Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 869
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Щом резултатът се е удвоил, е добре. Би било добре с него да се изследва и прогестерона. Тревогите са нормална част от всяка бременност, независимо чакана или не, желана или не съвсем. Идете на гинеколог седмица след началото на закъснението на МЦ да провери как е положението. 🤗
Утре ще отида за нов кръвен и ще изследвам и прогестерона, той какво ще покаже?

# 181
Здравейте, бременна съм в 33г.с. и от около седмица започнах да усещам движенията на бебето много ниско долу. Понеже съм на преглед чак след 8 дни, исках да ви попитам - дали това значи, че бебето се е обърнало седалищно, или по-скоро че вече е слязло надолу за раждането и скоро може да настъпи големия ден? Притеснявам се много да не би да родя преждевременно и бебчето да е недоносено…..

# 182

Здравейте дами. Към момента само резултата от вагиналния секрет (цитонамазка) ми е излязъл. Утре сутринта ще го изпратя на АГ за да каже как е , но искам да питам по-опитните от вас жени, нормално ли е всичко ? Благодаря! 🙏🏽
Имате Ешерихия Коли, ще ви се назначи терапия.

Лорейн, моята е главично, в 35та съм, но от една - две седмици бута и с ръчички долу. Крачетата са предимно горе и в страни. Нормално е и с ръчички да правят движения, все пак вече са силни бебета.

# 183

Здравейте дами. Към момента само резултата от вагиналния секрет (цитонамазка) ми е излязъл. Утре сутринта ще го изпратя на АГ за да каже как е , но искам да питам по-опитните от вас жени, нормално ли е всичко ? Благодаря! 🙏🏽

Опасно ли е това за бебето? Извинявайте за въпроса, но не съм запозната..

# 184
Здравейте, бременна съм в 33г.с. и от около седмица започнах да усещам движенията на бебето много ниско долу. Понеже съм на преглед чак след 8 дни, исках да ви попитам - дали това значи, че бебето се е обърнало седалищно, или по-скоро че вече е слязло надолу за раждането и скоро може да настъпи големия ден? Притеснявам се много да не би да родя преждевременно и бебчето да е недоносено…..

Моето бебе беше в главично още от 6-ия месец и го усещах ниско долу, но въпреки това родих на термин. Така че позицията му по време на бременността не е задължително свързана с настъпването на раждането. Бебетата се наместват и движат така, както им е удобно.

# 185

Опасно ли е това за бебето? Извинявайте за въпроса, но не съм запозната..

Мисля че всяко едно АГ ще Ви каже, че е опасно, но не се тормозете да търсите в интернет ☺ Също бях с ехеширия коли и ми назначиха терапия с антибиотик за 10 дена. Лечението я изчисти и не съм имала проблеми след това, бебчето също е наред ☺

# 186
Доколкото знам не е опасно ако се излекува. Ако не се, бебето може да се зарази при раждането. Всъщност затова се правят тези микробиологии по време на бременност, за да може навременно да се реагира.

# 187
Да, защото когато се роди бебето, може да се наложи антибиотична терапия и на него. Не е рядко срещано, но не е приятно.
Ще Ви изпишат антибиотик, после ще вземете втора МБ и така.
А урината как е? Стерилна урина чиста ли е?

# 188
Здравейте, бременна съм в 28 г. с. и след обременяване с глюкоза ми излезе, че имам висок инсулин. Ендокринолог ми изписа Инофолик Комби. 
Някоя приемала ли го е по време на бременност, притеснявам се въпреки, че каза, че става за бременни.

# 189
Да, защото когато се роди бебето, може да се наложи антибиотична терапия и на него. Не е рядко срещано, но не е приятно.
Ще Ви изпишат антибиотик, после ще вземете втора МБ и така.
А урината как е? Стерилна урина чиста ли е?
Урина не съм пускала, но май ще ме накара, за да види дали я има бактерията и там..

# 190
Пусни, да, стерилна и обикновена.

# 191
  • Благоевград
Здравейте, бременна съм в 28 г. с. и след обременяване с глюкоза ми излезе, че имам висок инсулин. Ендокринолог ми изписа Инофолик Комби. 
Някоя приемала ли го е по време на бременност, притеснявам се въпреки, че каза, че става за бременни.

Инсулин по време на бременност не се изследва, а само кръвна захар. Не съм чувала Инофолик да се приема по време на бременност, той най-често се приема преди бременност за подпомагане на овулацаята и инсулиновата резистентност.
Кой ендокринолог Ви изписа това?
Как ви е кръвната захар на 0, 60 и 120 минута?

# 192
Секциом или нормално раждане ши е по хубаво ?

# 193
Какво означава по-хубаво?
Имаш ли АГ, с когото да обсъждаш въпросите си?

# 194
По-хубавото раждане ще е това, което е съобразено със състоянието на майката и бебето, това което лекар, който е запознат с това как протича конкретната бременност и е преценил, че крие по-малко рискове. Няма по-хубаво, на всяко раждане може нещо да се обърка, всяко раждане може да мине леко, след всяко раждане ще се възстановяваш. Това кой как ще се възстановява никой не може да предвиди.

Общи условия

Активация на акаунт