Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 730
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
А може да има и проблем с мъжа. Но това не е темата за това

# 646
Под ‘млади сте още’ нямах предвид, че трябва да отлагат правенето на деца, а че има много по-голяма вероятност всичко да им е наред и просто да не нацелват момента. До колкото разбирам Alfafa казва същото. Много често тук се извъртат някакви думи и се вадят от контекста, не знам с каква цел..

Ясно е, че повечето тук сме обременени, защото знаем колко много неща могат да се объркат, ама си представете, че сте на 22, опитвате от 9 месеца, без дори да следите ову и влизате да искате съвет, а ви заливат с насоки за спермограми, цветни снимки, хормони и какво ли още не. Аз определено ще се филмирам и ще си внуша, че може би нещо не е наред наистина. Излишно е.

# 647
Няколко пъти попитахме на колко години е дамата и докато отговори междувременно дадохме насоки за спермограми и цветни снимки (но не да се правят веднага). Щом ни каза годините, всички успокоихме тона и казахме, че вероятно е въпрос на нацелване.
И пак, ако има нужда от отдушник, не е темата тук, затова и препратката към другия раздел.
Така ОК ли е вече, защото и аз се изнервих да се обяснявам?
Ако ми прочетете съветите, мисля че съм била доста обрана и не-стресираща?

Да пожелаем успех на момичето и да прекратим темата, за да се насочим на тема бременност?

# 648
Благодаря на всички за съветите, не сте че стресирали, поне научиш нещичко ако случайно не стане по-дълго време и реша да се преглеждам. Ще се пренасоча към другата темичка да не размивам смисъла на тази.☺ лека вечер и стискайте палци до някой месец да се впиша и в тази вече с правилен въпрос!

# 649
Здравейте! След около седмица закъснение днес имам положителен тест за бременност, а утре ще ходя за кръвен. Ще запазя преглед при АГ за неделя/понеделник, с допълнително здравно застраховане към Дженерали съм. Някоя от вас знае ли какво точно се описва като причина прегледа и поема ли се от ДЗО? Въобще как стоят там нещата?

# 650
Здравейте! След около седмица закъснение днес имам положителен тест за бременност, а утре ще ходя за кръвен. Ще запазя преглед при АГ за неделя/понеделник, с допълнително здравно застраховане към Дженерали съм. Някоя от вас знае ли какво точно се описва като причина прегледа и поема ли се от ДЗО? Въобще как стоят там нещата?

Раничко може би ще е за преглед, нека минат две седмици, иначе може да не се види нищо и да се разстроите ненужно.
Аз съм на Дженерали и моя план покрива 400 лв еднократни след 4 лунарен месец и 1000 лв раждане. Проверете си Вашия, може да е различен. Обадете им се, ще Ви обяснят.

# 651

Раничко може би ще е за преглед, нека минат две седмици, иначе може да не се види нищо и да се разстроите ненужно.
Аз съм на Дженерали и моя план покрива 400 лв еднократни след 4 лунарен месец и 1000 лв раждане. Проверете си Вашия, може да е различен. Обадете им се, ще Ви обяснят.

Тъй като имам тромбофилия и по-високо TSH, ми се искаше да ми пусне каквото трябва и да ми предпише неща, които да взимам отсега. Иначе имам всеки ден по 2-3-4 пъти болки долу, нормално ли е това?

# 652
Аз не съм добре с математиката, до понеделник колко време ще е минало всъщност? А и утре като видите ЧХГ също ще даде яснота.
ТСХ директно го пускайте утре с ЧХГ+ прогестерон ( и аз съм така и така ми беше казала ендокриноложката).
Почвайте фолиева киселина, ако не пиете, това е най-важно, поне 400 мг, метилирана форма - Неофолик Мета, например.
Нормални са болките и аз имах първия триместър.

# 653
Под ‘млади сте още’ нямах предвид, че трябва да отлагат правенето на деца, а че има много по-голяма вероятност всичко да им е наред и просто да не нацелват момента. До колкото разбирам Alfafa казва същото. Много често тук се извъртат някакви думи и се вадят от контекста, не знам с каква цел..

