Връзка между вярваща християнка и полу-мюсюлманин?

• 12 429
  • 377
  •   1
Отговори
# 105
Естествено, просто дадох личен пример, защото изглежда потребители с личен пример християнин-мюсюлманин или са кът или не искат да пишат.
П.С. При мюсюлманите най-омразният ми ритуал е обрязването. Имам момчета и през трупа ми бих ги подложила на такова мъчение. Добре че в някои държави това е забранено и се води нанасяне на телесна вреда. Както и пробождането на уши при малките момичета.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 12:41 от Leonie

# 106
За този конкретен мъж можем да попитаме - какво е името му (албанско, мюсюлманско, руско, международно); от кого и в коя страна е отгледан; с какви професии са родителите му, заедно ли са, в коя страна живеят, и т.н. Авторката обаче се уплаши.

# 107
  • София
Най-вероятно не знае такива подробности, защото реално са си разменили няколко реплики във фитнеса.
Даже няма как да е сигурно дали е свободен или не.
Може и да я е поканил на кафе без интерес за свалка, а покрай общия интерес с фитнеса.
Няма и това как да се разбере от няколко довършени изречения пред някой уред или на разминаване пред съблекалните.

# 108
И все пак са общували, след авторката знае, че не е религиозен, с баща мюсюлманин, майка рускиня и че е толерантен към другите религии.  А може и на него да му е светнала червената лампичка, щом това е била една от първите теми, които са обсъждали.

# 109
  • София
Компромис е той да е нощна птица, а ти да си лягаш в 9 и все пак да се разбирате. За мен приемливите компромиси в една връзка се простират до преместването в друго населено място или държава, но не и до погазване на собствените вярвания.
Авторката може да излезе да пие едно кафе с човека, няма лошо. Но IMO е дотам.

# 110
LemonFantastic, а празнуваш ли Коледа и Великден?
Интересно ми е, защото си мисля, че в случая везните ще наклонят към авторката в това отношение. Ще настоява да се следват християнските празници и традиции, да има църковен брак, един ден да се кръсти детето и т.н. А така се изкривява връзката и партньорите не са равностойни.

Празнувам, нямам против да празнувам и други празници от други култури.
Но децата не бих си кръщавала. Други атеисти не биха имали против. Зависи от човека.

# 111
  • Deutschland
Моите малки две деца не са кръстени. Нямам против самия акт на кръщаване, имам против и то много какво следва след кръщаването. Оркестър, кебапчета, бира и кючеци до припадък. Именно това се очаква по традиция от нас, ако евентуално решим да ги кръстим в България. Мне, мерси.

# 112
  • Sofia
П.С. При мюсюлманите най-омразният ми ритуал е обрязването. Имам момчета и през трупа ми бих ги подложила на такова мъчение. Добре че в някои държави това е забранено и се води нанасяне на телесна вреда.

Хм, кои са държавите, в които мъжкото обрязване е забранено?! Май нещо се бъркаш.
Това е една не просто безвредна, а и силно препоръчителна от хигиенна гледна точка процедура.
По официални данни, близо 70% от мъжете в САЩ са обрязани.
Дори не бих казала, че в съвременния свят тази практика има много общо с мюсюлманите / евреите.
Някои мъже го правят, защото твърдят, че малкият им приятел изглежда по-красив по този начин, а и след това вече започва да ухае далеч по-приятно. Simple Smile

# 113
Не, не се бъркам, сигурна съм и лесно може да се провери, ако някой го интересува.
При пълнолетните мъже е едно, при бебета и малки деца - съвсем друго.
П.С. Четете с разбиране, преди да пишете!

# 114
Някой да преквъсти темата на "Рибата в морето, от мухата - слон".
Мале, колко е по-лесно да си мъж.

# 115
Въпросът е принципен.
Или би трябвало да бъде за "вярваща християнка".

# 116
  • Sofia
Не, не се бъркам, сигурна съм и лесно може да се провери, ако някой го интересува.

"As of now (mid-2025), no country has enacted a total nationwide ban on circumcision for underage boys."

# 117
"As of now (mid-2025), no country has enacted a total nationwide ban on circumcision for underage boys."
Я опитай пак, като включиш по религиозни, а не по медицински причини.

# 118
Авторке, ако конкретният мъж те интересува и е привлякъл вниманието ти, не го отхвърляй предварително. Пообщувайте известно време, опознайте се, и тогава ще можеш да видиш накъде вървят нещата и ще се получи ли нещо между вас.

Ето, самият този мъж е от смесен брак между албанец и рускиня – и при тях бракът е просъществувал. Значи и при вас може да се получи.

Имам позната, на почти 46 години, на която майка й е българска туркиня, а баща й е българин. Вече са женени над 45 години! В началото е имало известни проблеми от свекъра българин – бил е военен, и трудно е приемал брака на сина си, но щом се родила внучката, я е приел, и постепенно нещата се уталожили. Не знам дали родителите й са религиозни. Тази моя позната има християнско име, майка й също си е запазила християнското име след „възродителния процес", казвала ми е, че в семейството им са празнували повече християнските празници, защото майка й не държала да празнуват мюсюлманските. Понякога ходела да празнува при своите роднини.

Та има и успешни такива бракове. Включително и сред популярните личности. Например, психоложката Мадлен Алгафари и Нидал Алгафари, който е с баща сириец и майка българка. Той каза в едно интервю, че е кръстен и са венчани в православна църква, но не е вярващ. Повече от 30 години са заедно. Наскоро синът им се ожени, вече станаха баба и дядо. Съдейки по фамилията на снахата, изглежда, че е арменка:

https://www.bgdnes.bg/shou/article/19523191

https://www.noviteroditeli.bg/novini/madlen-i-nidal-algafari-sa- … eche-baba-i-dyado

Вежди Рашидов е от турски произход. Първата му съпруга е рускиня; от нея има син, който в едно интервю каза, че сам е избрал да бъде православен християнин като майка си, и баща му не е възразил срещу това. Този син е женен и има две вече поотраснали дъщери.

Гледах преди време и участничка в телевизионно предаване. Българка, омъжена за узбекистанец – наполовина узбек, наполовина уйгур. Запознали се, докато били студенти в Москва. Много години са заедно, имат три деца.

Така че всичко е възможно. Дали конкретно при вас ще се получи, никой не може да каже.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 17:08 от Radilena

# 119
  • Paris, France
Radilena, примерите, които даваш са за бракове между хора, които не държат на религията особено и тя не е водеща в живота им. Нашият брак е такъв. Да, дразнех се като ме завлачат свекърите с цялата рода по катедрали, но се разбрахме още в началото да не ходя с тях и няма проблем.

Авторката е вярваща и държи на религия. Нейната конкретика е друга. Чак тема е отворила! Кръстен, но невярващ като Нидал Алгафари не е като вярващ, който държи на църковен брак, пости, спазване на църковен календар, литургия, кръщенета и религиозно образование на децата.

Общи условия

Активация на акаунт