Връзка между вярваща християнка и полу-мюсюлманин?

• 12 368
  • 377
  •   1
Отговори
# 30
..Разпитах го дали е вярващ, той сподели, че не се е причислил към нито една религия и живее като атеист, толерантен е и към едните, и към другите.
Той може да е толерантен към другите, но към жена си и децата си да има друго отношение.
И аз съм на мнение да се видите и опознаете и чак тогава да кроиш планове.

Имаме близко семейство, които са към свободната църква (не знам точния превод, но не са нито католици, нито протестанти) и си пасват перфектно.След 3 свои деца, осиновиха още едно. Много им се възхищавам, гледат си ги с  такава лекота, нито се оплакват, нито мрънкат. Някак се усеща, че са един за друг.

# 31
Че албанец, че руснак, че мюсюлманин, че и опитен в свалките - ела, вълчо, изяж ме. Според мен ще се опариш с този мъж, а и звучиш като наивна жена без опит. Мюсюлманите много ги бива да свалят звезди, за да те вкарат в леглото. И да, всичките са умерено или почти никак вярващи. Blush Ако си толкова вярваща, търси си мъж нейде сред своята църква.

# 32
Тя жената вече е готова. Сигурно сватбена рокля е избрала. Мюсюлманин или не, само да падне в капана.

# 33
Струва ми се че много хора не разбират какво значи атеист. Човекът ти е казал, че не е вярващ. Точка. Аз съм атеист, тоест по никакъв начин не се меся или преча на съпруга ми, който е вярващ християнин (не ходи редовно на църква, не се моли, но спазва традиции). Тоест ако ти искаш да кръстиш детето си или да отидеш на църква, ако той наистина е атеист, би трябвало да не му пречи. Атеистите не мразят религиите, просто ги смятат за ненужни.

# 34
От мен силно възпиращо НЕ. Нямаш работа с такъв човек. Имам примери за избуяло по мюсюлмански лошо отношение към жената след като отношенията станат сигурни. Тук също неведнъж са казвали, че мъжете мюсюлмани са като извадени от приказка и си кликате от четвърт оборот, но само докато те свалят.
Според мене човекът иска необвързващ секс, а такъв с мюсюлманка не става, затова се пробва с гяурка. И това е често срещана практика при тях.

# 35
Когато става въпрос за силни чувства и сериозна връзка, човек може да приеме партньора си с много от неговите ценности и разбирания. Но при вас това още го няма, така че е рано да се мисли за такива неща. На практика се вижда, че много двойки с различни религиозни възгледи си живеят супер, като запазват традициите и на двете страни

Въпросът е следният: съгласна ли си да не се опитваш да превъзпитаваш бъдещия си партньор (ако има различни възгледи), като го накланяш към твоите ценности и традиции?

# 36
  • София
Мале, още не са си легнали, тя имената на децата измисля! Криндж.

# 37
Тоест ако ти искаш да кръстиш детето си или да отидеш на църква, ако той наистина е атеист, би трябвало да не му пречи.

Детето все пак ще бъде и негово. Аз съм атеист и не искам децата ми да бъдат кръстени. Съответно това беше разговор и с мъжа ми, който също не е вярващ. Имаше малко проблеми с роднините му, които постоянно говореха как трябвало да се кръсти детето.

# 38
На мен ми се струва нормално още на първа среща да се говорят тези неща, особено ня тази възраст, когато е очевидно че жената се стреми към стабилна връзка. То и мъжът не е малък, но за мъжете винаги има време.  Ако тя търси сериозна връзка, както ми звучи, е нормално да се "премерва" към ситуацията преди нещата да станат повече от кафе.  Ако той не търси сериозна връзка или има неща около нейните възгледи които не му допадат, просто да не й губи времето. Все пак са възрастни хора , няма нужда да подскачат като ощипани моми от преки въпроси. Имам позната която смяташе, че интимностите преди брака са нередни. Това си го казваше още в началото на срещите и така изкара до 34г. Намери един прекрасен мъж, разведен с дете, с лош опит първи брак. Та той  си я ухажва  година, ожениха се, вече имат три големи деца. Искреността да споделяш без кокетиране вижданията си на тази възраст не е недостатък.

Важното в случая е авторката  да го чуе реално, с правилните уши какво й се казва. А не каквото иска да чуе. Ако не го чуе пък, имало е да става. Явно желанието за връзка е било по-силно от някакви други вътрешни норми, които следва.

# 39
  • София
Мен повече би ме притеснило това, че е половин руснак.
Особено ако майка му е жива и здрава.

# 40
Какво ли още ще видят очите ми с такива теми🙄 и най-вече коментари от типа:"притеснява ме, че е руснак"...Що?

# 41
Ако трябва да се ходи на гости у сватовете? Как ще се получават нещата. Нещо много сложно става. А ако той не е религиозен но родителите са, може да оказват натиск за разни неща.

# 42
Мъжете руснаци не се славят с добра репутация. Майките им тоже. Албанците също. Grin А той с какво гражданство е? С каква виза е? Blush

# 43
  • София
Мен повече би ме притеснило това, че е половин руснак.
Особено ако майка му е жива и здрава.
Ай, ай. Руските майки. Имам един приятел, опитва се да се прави на куул, интелигентно момче, обаче при по-дълбок разговор отново изниква образът на мамаша и нейните поражения върху психиката му.

# 44
  • София
Какво ли още ще видят очите ми с такива теми🙄 и най-вече коментари от типа:"притеснява ме, че е руснак"...Що?

Явно не си общувала отблизо с руски свекърви. Аз имам 2 приятелки рускини, които СА свекърви, та съм виждала немалко от първи ред. Имаме и приятели руснаци. И от двата пола. Може да са прекрасни приятели, но  не си представям да са ми роднини.
Албанско семейство също имаме близко. Извини средата си са супер. В средата си също, но там видимо си личат едни патриархални отношения, които у нас отдавна ги няма. Интелигентни хора са. Работещи за тяхното външно министерство. Ама да не се съберат с роднини и ти да си там.
Религията няма общо, а манталитетът.

Общи условия

Активация на акаунт