Връзка между вярваща християнка и полу-мюсюлманин?

• 12 376
  • 377
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Бях останала с впечатление, че Сани е християнка, но може би е еврейка и затова цитира Стария завет.

# 331
Бях останала с впечатление, че Сани е християнка, но може би е еврейка и затова цитира Стария завет.
Цитирам го ,за да видим от къде идва всичко това което се преписва на Исляма ...

# 332
Съжалявам, но не познаваш нито исляма, нито християнството. Обрязването, което е вид символична жертва, отпада след даването на най-голямата, последната жертва — тази на разпънатия Иисус, чиято смърт изкупва всички ни. Човечеството вече е “купено”, греховете са изплатени за вечни времена, Бог вече не очаква, нито изисква жертви, най-малкото защото не можем да надминем тази на Иисус. Спасението не се купува, дава ни се даром. Съответно християнството отрича обрязването, освен по медицински причини, естествено.

Разбира се, нищо от това няма значение, ако ти, мъжът ти и семейството му не сте религиозни. Но аз бих го подпитала, ей така да тествам водата, като не е религиозен и не смята тези неща за важни, би ли се съгласил да кръстим бъдещите деца? Нали са глупости и отживелици, просто ритуали, какво му дреме, че са ги потопили във вода и попът им е попял малко.

# 333
  • Sofia
Мен екстремистите от всяка една религия ме плашат. Познавам много набожен християнин – еми, да не ти е у къщата, само това мога да кажа.

Иначе, да, според Новия Завет, е позволено да ядем свинско, както и всички останали продукти на тази земя.

# 334
  • София
За нерелигиозните хора не е важно какво пише в старите книги.
За религиозните - зависи доколко са склонни да приемат другия какъвто е или не.
Крайните традиционалисти никога не са ми били присърце.
Още повече заявяващи те какво държат за децата си, защото няма как да знаят на какво ще държат някой ден децата им.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 19:47 от Fever Ray

# 335
Съжалявам, но не познаваш нито исляма, нито християнството. Обрязването, което е вид символична жертва, отпада след даването на най-голямата, последната жертва — тази на разпънатия Иисус, чиято смърт изкупва всички ни. Човечеството вече е “купено”, греховете са изплатени за вечни времена, Бог вече не очаква, нито изисква жертви, най-малкото защото не можем да надминем тази на Иисус. Спасението не се купува, дава ни се даром. Съответно християнството отрича обрязването, освен по медицински причини, естествено.

Разбира се, нищо от това няма значение, ако ти, мъжът ти и семейството му не сте религиозни. Но аз бих го подпитала, ей така да тествам водата, като не е религиозен и не смята тези неща за важни, би ли се съгласил да кръстим бъдещите деца? Нали са глупости и отживелици, просто ритуали, какво му дреме, че са ги потопили във вода и попът им е попял малко.
Разбира се ,че няма да иска ,но аз съм наясно с това откакто съм с него изговаряли сме тия неща отдавна ,не съм се сетила ,че е мюсюлманин след 9 години нали се сещаш ? Но както казах за мен религията няма значение ,за него има повече значение става ли дума за деца .... На мен не ми я е налагал никога лично, като имаме деца ще видим какво ще става ,но аз нямам нищо против от тяхната религия тъй като не съм видяла нещо крайно или нещо което да не ми хареса...
Мен екстремистите от всяка една религия ме плашат. Познавам много набожен християнин – еми, да не ти е у къщата, само това мога да кажа.