Ясно е, че повечето тук сме обременени, защото знаем колко много неща могат да се объркат, ама си представете, че сте на 22, опитвате от 9 месеца, без дори да следите ову и влизате да искате съвет, а ви заливат с насоки за спермограми, цветни снимки, хормони и какво ли още не. Аз определено ще се филмирам и ще си внуша, че може би нещо не е наред наистина. Излишно е.

По-добре е момичето да е информирано и да има представа за нещата, които са около нас. Защото в някакъв момент започва обвиняване и неприятни емоции.
Колкото до възрастта, тя няма значение. Все по-млади хора имат проблеми всякакви. Ако аз имах някой да ми обясни всички тези неща, когато бях на 22, сега щях да имам няколко деца. Но от репликата “млада си още” понякога се стига до момента, в който разбираш, че вече не си млада и нямаш време. Никога не си твърде млад,, за да провериш какво се случва с тялото ти.

# 654
Да сипеш на 22-годишна целия инвитро-рецептурник със спермограми, хормони и ехографии ( че и АМХ профилактично, за бога защо???) е все едно да дадеш на дете с колело упътване за ремонт на Боинг 74 много авторитетно, ама напълно излишно.😳😳😳

Anonimna26 Всъщност при млада двойка, където жената е на 22, а мъжът на 28, ако няма установени проблеми, препоръката на лекарите е просто да се опитват 12 месеца нормално. Едва след това (или по-рано, ако има видими индикации за проблем) се тръгва към изследвания и тежка артилерия.
Иронията е, че вместо да дават надежда и спокойствие, тези „съвети“ по-скоро карат младата жена да се чувства вече пациентка, още преди да е опитала. И в крайна сметка същите тези “съвети”повече приличат на автобиография на чужди проблеми, отколкото на реална помощ.

Ето тук съм съгласна с теб!

# 655
Имам въпрос към майките, които получават заплата над максималния осигурителен праг, кога мислите да излезете в болничен преди раждането? По закон се полагат 45 дни преди термина платен болничен, но са на база максимални осигурителен доход. В някои случаи се получава голяма разлика в сумата.

Понеже работя от вкъщи се чудя дали няма да мога да си взема само 15 дни, ако се чувствам добре и няма проблем с работата. Предполагам АГ може да ми даде боличен само за този период.

# 656
  • Melmak
И аз съм го мислела. Не съм добутала до там, но финансите са ми важни. Моя приятелка е вече в този 45 дневен болничен и казва, че й е трудно да се заседява на едно място на стол. От тази позиция може би наистина е трудно 8 часа да седиш, ако си в срещи като мен по 1 час примерно..

# 657
При мен идва голяма разлика и затова се зачудвам. Иначе за седенето и аз съм в срещи, но предполагам, че ще намалят след като почна да прехвърлям работа ми към останалите хора. Плюс, съм си взела една масичка от JYSK и я ползвам за работа от леглото отвреме навреме. 😄

# 658
А аз правилно ли съм разбрала, че тези 45 дена не влизат в калкулирането на майчинството и не се водят като нулев доход, ако сте в болничен преди термин. Понеже и мен силно ме вълнуваше този въпрос и уж намерих отговори, ама май не. Отделно нищичко не разбирам от счетоводство 🤨
Ама за съответния месец има отражение върху заплатата, която ще получите, да.

При мен идва голяма разлика и затова се зачудвам. Иначе за седенето и аз съм в срещи, но предполагам, че ще намалят след като почна да прехвърлям работа ми към останалите хора. Плюс, съм си взела една масичка от JYSK и я ползвам за работа от леглото отвреме навреме. 😄

# 659
  • Melmak
Аз имам много време докато дойде този момент при мен, но също ако мога няма да го ползвам тоя болничен. Може да искам да съм хоум, но бих предпочела да работя.
Моя приятелка е бременна сега в чужбина, там няма такива “екстри”, работиш докато родиш. И тя самата е ок с това.

Общи условия

Активация на акаунт