Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 034
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Мами някой приемал ли е зинат или зенат не знам по време на бремнеост понеже имам хематом от 9 седмица и сега съм 16 и не се е махнал остава едно и също ?
АГ ли Ви го изписа? Заради хематома или заради нещо друго? Зинат е антибиотик.
Да заради хематома Аг го предписа

# 16
Здравейте, бременна съм в 30-та г.с. и от известно време бебчето е в напречно предлежание. На последния преглед днес лекарката също така каза, че има “предлежаща пъпна връв”. Имате ли идея какво означава това? По реакцията й съдя, че не е нещо лошо, затова и не я питах специално, но като се прибрах вкъщи започнаха да ме глождят разни страхове дали не е нещо рисково.

# 17
Здравейте, бременна съм в 30-та г.с. и от известно време бебчето е в напречно предлежание. На последния преглед днес лекарката също така каза, че има “предлежаща пъпна връв”. Имате ли идея какво означава това? По реакцията й съдя, че не е нещо лошо, затова и не я питах специално, но като се прибрах вкъщи започнаха да ме глождят разни страхове дали не е нещо рисково.
Не знам какво е предлежаща пъпна връв, но виждам че предлежаща плацента е плацента превия, много близо до Родоразрешителния  канал. И за това предполагам че предлежаща пъпна връв е нещо подобно на веламентозно прикрепена. При веламентозно прикрепена (аз съм с такава) се прави по-ранно секцио между 35 и 37 г.с. Няма нужда да се плашите, но си изяснете с лекар какво означава това и трябва ли да планирате раждането.

# 18
Дайте някоя изпитана рецепта за кашлица по време на бременност.
Миналата седмица кашлях два дни, направих си лук и мед сироп и мина
Щерката обаче нещо домъкна от яслата и пак се разкашлях, сега не минава обаче .
Нищо друго ми няма, само ужасна суха кашлица. Усещането е все едно нещо ме гъделичка по гърлото и ми се кашля. Иначе нито ме боли гърлото, нито имам температура, нито хрема. Пуснах си и CRP, ниско е, няма възпаление.

# 19
Дайте някоя изпитана рецепта за кашлица по време на бременност.
Миналата седмица кашлях два дни, направих си лук и мед сироп и мина
Щерката обаче нещо домъкна от яслата и пак се разкашлях, сега не минава обаче .
Нищо друго ми няма, само ужасна суха кашлица. Усещането е все едно нещо ме гъделичка по гърлото и ми се кашля. Иначе нито ме боли гърлото, нито имам температура, нито хрема. Пуснах си и CRP, ниско е, няма възпаление.

Това гъделичкане в гърлото ми напомня на алергия. Има хомеопатични противоалергични, безвредни за бременни. Консултирай се с генеколога.

# 20
Май не е алергия, детето нещо ми донесе от яслата, при нея мина за ден -два, давах и билков сироп, ама аз вече трети ден се мъча.
Ще се консултирам , след два дни, човека е в отпуска и не отговаря

# 21
Май не е алергия, детето нещо ми донесе от яслата, при нея мина за ден -два, давах и билков сироп, ама аз вече трети ден се мъча.
Ще се консултирам , след два дни, човека е в отпуска и не отговаря

Дори да не е алергия, противоалергичните помагат при кашлица (поне мен са ме спасявали). Иначе, за да не се мъчиш докато се свържеш с лекаря, може да си купиш Стодал сироп, напълно безвреден при бременност. Зимата на няколко пъти ме спасяваше.

# 22
Хомеопатичните са безвредни, защото нищо не правят

# 23
Мами здравейте в 16 г с и 5 дни съм получих отново гъби преди 10 дни имах  сега пия зинат антибиотик искам да попитам много опасни  ли си гъбите

# 24
Трябва да се лекуват. Когато се пие АБ трябва да се вземат мерки и за влагалищната флора. Посетете АГ обезателно.

# 25
Трябва да се лекуват. Когато се пие АБ трябва да се вземат мерки и за влагалищната флора. Посетете АГ обезателно.

Полижинакс по време на брменност използвали ли сте понеже Аг ми писа да ги взема ?

# 26
E, щом е изписал го почваш?????? Какво друго да ти кажем..

# 27
Ако не се лекуват, особено при бременност, си е доста опасно. АГ ти е изписала нещо и е редно да го започнеш. В интернет пише, че Полижинакс може да си се ползва през втори и трети триместър - ти вече си във втори триместър така че давай смело. Аз гъбички нямах, но ми откриха някаква бактерия в първия триместър и също бях на антибиотик под формата на глобули - не ми бяха приятни, но пък излекуваха бактерията и от тогава до сега имам пускани 3-4 микробиологии и все чисти. Така че се надявам и при теб да се изчистят гъбичките ти. Но слушай АГ и каквото ти изписва го приемай, защото в крайна сметка лекарите разбират по-добре от нас (в повечето случаи 😁)

# 28
Ако не се лекуват, особено при бременност, си е доста опасно. АГ ти е изписала нещо и е редно да го започнеш. В интернет пише, че Полижинакс може да си се ползва през втори и трети триместър - ти вече си във втори триместър така че давай смело. Аз гъбички нямах, но ми откриха някаква бактерия в първия триместър и също бях на антибиотик под формата на глобули - не ми бяха приятни, но пък излекуваха бактерията и от тогава до сега имам пускани 3-4 микробиологии и все чисти. Така че се надявам и при теб да се изчистят гъбичките ти. Но слушай АГ и каквото ти изписва го приемай, защото в крайна сметка лекарите разбират по-добре от нас (в повечето случаи 😁)

Така е аз ще си ги вземе утре обезателно но какво става ако не св лекуват ако не минат какво причиняват ?

# 29
Здравейте! Днес разбрах,че съм бременна в 5 г.с и 2 дни. Имам един въпрос,след като последният ми цикъл закъсня и започна на 29.05 ,а първият ни опит  за бебе беше на 6.06,преди това не сме правили никакви опити. Как така съм в пета седмица и два дни ? Ако някой е по-наясно от мен,може ли да ми отговори 😀,защото днес посетих гинеколог ,но не ми обясниха твърде

Общи условия

Активация на акаунт