Иначе, да, според Новия Завет, е позволено да ядем свинско, както и всички останали продукти на тази земя.
Новият завет е зверски променен липсват много писания ,които не са им били изгодни да ги вмъкнат с определена цел ,но това е друга тема ..и аз си ям свинско това е личен избор ...мъжа ми не яде разбира се...
Понеже Новият завет е бил променен ,според Исляма ,Бог е изпратил Мохамед ,за да започне новата ПРАВИЛНА религия според тях, понеже Исляма е последната религия я смятат за правилната ! Говоря от тяхна гледна точка и това ,което мъжа ми е обяснявал ,но това са толкова дълбоки теми ,че не ми се навлиза наистина

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 17:03 от Sani90

# 336
За не религиозните хора не е важно какво пише в старите книги.
За религиозните - зависи доколко са склонни да приемат другия какъвто е или не.
Крайните традиционалисти никога не са ми били присърце.
Още повече заявяващи те какво държат за децата си, защото няма как да знаят на какво ще държат някой ден децата им.
Съвсем скоро ще си дойдем на думата 😉

# 337
Хахаха, ислямът бил като християнството... Сани, тотално изплиска легена! Разбирам, че сама си промиваш мозъка, за да се убедиш колко успешно си се омъжила, ама поне имай някаква мярка!

И да, не навлизай в теми, които не разбираш. Ислямът може да е крайната точка само за мюсюлманите, но за християните не е. Само ще ти цитирам Христос, който казва, че Йоан Кръстител е последният пророк, след него няма да има пророци, както и ап. Павел, който е казал "но ако дори ние, или Ангел от небето ви благовестеше нещо по-друго от това, що ние ви благовестихме, анатема да бъде. Както по-горе казахме, и сега пак казвам: който ви благовествува нещо по-друго от това, що приехте, анатема да бъде".

Като успееш да осмислиш написаното от мен, си добре дошла отново да дискутираш християнството.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 17:17 от Acid_Burn

# 338
Еее, ама значи мъжът ти все пак е доста религиозен, щом ще държи децата ви да бъдат мюсюлмани, не яде свинско и гледа вярата в дълбочина.

Ние, българите, имаме доста сънародници от турски произход, които не съблюдават тези неща и наистина няма проблем в смесените бракове, стига и двамата да не са религиозни. И свинско ядат, и алкохол пият, не се молят, децата не ги занимават с религия.

Ти, обаче, изглежда че доста ще трябва да се съобразиш с неговата религия по отношение на децата си. Аз друго имах предвид, както първоначално разбрах - не сте религиозни, не практикувате освен повърхностно с хубавата част от празниците, децата също няма да бъдат въвеждани в една от двете религии. Но май не е съвсем така, а всъщност както мъжът ти, така вероятно и семейството му разчита децата ви да са мюсюлмани, а теб  да приобщят към тяхната религия Simple Smile
Ти ще трябва и да я познаваш наистина, ако децата ти са мюсюлмани...

# 339
Малко ме стряскат някои разсъждения тук. Щом си е взела мъж мюсюлманин защо да не иска децата й да са мюсюлмани? Това е най- логичното и нормално нещо. И това скачане срещу съфорумката не го разбирам, така е решила, така живее, доволна е. Има една камара дами тук, които хем за християни са били омъжени, хем не им е потръгнало. Вярно е, че българите никак не са толерантни.

# 340
Малко ме стряскат някои разсъждения тук. Щом си е взела мъж мюсюлманин защо да не иска децата й да са мюсюлмани? Това е най- логичното и нормално нещо. И това скачане срещу съфорумката не го разбирам, така е решила, така живее, доволна е. Има една камара дами тук, които хем за християни са били омъжени, хем не им е потръгнало. Вярно е, че българите никак не са толерантни.
Скачането е защото дойде да дава акъл, въпреки затворените си очи. Защото първоначално твърдеше, че и двамата с мъжа ѝ не са религиозни, ама после се оказа не баш така. А с логореята за християнството окончателно мина границата.

Забелязала съм, че всички жени, които са се хванали с мюсюлмани, в един момент започват да твърдят как няма никаква разлика между двете религии, за да оправдаят избора си и да не признаят, че мъжете им са патриархални до немай къде и ислямът жестоко ограничава жените. Хайде холан! Някои от нас не само сме чели Бети Махмуди, ами и познаваме българка дето не просто мъжът ѝ ѝ е казал, че няма да напуснат повече Иран, ами и дъщеря им е задържал там и я е накарал да мрази майка си. Много е лесно да живееш в европейска държава (особено Испания има сериозни закони срещу домашното насилие) и да твърдиш, че то няма разлика между християнска и мюсюлманска държава, ама друга песен ще запее ако ѝ се наложи да живее в Тунис, хеле пък ако трябва да отглежда дъщеря там.

