Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 779
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Много полезни съвети, благодаря ви! Нашето куче не пуска косми и не мирише, понеже аз самата съм алергична към кучета и това беше една от малките породи, които можехме да вземем.
Иначе също смятам, че е полезно съжителство между куче/коте и дете.

# 571
Много полезни съвети, благодаря ви! Нашето куче не пуска косми и не мирише, понеже аз самата съм алергична към кучета и това беше една от малките породи, които можехме да вземем.
Иначе също смятам, че е полезно съжителство между куче/коте и дете.
Подозирам, че е йорки. Няма да имате проблем, свекъра е с изключително кофти алергия към кучета и само към йорки няма симптоми и не се задушава.

# 572
И аз да се включа в темата със животните. От както съм се родила до ден днешен си живея с котка. Нямам никакви алергии, а даже животното ми е спало в кошарата като съм била бебе. Сега отново имам котка и не се притеснявам от космите и мръсотия. Това са едни от най-чистоплътните животни и съответно има високо ниво на лична хигиена. Мен по-скоро ме притеснява характера му, тъй като е доста ревнив и не обича външни хора. Засега мисля да взема мрежа на кошарата и да не спят в едно легло, но поне да са в една стая, за да свикват едни и с други и ще се надявам да няма проблеми Simple Smile

# 573
Здравейте, момичета. В 34г.с и днес бях на.преглед като АГ ми каза, че имам леко намалени околоплодни води и не било притеснително. Някоя мама да е била с такъв случай и как се е развила бременността до края? Признавам си притесних се.

Аз бях така, през цялата бременност водите бяха на долната граница. В 37 г.с. вече силно намаляха и ме приеха под наблюдение. Всичко беше наред, ако записите на бебето са добри, няма от какво да се притесняваш. При мен малко пришпориха раждането около 10 дни преди термин, иначе според мен щях да си изкарам и до термин, тоновете до последно бяха добри. Като ми спукаха мехура наистина много малко изтече, но поне бяха бистри.
Спомням си, че много се наливах с вода, кокосова вода също ми бяха споменавали да пия.
Благодаря за успокоението🍀😊
Усещам бебето си постояно от преди дори, даже вече са надигания и змиеовидни движения, което е добре предполагам не е притеснително? На тонове съм от 36г.с вече

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 17:04 от Галина Т.

# 574
Здравейте момичета Simple Smile
Може ли да ми препоръчате нещо при болки в гърлото (в 8ми месец съм)? Преди време АГ-то ми беше казало стрепсилс с мед и лимон, но бих искала и алтернативи.

# 575
  • Благоевград
Здравейте момичета Simple Smile
Може ли да ми препоръчате нещо при болки в гърлото (в 8ми месец съм)? Преди време АГ-то ми беше казало стрепсилс с мед и лимон, но бих искала и алтернативи.

Thymotabs, Грип вис, Тонзилотрен.

# 576
Моите болки в гърлото само Трахизан ги успокоява.

# 577
Isla casis подходящи са за бременни

# 578
Трахизан е с антибиотик и не е подходящ по време на бременност.
Аз си правя “домашна” рецепта, НО когато болките са леки. Мед, лимон и си хапвам, слагам и джинджифил, ако имам.
Друго, което ми помага е сладолед, не обичам, но след като хапна и болката намалява.
Дамите преди мен са споменали доста лекарства, които биха били полезни. Успех!

# 579
На мен ми помагаше Тантум верде.Може да пробвате и с йалоклийн (не съм сигурна че така се пише) и то става за бременни.

# 580
Трахизан е с антибиотик и не е подходящ по време на бременност.
Аз си правя “домашна” рецепта, НО когато болките са леки. Мед, лимон и си хапвам, слагам и джинджифил, ако имам.
Друго, което ми помага е сладолед, не обичам, но след като хапна и болката намалява.
Дамите преди мен са споменали доста лекарства, които биха били полезни. Успех!

По мой спомен АГ ми беше позволил.

# 581
Здравейте! От кога започнахте да се мажете против стрии? Знам, че е добре да се започне по-рано, превантивно, но от кога горе-долу?

# 582
Здравейте! От кога започнахте да се мажете против стрии? Знам, че е добре да се започне по-рано, превантивно, но от кога горе-долу?

Аз започнах още в 3ти месец, 1н път дневно. Избрах кремче на мустела и да чукна на дърво - вече съм в 8ми и още не са ми се появили (дано така да си остане). 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 09:41 от JS_B

# 583

Мажа се от рано, може би към края на 3-ти месец. Засега добре, но има още много време (25та седмица съм).

# 584
Аз започнах от четвърти месец, два месеца с кокосово масло, после почнах с кремчето на wooden spoon. Утре влизам в 8-ми месец и нямам нито една стрия засега, а коремът ми е станал огромен, много се надявам да не ми се появят.

Общи условия

Активация на акаунт