на филма върви, вече пиша репликите на пети сезон, осма серия.

# 82
Големи филмарки има, а?!

# 83
  • София
Аз лично, до третия месец сериозно излизане заедно, въобще не смея да си помисля имам ли връзка, нямам ли, пък камо ли брак, деца, кръщене и прочие.

# 84
Дайте да видим какво ще се прави със внуците?
Майка му, баща му, леля му рабрахме, че ще има ножа до кокала. Децата вече ги порастихме, да минаваме на следващия етап.
Сценария на филма върви, вече пиша репликите на пети сезон, осма серия.

Може да се подигравате колкото искате. Да, казуса е леко нелеп, предвид, че нямат все още отношения. Но принципа си е още валиден.
Ако искаш успешен, дълъг брак се събираш с човек със сходни виждания за живота, философия (вк. религия), ако щеш. Защото очакванията за ролите в брака при религиозни и не религиозни са различни. И може да изглежда смешно и нелепо да се мисли на ранен етап това, но всъщност си е доста резонно. Започваш връзки САМО с хора, с които има потенциал за нещо сериозно. Няма смисъл да си губиш времето и енергията в празни надежди някой да се промени.
Браковете често се разпадат защото двойката има фундаментално различни виждания за живота и или управлението на финансите и или/ широкото семейство е токсично (остарели традиции и/или различна култура) + липса на комуникация.
Бракът е донякъде на късмет. Но ако се предвидят някои фактори, помагаме на късмета.  Казуса може да не е реален, но проблемът е реален. Много жени търсят любовта на неадекватни места, с много различни от тях мъже. Също в ранните етапи на връзката, често мислим с половите си органи, а не с главата.
Няма нищо лошо една жена да е наясно със себе си, да си знае цената и целите когато си търси партньор. Това включва да опознае човека без да спи на втора среща с него.Да прекара време в разбиране дали биха си съвпаднали или не. .
Харесвам много чувството ти за хумор, Абуто. И си любимият ми автор тук от мъжки пол, обикновено съм съгласна с трезвата ти преценка и тънкия хумор, но не и тук.
И няма полумюсюлманин - не може да служиш на двама господари Simple Smile

# 85
  • София
Права си, Лисичке. Изначално младежът е лош избор за брак.

# 86
Цитат
... обикновено съм съгласна с трезвата ти преценка и тънкия хумор, но не и тук.
То и аз не съм съгласен с каквото пиша.
Ама другите първи започнаха.

# 87
  • Далечният изток
Изобщо няма никакви гаранции за дълъг и успешен брак, ама никакви. Всичко е въпрос на късмет.

# 88
  • Paris, France
Ох, тя още кафе не е пила с него, ние се чудим дали няма да я пребие бременна, защото сириец или танзаниец, а и българин, са пребивали и убивали жените си.

Авторката е попаднала на неподходящ. Тя иска вярващ християнин, православен вероятно. Вярата и не позволява да прави секс преди брака, не позволява повърхностни сексуални връзки. Да си намери мъж като нея!

Дъщеря ми излизаше с католик. От самото начало и каза, че няма да правят секс до сватбата. Тя е ОК с това и даже го желае. Като излязоха няколко пъти, се оказа, че той не е съвсем ОК с това да нямат изобщо дете, а беше казал, че деца не иска и не обича. Също и в неделя си ходеше на църква, дори преди изпит или в труден момент, в който нямаше време. Прекрасен е и много го харесваме, както и семейството му, но не си подхождат с атеистичната ни дъщеря, която не иска деца, камо ли да ги кръщава.

# 89
Нямам опит с връзка, а с приятелка. Която толкова прекали с опитите да ме вкара в правата вяра, че прекъснах контакт с нея. Да уточня, че и двете сме християнки.
Познавам и хора, на които на стари години им се върнаха фабричните настройки и коренно се промениха.

Общи условия

Активация на акаунт