# 341
Има  жени/мъже, които се оставят другия да диктува семейния живот. Така са възпитани, със слаб характер или в името на любовта. Моя приятелка се подчинява цял живот на мъж и свекъри и е щастлива. Няма вид на подтисната и огорчена. При нея, мисля, беше желанието да има сплотено семейство, защото родители й имаха невъзможен съвместин живот. Тя и братята й  са търпели лишения заради любовниците на баща й, а майка й беше леко мръднала. Затова и видя пристан в семейството на мъжа си.
Който не знае историята, ще си помисли, горката жена, слугува им на всички, то тя си е О.К. с това положение и се гордее с постигнатото. Живеят в южната част на страната, но са християни.

# 342
Има  жени/мъже, които се оставят другия да диктува семейния живот. Така са възпитани, със слаб характер или в името на любовта. Моя приятелка се подчинява цял живот на мъж и свекъри и е щастлива. Няма вид на подтисната и огорчена. При нея, мисля, беше желанието да има сплотено семейство, защото родители й имаха невъзможен съвместин живот. Тя и братята й  са търпели лишения заради любовниците на баща й, а майка й беше леко мръднала. Затова и видя пристан в семейството на мъжа си.
Който не знае историята, ще си помисли, горката жена, слугува им на всички, то тя си е О.К. с това положение и се гордее с постигнатото. Живеят в южната част на страната, но са християни.
Изборът на тази жена е съвсем валиден - щом е съгласна, нека си живее по този начин. Проблем би било ако тя твърди, че това е правилният начин да се живее в едно семейство и настоява всички да живеят като нея.

# 343
  • Paris, France
Второзаконие е от Стария завет .С идването на Иисус Христос тези неща отпадат .
както и Tanya Valcheva вече спомена. 
Зависи как се тълкува новия завет. Според някои християнски течения старозаветните закони не отпадат. Приемат ги според Матей 5:17 "17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците? Не съм дошъл да разруша, но да изпълня."

Католическата църква приема или поне доскоро приемаше женското обрязване в Африка като необходимост, а не че религията го изисква.

Коптите обрязват и момчета, и момичета, но преди да ги кръстят. Обрязват 7 дни след раждането, а кръщават на 40 дни. Обрязват както Исус е бил обрязан, но докато бебето е още некръстено. Забравих защо. Не ядат и свинско, но в някакъв период в миналото са яли. Също не ядат морски дарове, охлюви, плужеци итн. Спазват си Левит. 

Африканските християни (мъже) са обрязани в огромното си мнозинство, но без процедурата да е свързана с религия.

А тези от вас, които сте християни и ядете свинско, котешко и кучешко ядете ли? Щото и те са позволени ако всичко е позволено.

Темата пак зави към спорове за практика на религия.

Много е лесно да живееш в европейска държава (особено Испания има сериозни закони срещу домашното насилие) и да твърдиш, че то няма разлика между християнска и мюсюлманска държава, ама друга песен ще запее ако ѝ се наложи да живее в Тунис, хеле пък ако трябва да отглежда дъщеря там.
Преди 15г тук пишеха майки от Тунис. Дидона беше едната, marsy е нокът на другата. Живееха в Тунис със съпрузите си и там си отглеждаха децата. На Марси дъщерята е колкото моята и сигурно вече е студентка или завършила университет. Показваха албуми, разказваха за живота си и даже са се срещали със съфорумки като си идат в България. Познавам десетки българки женени в Тунис, но са от поколението на майка ми, с 50 и 60 годишни деца, големи внуци и правнуци. Няколко се прибраха в България след пенсия и живеят поне 3-4 месеца годишно там. Други са при деца и внуци на всякакви континенти.

Впечатленията ми са, че градските тунизийци са най-нерелигиозните сеяерноафриканци. Също алжирските кабили.

И ако Старият завет е невалиден, защо Господ въобще го е спуснал, защо веднъж искал едно, а после обратното и защо седи в Библията?

# 344
Скачането е защото дойде да дава акъл, въпреки затворените си очи. Защото първоначално твърдеше, че и двамата с мъжа ѝ не са религиозни, ама после се оказа не баш така. А с логореята за християнството окончателно мина границата.

Забелязала съм, че всички жени, които са се хванали с мюсюлмани, в един момент започват да твърдят как няма никаква разлика между двете религии, за да оправдаят избора си и да не признаят, че мъжете им са патриархални до немай къде и ислямът жестоко ограничава жените. Хайде холан! Някои от нас не само сме чели Бети Махмуди, ами и познаваме българка дето не просто мъжът ѝ ѝ е казал, че няма да напуснат повече Иран, ами и дъщеря им е задържал там и я е накарал да мрази майка си. Много е лесно да живееш в европейска държава (особено Испания има сериозни закони срещу домашното насилие) и да твърдиш, че то няма разлика между християнска и мюсюлманска държава, ама друга песен ще запее ако ѝ се наложи да живее в Тунис, хеле пък ако трябва да отглежда дъщеря там.
Не сме религиозни както казах многократно ,но ми е все тая дали вярваш или не чесно казано! Само да те усведомя,че когато мъжът е мюсюлманин децата по подразбиране са също такива ,аз с това нямам проблем ,ако ти имаш отиди си поплачи в ъгъла все ми е тая ок? Не ми казвай моя живот какъв е какво защитавам какво оправдавам и с какво си промивам мозъка ,ела ми обуй обувките и тогава ми казвай как да си живея живота ок? И какво си чела слабо ме интересува , моят живот не е книга ,а пълно щастие с мъжа до мен какъвто е двамата сме се приели нямам нужда от ничие одобрение !
Еее, ама значи мъжът ти все пак е доста религиозен, щом ще държи децата ви да бъдат мюсюлмани, не яде свинско и гледа вярата в дълбочина.

Ние, българите, имаме доста сънародници от турски произход, които не съблюдават тези неща и наистина няма проблем в смесените бракове, стига и двамата да не са религиозни. И свинско ядат, и алкохол пият, не се молят, децата не ги занимават с религия.

Ти, обаче, изглежда че доста ще трябва да се съобразиш с неговата религия по отношение на децата си. Аз друго имах предвид, както първоначално разбрах - не сте религиозни, не практикувате освен повърхностно с хубавата част от празниците, децата също няма да бъдат въвеждани в една от двете религии. Но май не е съвсем така, а всъщност както мъжът ти, така вероятно и семейството му разчита децата ви да са мюсюлмани, а теб  да приобщят към тяхната религия Simple Smile
Ти ще трябва и да я познаваш наистина, ако децата ти са мюсюлмани...
В преднид ,че живеем в католическа държава и децата ще се възпитават според тази държава , мисля ,че те самите няма да са нито от едната нито от другата религия ,по подразбиране е ,че когато мъжът е мюсюлманин децата също са ,но това не е нещо ,което ме притеснява както казах хиляди милиони пъти ,а да те питам тебе като са те кръщавали са те питали каква религия искаш да бъдеш или ? Защото мен никой не ме е питал може да съм искала да съм будистка ..ама никой не те пита както в исляма така и в християнството
Да еврейка съм разкри ме
Аз съм свикнала на тези нападки от както съм с мъжа си не чувам нищо ново...но това са хора ,които четат това ,което им изнася и ровят ровят там ,където не им е работата ,в крайна сметка аз съм тази,която живее с него не те ...

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 19:08 от Sani90

Общи условия

Активация на акаунт